reklama
izabela352
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 1 Luty 2007
- Postów
- 2 237
zrobilam dzisiaj zupe meksykanska- pychota!
izabela352
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 1 Luty 2007
- Postów
- 2 237
sprobuje wam opisac jak ja czesto robie kawe z mlekiem (musi byc rozpuszczalna albo z ekspresu).
podgrzewam troche mleka (jesli uzywacie tego skondensowanego to ma byc zimne, chociaz takiej wersji osobiscie nie probowalam). po podgrzaniu przelewam do przezroczystej (KONIECZNIE!) szklanki i ubijam go az zrobi sie piana. nastepnie biore lyzke, przystawiam ja do brzegu szklanki i DELIKATNIE wlewam kawe po sciance szklanki. efekt bardzo fajny, polecam dla gosci. jak ktoras sprobuje niech da znac.
podgrzewam troche mleka (jesli uzywacie tego skondensowanego to ma byc zimne, chociaz takiej wersji osobiscie nie probowalam). po podgrzaniu przelewam do przezroczystej (KONIECZNIE!) szklanki i ubijam go az zrobi sie piana. nastepnie biore lyzke, przystawiam ja do brzegu szklanki i DELIKATNIE wlewam kawe po sciance szklanki. efekt bardzo fajny, polecam dla gosci. jak ktoras sprobuje niech da znac.
JA też:-) była pysznazrobilam dzisiaj zupe meksykanska- pychota!





Hruda to kiedy można wpaśćA gotowana znasz?
Do wrzatku wsypujesz kawe kilka lyzeczkek, (ja polecam do zmielonej kawy dodac cynamonu lub karadmonu lub galki muszkatolowej),zmniejszasz ogien i delikatnie mieszasz az zacznie kupic jak mleko. I gotowe!
Smakuje nawet nie-kawoszom, jest aromatyczna, i pyszna.
p.s.Tak naprawde to jest prawdziwa kawa po turecku,lub po arabsku i przygotowuje sie ja w takim specjalnym tygielku - specjalnosc mojego meza!:-)


hehe to zalezy czy chcesz od mistrzunia czyli od J ( aktualnie brak na skladzie;-)) czy od hrudzi...ale ona sie szybko uczyHruda to kiedy można wpaść;-)
![]()

izabela352
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 1 Luty 2007
- Postów
- 2 237
laseczki a rzuccie jakis fajny przepis na risotto

reklama
Klavell
jabłecznik
1/2 szkl cukru pudru
1 szk kaszy mannej
1 szk mąki krupczatki
2 łyż. proszku do pieczenia
1 kg jabłek (zetrzeć na tarce)
1/2 kost margaryny
Wszystkie składniki mieszasz na sucho większą "połowę" tego wsypujesz do wysmarowanej blaszki (mała okrągła) na to starte jabłka i na górę reszta suchej masy i na to cieniutkie plasterki margaryny na górę i to wszystko do piekarnika na 180 na ok 45-60 min. Musi się zarumienić.
Wychodzi taka a'la tarta pyszne jest na ciepło.
jabłecznik
1/2 szkl cukru pudru
1 szk kaszy mannej
1 szk mąki krupczatki
2 łyż. proszku do pieczenia
1 kg jabłek (zetrzeć na tarce)
1/2 kost margaryny
Wszystkie składniki mieszasz na sucho większą "połowę" tego wsypujesz do wysmarowanej blaszki (mała okrągła) na to starte jabłka i na górę reszta suchej masy i na to cieniutkie plasterki margaryny na górę i to wszystko do piekarnika na 180 na ok 45-60 min. Musi się zarumienić.
Wychodzi taka a'la tarta pyszne jest na ciepło.
Podziel się: