reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ruchy dzidziusia

reklama
Hehe, byłoby tak może gdyby wybrzuszyła się na dole a ona jakby uciekła w drugi kąt ;) więc doszlismy do wniosku ze nie należy do niej mruczeć tylko mówić normalnie ;)

a mnie lekarz popsuł całą przyjemność z takiego wypinania się córci, bo powiedział, że to macica tak mi twardnieje na środku brzucha a mała ją może ruchami dodatkowo do tego stymulować i na dodatek powiedział, żeby się nie głaskać po brzuchu, bo to też może stymulować macicę bo "do dziecka/brzucha się mówi a nie głaszcze" i teraz jak młoda szaleje to zaczynam odczuwać niepokój a jak się kręci i wypina na środku brzucha to już sama nie wiem, czy to ona czy ta macica.. i na dodatek mi przykro, bo chciałabym ją pogłaskać a tu nie mogę i mi się wydaje że jej też jest z tego powodu przykro... :-:)-:)-(

papcia - ale bombiaście ruszający się brzuchol na tym filmiku:-D

katjuszka - twój ginek niezły rygor wprowadził:-( jak to się nie głaskać? :-(

Dokładnie tak - głaskanie macicy morza prowokować skurcze gdy macica wykazuje tzw. gotowość skurczową. Niestety przerabiałam to w pierwszej ciąży. Katiusza - słuchaj ginka

Dokładnie tak - głaskanie macicy morza prowokować skurcze gdy macica wykazuje tzw. gotowość skurczową. Niestety przerabiałam to w pierwszej ciąży. Katiusza - słuchaj ginka

no własnie słucham ale jakoś mi tak przykro bo ja przecież Natkę głaskałam a nie tą głupią macicę!! :baffled:
nie lubię jej! wredna macica!! :crazy::crazy:

No to ładnie.. to znaczy, że jak się tak wypina np. prawa strona to nie dzidzia tylko macica? to mi jest przykro :(
z tym głaskaniem to i ja słyszałam, więc ja staram się nie głaskać, a jak ją czuje to poprostu kładę rękę i wierzę, że ona to czuje i wie, że to moja :)

No to ładnie.. to znaczy, że jak się tak wypina np. prawa strona to nie dzidzia tylko macica? to mi jest przykro :(

nie no myślę, że aż tak źle nie jest, to znaczy nie zawsze!! :szok:
ale ja się denerwuję, bo już wiem, że mi macica twardnieje, bo tak się właśnie wybrzuszyło u lekarza i on powiedział, że to w zasadzie skurcz jest a nie mała :eek: i tak jak mówiła Vetka, że macica "wykazuje gotowość".. no i zakazał głaskania brzuszka :-(
a te skurcze to są właśnie te hiksa-briksa :)-D) więc nie należy się jakoś przesadnie stresować no ale odpoczywać trzeba i jakby się okazało, że nie tylko je widać a i czuć (i tu zgłupiałam :confused2:) albo nie daj boże zaczną boleć i regularnie się powtarzać to dzwonić do niego!!
a narazie przywalił magnez 4x2 :cool2: więc przechodzę na plastikowe sztućce, żeby mi się do wary nie przyssały :rofl::rofl::rofl:

reklama
Do góry