Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Mycha
pochodze z malej miejscowości na opolszczyźnie - Głubczyce ;D
mieszkalam tam 15 lat, potem było przez 5 lat Opole i szkoła średnia
a od prawie 11 Katowice
Dzisiaj mnie troszkę bolała głowa i zrobiłam sobie Neske z ogromną iloscią mleka.
Była pyszna i pomogło. ;D
Steram się unikać kawki mimi,że mam bardzo niskie ciśnienie.
Ona zawsze mnie pobudzała.
Może wiecie co jest dobre na orzywienie,pobudzenie?
Mamaoskamożna wypić dziennie 2 filiżanki kawy ale najlepiej jeżeli jest ona z ekspresu, bo taka kawa podczas parzenia traci wiele substancji szkodliwych.
Ja piję ok 2 filiżanek dziennie takiej kawy z mlekiem, bo często ostatnio jestem jakaś ospała no a w pracy pracować trzeba!
Kawa nie jest wskazana w ciąży nie dla jakiś substancji szkodliwych, ale przede wszystkim ze wzgledu na kofeinę, która działa kurcząco na mięśnie gładkie, co w ciąży może być niebezpieczne. Z tego, co ja słyszałam, to raczej odradza się picia regularnie codziennie kawy, tym bardziej 2 filiżanek. Natomiast sporadycznie, od czasu do czasu nie powinno zaszkodzić.
Tak swoją drogą, to nawet częste picie mocnej herbaty nie jest w ciąży zdrowe. Generalnie wszystko w nadmiarze jest szkodliwe. Czytałam nawet kiedyś, że przeprowadzono badania, które udowodniły, iż nadmierne spożywanie pokarmów silnie alergizujących (picie w nadmiarze mleka, jedzenie dużych ilości czekolady) mogą wpływać na wystąpienie alergii u dziecka. Najlepiej wsłuchiwać się w swój organizm i jeżeli np. bardzo nie mamy ochoty na mleko, to się nie zmuszać - znaczy, że na razie tego nie potrzebujemy