reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Hejkum ;)
A ja własnie odesłałam rodziców do domku :)
Mama przywiozła od mojej bratowej dwie siaty ubrań w rozmiarze od 44 do 62 ;D chcialam parę sztuk,żeby mieć do szpitala bo trzeba a tu tyyyyyyyle ;)
No nic trzeba będzie teraz to poprać i schować.

A pogoda całkiem miła choć mąż mówi,że na dworze już sie zaczęło robic ciepło :(

reklama
Tylko nie to! :P na samą myśl że ma być znowu tak gorąco chce mi się płakać :-[

Ja mam jutro wizytę u gina, ciekawa jestem co tam u małej słychać ::) tylko chyba będę musiała poprosić żeby gin zrobił mi USG, bo to jest lekarz , który nie robi USG na kazdej wizycie, wychodząc z załozenia że nie trzeba :) ale ja chcę, bo chcę wiedzieć ile mała waży i czy moze się odwróciła główką w dół.

A wy dziewczyny co ile teraz chodzicie na wizyty??

Mycha12, moja mała się jeszcze nie obróciła, ale wydaje mi się, że ma jeszcze czas.Uważasz, że już powinna pływać do góry nogami? ;) ;D
Ja teraz chodzę raz na miesiąc, byłam 29 czerwca i teraz idę 31 lipca(po kolejne zwolnienie ;)) Moja gin bierze za wizytę po 100zł więc sama rozumiesz, że nie uśmiecha mi się za często ją oglądać. ;D Ale w sierpniu, bliżej terminu, pewnie będę musiała ze dwa razy sie u niej zjawić.

u mnie 2 ostatnie wyzyty to co miesiąc a w sierpniu pewnie będzie wiecej. Płace po 60 zł za wizytę co uważąm tanio jak na Gdańsk i ta klinikę.

Dziewczyny chcialam się spytać czy któras ma takie dziwne uczucie na skórze w jego górnej części? Ja mam wrażenia drętwienia skóry. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje ale skóra jest wówczas trochę boląca w dotyku. Dzidzia jest nadal ułożona główką w góre. Czy któras ma cos takiego albo słyszała o czymś takim?

Cleo28 , ja nie slyszalam o takich objawach ani nie czytalam, ale ja mam czasem tez dziwne uczucie w gornej czesci brzuszka, tj juz pod samym biustem, dokladnie na srodku, ze czasem mnie tam skora boli a czasem mam wrazenie, ze wrecz piecze!

Ja na wizyty chodze raz w miesiacu(czasem to wychodzi mi co 5 tyg), ostatnio bylam 14 czerwca, a teraz bede dopiero 26 lipca! Czytalam, ze od ok 32-34tyg wizyty powinny byc co 2 tygodnie, ale nie wiem czy u nas tak jest(pytalam sie raz dziewczyny co juz raz rodzila tu, to mowi, ze nie slyszala o tym). Ja nie place bo chodze do publicznej sluzby zdrowia, ale jest ok, wybralam sobie super dobrego i milego lekarza i nie moge narzekac! Wrazie co przyjmuje on tez prywatnie i bierze 60zl za wizyte, a za wizyte z cytologia i usg 100zl.

U nas chlodniej i super przyjemnie! Ale choc temperatura na dworzu i w domku milo opadla to moje nogi tak mi spuchly jak nigdy dotad! Sandalka musialam zapinac na ostatnia dziurke! Dobrze, ze juz jutro bede miec wyniki krwi i moczu bo zaczyna mnie to martwic, choc glukoze i cisnienie mam ok.

Ja do 26 maja mialam wizyty co 2-3 tygodnie w związku zagrożoną ciążą.A od tego 26 wypadają mi wizyty co miesiąc.Chyba nadal wolałabym częściej bo bywam jak wiecie nieco przewrażliwiona i nerwowa.
Cleo nie mam pojęcia o co chodzi z tym bólem.Mnie to tylko czasem kopniaczki bolą ;)

Obudziłam się pełna sił i energi na rozpoczynający się tydzień.
Końcówka mijającego była dla mnie troszkę męcząca. Wczoraj byli u nas goście (21 osób) na obiedzie i troszkę było zamieszania w zwiazku z przygotowaniami i jedzenia i donku do przyjęcia tylu osób.
Naszczęście już po wszystkim.

Dziś wyprawiłam swoich dorosłych panów (mężą i ojca) do mojej siostry, gdzie mają pomagać przy remoncie dachu. W zamian za nich jest u mnie siostra Daniela z dwójką dzieci więc nie będzie mi się aż tak nudzić choć nie ukrywam, że wolałabym pobyć trochę sama z Krzysiem.

Co do częstotliwości wizyt u gina to ja bywam raz na miesiąc (przynajmniej do tej pory) ale z ciążą nie mam żadnych problemów (odpukać!).
Czasami to ja zapominam, że w ciąży jestem i tylko jak widzę się w lustrze lub jak móje maleństwo się wierci to mi się przypomina :)
W sobotę np. wybraliśmy się na wycieczkę rowerową (uwielbiam jeździć rowerkiem)

reklama
Dzien dobry Mamusiom :)
Piękny weekendzik mamy za soba, chłodny i z lekka deszczowy. Dziś od rana zresztą podobnie.
Co do częstotliwości wizyt u ginekolog, ja z początku chodziłam co miesiąc, a od czasu gdy miałam zapalenie dróg moczowych itd chodziłam co trzy tygodnie. Teraz też chodzimy co 3 tygodnie,a najprawdopodobniej od sierpnia co dwa-już nam to pani ginka oznajmiła miesiąc temu - im bliżej porodu tym częściej musimy do niej zaglądać.
Co do pieczenia w okolicy piersi ja czegoś takiego nie czuje,ale za to raz na jakiś czas czuje jakby mi mrówki po brzusiu chodziły.
Miłego chłodnego dzionka wszystkim

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry