reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Aestima no to Miesio zaszalała, tyle nowości:-)
kati to mnie zaskoczyłaś z tym 'tak', moja czasami powie 'nie':-p
moja mała zaczęła pokazywać jaka jest duża, przepięknie i delikatnie mówi 'mama' (swego czasu mówiła, ale zaprzestała), choć chyba jeszcze bez świadomości, że to ja hihi i na podwórku wszystkim robi papa:-)
ach te nasze dzieciaczki potrafią czasem zaskoczyć i wszelkie trudny i codzienność są piękniejsze:-)

reklama
Marysia juz pieknie stoi bez podparcia, siega sobie tak po zabawki, bawi sie nimi, potrafi nawet kucnac. Wczoraj zaczela sie sama podnosic do stania bez podparcia! I zrobila pierwszy maly kroczek sama :-)
I zamiast raczkowac na kolankach robi cos dziwnego i czworakuje na stopkach...

Ja ostatnio rzadko jestem, bo moje dziecię mobilne się zrobiło i ciągle by chciało chodzić. Od miesiąca człapie sama, dokładnie 17 marca zaczęła stawiać kilka kroków pod rząd. Teraz biega po całym pokoju zupełnie samodzielnie, po podwórku i w obcym miejscu trzyma się jeszcze mojego palca, do sklepu i z powrotem przechodzi na nóżkach, ale wózek biorę asekuracyjnie.

Z pozostałych - pokazuje, gdzie ma brzuszek, robi papa, przynosi zabawkę, o którą ją poproszę, kopie piłkę, turla piłkę, wrzuca klocki do pudełka i je wyjmuje, wyciąga ubranka z kosza na pranie, sama pakuje łyżeczkę z jedzeniem do buzi (ale jedzenie muszę jej nałożyć) pije z kubeczka (jak trzymam jej kubeczek) na wszystkie hałasujące rzeczy mówi brum brum, na pieska woła hap hap :D

Z mowy na razie mama, tata, baba, dziadzia, brum brum, hap hap, papa, lala mamam (jedzenie) gra (piłka) dzidzi. R ma takie gardłowe i czasami przechodzi w l, więc spokojna na razie jestem. W razie czego będziemy korygować. Mama logopeda, to da radę :)

Nie skromnie oznajmiam, że pożegnaliśmy się ze smoczkiem:-D Asia dostawała tylko na noc, ale stwierdziłam, że im wcześniej tym lepiej. Byłam przyszykowana na horror, ale nie było tak źle. Wczorajsza drzemka-troszkę poplakała i usnęła, na noc tak samo, a dziś już bez płaczu....żeby mnie nie kusiło to pocięłam wszystkie smoki i wyrzuciłam do kosza:tak:

reklama
Dubeltówka gratulację :-) U mnie będzie z tym ciężko, bo Tymek cały czas smoka szuka... Aż się boję tego odstawiania...
Trasia gratulację dla Marysi :-) Ja już czekam aż w końcu Tymek ruszy, bo jak na razie to molestuje wszystkich, żeby tylko z Nim chodzić.
Agabre ale Hania wystartowała :-D I już tyle rzeczy potrafi, mądra dziewczynka.

Do góry