reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy dziecka

Pieszczoszka jak Cie spotkam to za uszy wytargam,skoncz sie Piescic ze soba:wściekła/y:.Jest wszystko dobrze!!!Ja tez V poczulam za pierwszym razem bardzo mocno i sie ciagle ruszala.
Zacznij sie w koncu z czegos cieszyc,a nie wpadac w paranoje :-):-):-)

BTW- GRATULUJE!!!:tak:

Fiore, nie mogę uwierzyć, że Tobie nerwy puściły także:tak: hehe uwielbiam Cię:-). a mnie uspakajałaś w tym temacie niedawno, jak mi nerwy puściły:-).

Pieszczoszka, gratuluję ruchów!

reklama
Pieszczoszka powiem Ci, że u mnie pierwsze ruchy - takie dosłownie jak powiew wiatru - pojawiły się ok 13 tygodnia. Bardzo, bardzo delikatne muśnięcia. I potem na jakiś czas sprawa ucichła..aż do zeszłego tygodnia, kiedy to z dużą intensywnością moje Dziecię zaczęło dawać o sobie znać! Aż sama byłam zdziwiona, bo też myślałam, że to będzie bardziej stopniowo, a tu taki zmasowany atak na mamusię nastąpił :) Ale nie ukrywam, że mamusia jest z tego powodu bardzo zadowolona ;) Wyczytałam gdzieś, że do 18 tygodnia to kształtują się kości i dopiero po tym czasie dziecko zaczyna je bardziej ćwiczyć, co my odczuwamy jako ruchy. Z 2 str mamy, które jeszcze nie czują ruchów też nie powinny wpadać w panikę, bo czasami i w 23 tygodniu dopiero się je wyczuwa. Wadą forum, jak to na początku któraś z nas napisała jest jednak to, że się porównujemy. A przecież każda ciąża jest inna! Włączamy myślenie zdroworozsądkowe, wyłączamy emocje. Takie stresy szkodzą naszym Maluszkom! :)

Dzis nastapil atak na kolejna czesc ciala.Dopiero co sie polozylam,bo mnie zaczal bolec brzuch kolo pepka i poczulam ciagniecie,patrze a tam mi wywalilo pepek i do tego pulsowal.Zapowiada mi sie kolejne zwawe dziecie :-)

Pieszczoszka ja tez w pierwszej ciazy nie mialam dziecka i musialam sie do wielu rzeczy przyzwyczaic i wogole,a do tego kazda z nas ma rozne charaktery i podejscie do zycia,ale prawda jeste taka,ze im bardziej sie bedziesz stresowala,tym gorzej bedzie sie czulo Twoje dziecko.Wiem,ze je kochasz i chcesz jego dobra wiec mniej stresu i wymyslania,a bedzie ok ;-)

reklama
Do góry