reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

reklama
sagaa z pewnością na dniach poczujesz ruchy:tak:

Moje maleństwo po kilku dniach ciszy rozszalało się strasznie wczoraj zasnąć nie mogłam, bo jakbym się nie ułożyła to obrywałam kopniaki. I raz po prawej raz po lewej stronie. Nie wiem czy też zauważyłyście u siebie, że jak "nieodpowiednio" usiądziecie, albo się położycie to maluch domaga się zmiany pozycji? Mój już nie raz mi pokazał jak mu się nie podoba:-D

Konkretne ruchy poczułam ok 18 tygodnia , wtedy nie miałam wątpliwości, że to dzidziuś. Aktualnie zaczynam 23 tydz i nawet teraz leżę na lewym boku i czuję jak się wiertoli:))) Czasem w dzień jest spokojna i zaczyna zabawę wieczorem po kolacji, no i poczułam ostatnio, ze ma czkawkę albo... mi się wydawało.

karolaola-ja narazie te ruchy tak lekko czuje ale wlasnie jak siedze ,(a nosze normalne spodnie)to mi sie wydaje ze mnie "pyka" bo ją uciskam.Dzis własnie tak miałam w szkole...pierwszy raz tak duzo sie ruszała.chyba w ciazówki trzeba zainwestowac.Ale ogolnie jak sie rusza to aż nie moge uwierzyc ze to dzidzia...i jak cos zaprzata moja głowe ,chodze jakaś przetrącona-a poczuje jakis ruch -to wtedy wszytsko znika i zycie staje sie piękne ,zapomnianam o czym tak rozmyslałam i co mnie martwilo.

Dali dokładnie nasze maluchy domagają się duużo miejsca, a nie jakiś tam gniecących spodni czy pozycji przykucznej:-D zainwestuj w spodenki super sprawa! I legginsy też polecam;)

a to moja pierwsza ciąża, chuda nie jestem a kopniaki czuję dokładnie od 17 tego tygodnia.
Wcześniej tylko raz dziennie przeważnie wieczorem a od dwóch dni prawie non stop :-)
nie dziwie się Sagaa martwisz bo ja też się ciagle zastanawiałam kiedy kiedy kiedy ale jak widzisz to kompletnie nie ma reguły i musisz jeszcze chwilę poczekać :-)

sagaa-moja przyjaciółka poczuła pierwsze kopniecie okolo 21tyg...potem dlugodlugo nic i dopiero teraz czuje w miare mocno i regularnie a jest w 26

karolaola-własnie apropo leginsow-masz zwykle czy ciązowe??ktos ostatnio pisal ze byl na zakupach i nabyl legginsy i sie wlasnie zastanawialam jakie.Bo jak ja zakładam leginsy i jakas obcislejsza tunike to mi tak strasznie boczki wystaja ze az mnie trafia.

Ja właśnie ostatnio kupiłam legginsy;) ale nie ciążowe, bo w H&M są długie, nie obcisłe na brzuchu i mogę je nosić nawet na cały brzuch, albo pod (ta opcja dobra jak brzuchol urośnie mega) ale polecam Ci coś takiego
LEGGINSY getry CIĄŻOWE WISKOZA długie L/XL (1500339467) - Aukcje internetowe Allegro
, też je zamówię, są niedrogie i wiskozowe(wole je niż bawełniane)

Albo typowo bawełniane:
LEGGINSY getry spodnie CIĄŻOWE 7/8 - XL (1500339471) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
dzieki dzieki....będę szukać własnie albo takich z miekką gumką albo ciążowych ,bo mimo ze jestem źle nastawiona na wielką gumę na brzuchu wiem że będzie figura ładnie wyglądać.

Do góry