reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rzeczy kupione niepotrzebnie

A monitor oddechu dwa razy uratował życie mojego synka, mimo czuwania to monitor dwa razy wyłapał nieprawidłowy oddech Leonka. Ale Lonek jest wcześniakiem.

No to zupelnie co innego - wiem ze wlasnie monitory oddechu powinny miec dzieci ktore sa wczesniakami :-)
Dobrze ze Wam pomogl :tak:

reklama
u mnie zbedna ogkazała sie ceratka do łuzeczka..... pielucha jednorazowa rzadko przecieka
U nas często to sie jednak zadarza,szczególnie jak maluch sie wierci w nocy.Nie ma na to reguły.:tak:
U nas zbędne okazały sie niektóre kosmetyki,mały okazał sie alergikiem.

- ceratka do łóżeczka, ale na razie jest niepotrzebna, kiedy ściągniemy na noc pampersa, to pewnie się przyda ;)
- myjka,
-nożyczki do paznokci Canpola, tępe,
- na początku nie sprawdzają się bluzy z kapturem, dżinsowe ubranka, za to gdy dziecko jest starsze spodnie dźinsowe są w sam raz, bluzy też i lepiej kupować bluzy i T-shirty a nie body, bo dziecku wysadzanemu na nocnik plączą się te dłużyzny body ;)
- niekapki od 6-go miesiąca: to bez sensu, dziecko jest na nie za małe, krztusi się.

u mnie zbedne okazalo się:
ceratka
baldachim(a mam je dwa bo byly w kapletach z posciela)
sterylizator
pelno smoczkow(nigdy nie chciala)
laktator
stos ciuszków( większości córka nawet nie zalożyła)
skarpetki(urodzila sie i miala duza nóżke)
butelki(starczylyby dwie na poczatku tylko do soczkow)
siedzenie do wanienki

Witam,

Nam się nie przydały:
poducha do karmienia - córka nie chciała na niej jeść
"foczka" do kąpieli
nożyczki do paznokci Canpol - tępe (kupiłam później NUK-świetne)
elektroniczna niania
pościel (3 komplety)- na razie nie używamy
skarpetki - Karolcia to chyba dziecko z największymi stópkami na porodówce ;) - były za małe

a mu używaliśmy zarówno dżinsów jak i buzików.
obie rzeczy powinny być mięciutkie a nie jak dla dorosłego. dla mnie super.

no i body dla maleństwa najlepsza rzecz. dopiero gdy dziecko siada na nocnik to rzeczywiście bodziak już się nie sprawdza

reklama
- niekapki od 6-go miesiąca: to bez sensu, dziecko jest na nie za małe, krztusi się.
wszystko zależy od rodzaju niekapka:sorry2: są kubeczki Tommie Tippe od 6 miesiąca, ze specjalną membraną w ustniku dzięki której dziecko nie ma szans się zakrztusić. u nas niekapek bardzo szybko pojawił się wuzyciu bo juz w 5 miesiącu były pierwsze próby i sprawdza się świetnie:tak:nigdy Szymke się nie zakrztusił

Do góry