reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaczków

Przy pierwszym kroczku mnie aż zatkało, ale drugi już udało się nagrać. Drogie Panie, Marisia chodzi przy mebach!!
[video=youtube;VBVPEGpY30g]http://www.youtube.com/watch?v=VBVPEGpY30g[/video]

reklama
lagajka super!!!!

mój Maks chciał sobie przejsc od stolika pod tv do stołu...:eek:

krok zrobił ale brakło mu ręki do stołu:rofl: i polecial boroczek mój.. ostatnio to cały poobijany chodzi... hehe

Przy pierwszym kroczku mnie aż zatkało, ale drugi już udało się nagrać. Drogie Panie, Marisia chodzi przy mebach!!

super :) i fajne nagranie, tylko nie mam pojeciaczemu go w poscie nie widac, a przy cytowaniu tak?????

rewelacja :) ale zdziwiło mnie jak ładnie upada :p bo Zośka to na początku jak stawała i robiła kroki to potrafiła polecieć jak kłoda... dopiero teraz umie upaść jak Twoja mała :)

moje dziecię stoi bardzo stabilnie, stabilnie siedzi sama. Bez żadnych chybotków BIEGA przy meblach i jak ma wystarczająco blisko drugi obiekt to sobie przechodzi do drugiego. Wystarczy np. podtrzymać ją za jedną rączkę. Najlepsza zabawa pt. mama prowadzaj mnie po korytarzu bo ja chcę BIEGAĆ :D hihihi

no i gada bez przerwy mama :) pękam z dumy...

ostatnio się pochwalę, że Pani doktor była w szoku i powiedziała, że Zosia pod względem emocjonalnym, psychicznym i fizycznym wyprzedza dzieci w swoim wieku. Rozwija się bardzo szybko... nie wiem czy to dobrze czy to źle ale to chyba odziedziczyła po mnie.

Ja byłam dzieckiem, które wcześniej zaczęło edukacje. W wieku czterech lat czytałam i ogolnie byłam do przodu. Zaprowadzili mnie do psychologa i bo wielu badaniach miałam wpisane, że jestem w wieku 6 lat rozwinięta jak 9latka. No i wysłano mnie wcześniej do szkoły. Najlepsza decyzja moich rodziców swoją drogą...

Monisiu pogratuluj małej :D moja ma wielką szparę między górnymi jedynkami... modlę się aby nie została :p

Ostatnia edycja:
Marika nie upadła a przeszła do ulubionego raczkowania :) Na początku też padała jak długa, było kilka siniaków i wielkie płacze, ale teraz nauczyła się klapać na pupcię - pampek zawsze zminimalizuje efekty :)
Gratulacje Catedra, ale zdolniutka ta Twoja pociecha :)

PODSUMOWANIE NA OSTATNI DZIEŃ PRZED SKOŃCZENIEM 7 MIESIĘCY
Mariczka sama staje, chodzi przy meblach, jeszcze chętniej za palce
Sprężynuje stojąc z trzymanką
Stoi trzymając się tylko jedną rączką
Samodzielnie siada i siedzi tak długo jak chce
Nadal raczkuje jak torpeda
Pokonuje mniejsze przeszkody np. leżącego tatę
Potrafi zejść z łóżka (nie wiem jak, bo dwa razy przyłapałam ją jak już była na podłodze)
Używa dwóch paluszków do wzięcia małego przedmiotu
Naciska guziczki
Samodzielnie pije z kubeczka z dzióbkiem
Potrafi się napić z podanej szklanki i dorosłej (bezsmoczkowej) butelki
Potrafi trafić łyżeczką do buzi i nie zgubić (całego) jedzonka
Odgryza i przeżuwa
Ząbki ma dwa i idą kolejne dwa
Wyciągniętej rączce da "cześć"
Ma szósty zmysł i budzi się za każdym razem tuż pod drzwiami Babci ;)

Lagajka gratuluję córeczce :)

Moje dziecię dzisiaj skończył ósmy miesiąc :D nałogowo pepla mama, tata i baba :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry