A ja Wam sie pochwale

;D
Podle ale z klasa zemscilam sie dzisiaj na poloznej, ktora pracuje z moim ginekologiem
Mianowicie w trakcie wizyty powiedzialam panu doktorowi, ze zapomnialam wczesniej powiedziec, ze czuje ruchy dzidzi. Na to uslyszalam odpowiedz, ze mam to powiedziec pani poloznej. Odpowiedzialam zatem, ze po tym, co ostatnio od niej uslyszalam to nie wiem, czy to dobry pomysl, bo mi sie ochrzan dostal, ze to niemozliwe ;D Pan doktor sie dziwnie na mnie spojrzal, ale nie oskarzajaco ani nic, tylko ze zdziwieniem, i zapytal, kiedy poczulam. No to opowiedzialam, ze uwazam, ze pierwsze ruchy dzidzi poczulam w szesnastym tygodniu ciazy, dokladnie 15 tygodni i 2 dni, ale upierac sie nie bede ze to bylo wlasnie to, bo pan doktor pewnie wie lepiej, w kazdym razie byly to szturchniecia, takie bardzo delikatne i powiedzialam jeszcze, ze rodzaj ruchow, ktore czuje w tej chwili jest identyczny jak wtedy, tylko sa silniejsze duzo i czestsze, bo wtedy byly co kilka dni. Na to pan doktor powiedzial, ze jest to rzadkie, ale sie zdarza

i kazal powiedziec poloznej. Zatem wyszlam i powiedzialam tej pani, ze doktor kazal zapisac date pierwszego ruchu, ze byl to 16 tydzien ciazy (w tym momencie spojrzala sie na mnie i juz gebe otworzyla, zeby sie zaczac wyklocac) i ze pan doktor powiedzial, ze jest to jak najbardziej mozliwe

Bardzo zawiedziona i wkurzona, ze sie przeciwstawilam wpisala, a druga (chyba jest u niej na praktyce) pyta, czy ja teraz tez czuje takie bulgotanie... A ja odpowiedzialam, ze nie, nie czuje bulgotania, i nie czulam takze w 16 tygodniu, byly to wyrazne szturchniecia a teraz czuje juz lekkie kopniaczki, a nie tylko szturchniecia
No tu pani poloznej argumentow zabraklo, ale odezwac sie jeszcze musiala (przeciez ona wie lepiej) i stwierdzila, ale juz takim mniej pewnym glosem, ze to nie moga byc kopniaczki, poniewaz jeszcze dziecko nie ma czym kopac :

Chcialam jej juz powiedziec, ze ostatnim razem jak bylam to nie chciala mi wpisac daty pierwszego ruchu, bo stwierdzila, ze to niemozliwe, ale stwierdzilam, ze mam juz wystarczajaca satysfakcje!!!! ;D ;D ;D
Alem sie rozpisala. Ale pochwalic sie musialam