reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaczków

Karolinusia gratulacje dla Bianusi i buziaczki z okazji 7 miesięcy ( Madbebe dla Wiktorii też):tak:
Catedra Zosia jest niesamowita:-):-)
Czarodziejka rośnie Wam mały piłkarz;-)
Wiesienka to Tatuś szczęśliwy:blink:

reklama
Przepraszam ale muszę.... podchodzę do łózeczka właśnie bo zasnęła... i taki widok zastałam:
(zaplułam prześcieradło a co tam mam znowu wypierze:p)
34he2i9.jpg

264hpom.jpg

Moje dziecko rozpoczęło etap podnoszenia bluzeczki do góry i łapania się za cycuszki :p

ah... i te mama na dobry początek dnia :) co prawda przy głodzie i chceniu butli więc można się sprzeczać czy to mama czy am aczkolwiek było :DDD

My Anię też znaleźliśmy z głową pod poduszką i nóżkami na mamusi:-), chociaż pozycje podobne do Catedry Zośki też już były:-D

Gratuluję Bianusi ząbka
Wszystkiego najlepszego dla 7 miesięcznych szkrabów:-), ale ten czas :-Dleci

catedra-:szok::-Dale co sie dziwic,jak sie Zosienka tak przemiszcza.Dobrze ze w lozeczku jeszcze ja zastalas;-):tak:
Gratuluje wszystkim dzieciaczkom-Karolinusia-brawo za zabek,u nas cos sie modzi,ale chyba jeszcze nic nie wyszlo;-);wiesienko-to ładną tata mial niespodzianke z rana;-)

A to na podsumowanie naszego pierwszego półrocza: Mariczka turla się we wszystkie strony,
pęka z radości na widok taty wracającego z pracy,
zasuwa na czworaka po dywanie do mamy i nie tylko :) chociaż nie jest to jeszcze raczkowanie,
przy staniu na czworaka potrafi wyciągnąć rączkę do zabawki i się nie przewrócić przy tym (zazwyczaj;),
na krótko na czworaka prostuje nóżki i opiera się na stópkach i dłoniach,
nie siada, ale już ma zamiar (posadzona posiedzi chwilę, ale nie robimy tego, tak tylko sprawdziłam),
z pozycji na boku podpiera się rękami i przyjmuje pozycję podobną do siedzącego bokiem pieska,
je łyżeczką zupki, kaszki i owoce,
pije z kubka - kapka, a niekapek traktuje jak gryzaczek,
swoje nóżki traktuje podobnie,
ząbków nie ma i chyba w najbliższym czasie się nie zanosi, ale dolna trójka prześwituje przez dziąsełka
gaworzy i piszczy tak że uszy bolą,
bawi się sama jak ma na to nastrój,
podnosi zabawkę która jej upadła,
interesuje się wszystkim, najbardziej komórką mamy,
potrafi dać do zrozumienia że chce pić głośno wciągając powietrze buzią, że chce na rączki wyciągając ręce, albo próbując się wdrapać się na kogoś siedzącego obok niej,
uwielbia przechodzić z rąk do rąk znajomych osób,
w kąpieli śmieje się do prysznica i łapie obrazki na wanience, szaleje na widok gumowej kaczuszki i wychlapuje większość wody przez swoje radosne harce :D
odkrywa że zabawki potrafią coś więcej niż grzechotać

A wygląda tak:
Zobacz załącznik 243537

Catedra... Zośka jest niesamowita!!! Stoi w łóżeczku...:szok: super:-D:-D a jakie pozy do spania... NIESAMOWITA. !!!!

Lagajka śliczna Twoja mała. No i gratulujemy umiejętności.;-)

A Bianka dziś powiedziała ta-ta, D oczywiście w skowronkach, bo stwierdził, że świadomie to zrobiła (fakt-akurat mu się przyglądała), ale ja nie jestem pewna czy dziecko w wieku 7 miesięcy potrafie świadomie zawołać ta-ta.

reklama
Do góry