reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy dziecka

reklama
Kochana mnie też boli brzuch jak się przekręcę, a nawet jak już leżę na boku to boli, chyba, że obłoże się poduszkami (pod brzuch, między nogi, pod kark), ruchy czuję, intensywne i czasem nawet dokuczliwe.. wdało się cholerstwo w tatusia:) w pierwszej ciąży poczułam ruchy dopiero na Twoim etapie i jeszcze wtedy nie wiedziałam, że to to. pewności nabrałam dopiero pod koniec 5miesiąca. nie martw się na zapas:*

Hej dziewczyny .Ja tez nie wiem czy czuje juz ruchy , wydaje mi sie ze od pewnego czasu otrzymuje jakies male kopniaczki ( czuje jakies lekkie pukniecia ale raz na jakis czas ) ale czy to jest to na 100 % pewnosci nie mam. Pieszczoszka ja tez ciagle sie zamartwialam czy wszystko jest ok z malenstwem, dlaczego nie czuje jeszcze ruchow i akurat u mnie okazalo sie na wczorajszej wizycie ze mam lozysko na przedniej scianie i dlatego moge je pozniej odczuwac, a nawet jesli nie czuje nic przez jakis czas to tez mam sie nie zamartwiac bo dzidzius jest jeszcze za maly zeby dawac mi porzadne kopniaki;-) wiec glowa do gory !!! napewno jest wszystko dobrze :tak: ale rozumiem cie bo ja tez jestem z tych przyszlych mam troche za bardzo panikujacych:-D:tak: tym bardziej ze to jest moje 1 dziecko :happy2: a jesli naprawde cie to stresuje to idz jeszcze do lekarza przed swietami :tak: oby swieta przebiegly ci w milej atmosferze a nie umartwiania sie:tak: bo dziecku to przede wszystkim szkodzi nasz stres. pozdrawiam wszystkie mamy czekajace na pierwsze kopniaczki i te u ktorych malenstwa juz szaleja :-D

Ja dzis mam stereo w brzuchu,pomiedzy ruchem jelit i Leo :tak: Dzis stwierdzil,ze bedzie bokserem i tlucze mnie,co najbardziej odczuwam w okolicach prawego jajnika :confused2:
Pieszczoszka mnie tez brzuch boli i nie tylko jak leze,to normalne.

Nie martw się - ja pierwszy ruch odczułam w 18 tygodniu. Potem po tygodniu kolejne, i znów dłuuuga przerwa. Dziś znów maluch dzikuje - też się już obawiałam. Regularne ruchy mają być ok. 26 tygodnia, a do tego czasu będzie różnie. Dodam, że to moje pierwsze dziecię - po prostu staram się zachować spokój. Mam łożysko "z przodu" i może ciężko mu się przebić? (jak kopie w tylną ścianę - podobno - to tego nie czuć). Niech mnie ktoś poprawi, jeżeli się na tym zna - ja tylko powtarzam co przeczytałam :tak:

ja dziś po raz pierwszy poczułam ruchy malutkiej jakoś od 30min co jakiś czas ją czuję i zdecydowanie to jest to, chyba się ucieszyła, że mama najadła się mandarynek :tak::-):-):-) w końcu....;-)

reklama
Gratulacje :)
HTML:
TZ mi ostatnio mowil,ze jak wrócił z pracy w nocy,przytulil sie do mnie i położył rękę na brzuch to też chyba czuł nasze malenstwo :)

Do góry