reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy Maluszków

Mam gdzieś przepis na podobne ciasteczka, faktycznie smaczne :tak: a świadomość że płatki owsiane są bardzo zdrowe powoduje, że mozna się tym objadać bez wyrzutów sumienia :-D :-p
Z tego co pamiętam, to mój przepis też był bez pieczenia, na koniec tylko zamiast zostawiać do wyschnięcia na wierzchu to wkładało się je do bardzo nagrzanego, ale WYŁĄCZONEGO piekarnika, i tam sobie szybciutko wysychały i nie były mokre tylko chrupiące... mniaaaaam, narobiłyście mi smaku!!!! :eek: :cool2: :rofl:

reklama
Nie wiem czy mojemu maleństwu coś nie smakowało czy wrecz przeciwnie bo przez całe Świeta ruszało sie jak szalone..ani chwili oddechu:-) A moj brzuch skakał jak piłka...śmieszne to trochę, ale czasem nawet bolesne...:tak: mam nadzieje,że nie sposobi sie już do przyjścia na świat - tak wczesnie...:happy:

Moje bejbi za to prawie codziennie albo co drugi dzień ma czkawkę, biedactwo... czasem aż mi przykro że nie mogę jej pomóc :dry:

Xawek ma non top czkawke i ciagle fika jak szalony.
W dzien troszke mniej skakal ostatnio bo jak sie najadłam to juz nie bylo chyba miejsca na fikanie, ale w nocy... hoho... dyskoteka byla taka ze hej

Dziewczyny, wiem ze to troche glupie z mojej strony ale musze was zapytac, bo ostatnio tez mialam wrazenie ze mala miala czkawke, ale jak to sie objawia??:confused:

Ja to odczuwam jak takie miarowe regularne stukanie gdzieś wyraźnie bardziej w okolicy kości łonowej niż na górze brzuszka (mała od miesiąca jest już ułożona główką do dołu), za słabe jak na kopniaczki i brzuszek się przy tym prawie nie rusza (chyba że czkawka trwa zbyt długo to się dzieciątko niecierpliwi i zaczyna wierzgać) ale na tyle wyraźne że jak przyłożę rękę to czuję każde odbicie. One są troszkę częstsze niż u dorosłego człowieka, tak co mniej więcej 5 sekund i nie trwa to zbyt długo, ze dwie-trzy minutki, rzadko dłużej :happy:

No to moja mala ma czasem czkawki wieczorem. np. wczoraj miala :baffled:

i co mowicie ze to swiadczy o niedojrzalosci ukladu pokarmowego:confused: :baffled:

lil kate to chyba nie jest groźne i z tego co się naczytałam, to zdarza się bardzo często. A układ pokarmowy takiego maleństwa z pewnością nie jest jeszcze dojrzały i jeszcze długo po porodzie nie będzie... więc chyba nie ma się czym zamartwiać :tak:

reklama
hej dziewczyny, ja na chwile z marcowek :happy:
dyskutujecie na temat czkawki, wiec chcialam wtracic swoje 5 groszy
czkawka nie jest meczaca dla malenstwa jak dla nas doroslych i jest dla niego bardzo dobrym cwiczeniem miesni
takze nie przejmujcie sie - to zjawisko bardzo czeste i naturalne
nie zagraza dzieciaczkom :happy:

pozdrawiam!!!

Do góry