reklama

Ruchy dzidzisiów

reklama
Moj pija Harnasie :) Jak kiedys wypilam z nim jedno to w glowie mi sie krecilo jak cholera :) Dlatego jak juz to pije jakies takie "babskie" :) - ale od kilku mies. wypilam moze ze 2 razy szklaneczke.

Dobry pomysł ;), bo trochę dziwnie to wygląda - zaczęło się od ruchów dzidzioli, poprzez burzę do alkoholizacji... Ktoś mógłby pomyśleć sobie nie wiadomo co ;) :laugh:

Witam,
ja początkująca jestem więc wybaczcie jak jakąs głupote strzelę. Fajnie jak tak sobie czytałam o tym jak sobie opisujecie ruchy dzidzi. Ja jestem w 21 tyg. i nic, lekarz (wybitnie cierpliwy do mojej osoby)uspokaja że nie mam sie czym martwić, na usg widziałam maleństwo jak ssie kciuka i się rusza ale tych ruchów nadal nie czuję :-[. Czasami coś mi się wydaje ale sama nie wiem co to czy mrówka czy może wzdęcia czy jelita czy coś jeszcze innego, jak mam rozpoznać że to moja dzidzia się rusza?dotego dochodzi panika(to pierwsza ciąża)o byle bzdure że się coś dzieje, najchętniej to bym co dziennie latała do doktorka sprawdzić czy szyjka zamknieta,czy brzunio nie za twardy, schizy totalne aż dziwne że ten mój biedny chłop jeszcze chce przebywać ze mną w jednym pomieszczeniu ;)
I co wy na to , czy zaczynam wariować????

Hej Mada, jak czytam to co napisalas to tak jakbym moje slowa widziala :) Ja tez mam schizy na tym tle, a nigdy nie bylam przewrazliwiona na wlasnym punkcie, a wyjscie do lekarza bylo ostatnia rzecza jaka robilam i to w zupelnej ostatecznosci. A teraz to tez bym najchetniej codziennie chodzila do mojej ginek., na USG itd., zeby mi tylko mowili, ze wszystko w prozadku z dzidziulkiem (to tez moja pierwsza ciaza). Glupia jestem, bo czytam te wszystkie watki, artykuly i inne o poronieniach i oczywiscie zaraz u siebie zaczynam zauwazac objawy wszelkie ;) Ja na samym poczateczku (tj. w 18 tygodniu gdzies) tez maluszka czulam jakos lekkie drgania w brzuchu, jakby mi mala rybka plywala, takie jak ruchy jelit, ale ciut rozniace sie :) Teraz juz maluszek daje bardziej o sobie znac - nawet w postaci guzkow takich pojawiajacych sie i zaraz znikajacych na brzuchu. Chociaz od 2 dni jesr duzo spokojnieszy i znowu czuje od czasu do czasu delikatne drganie. Ktoras z dziewczyn na forum napisala, ze dopiero od 28 tyg. mozna zaczac sie martwic, ze cos nietak z bejbikiem jak sie nie rusza porzadnie, wiec masz jeszcze troszke czasu. Badz cierpliwa i zobaczysz jak maluszek da Ci jeszcze popalic :)

A tak w ogole to wiatmy na forum i czekamy na wiecej informacji o Tobie i dzieciatku!

reklama
witaj mada78
nie masz sie co denerwować.niektóre kobiety w pierwszej ciązy czują ruchy dopiero ok 22-23 tyg.cierpliwości i duzo zdrówka :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry