reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Justysia u mnie w sumie to samo. Też mam wrażenie, że Bóg o mnie zapomniał :( Czemu nie mamy prawa szczęśliwie jak inne kobiety spędzić ciąży, bez płaczu i bez złych myśli.?

Dzisiaj czuje się całkiem dziwnie, słabo, poza tym wzięło mnie przeziębienie. Muszę jechać do szkoły zawieść deklarację na maturę. Strasznie mi się nie chce. Chciałabym pójść spać i obudzić się za 6 miesięcy. Przytulić się do dzidzi i zapomnieć o wszystkich problemach, które teraz są w mojej głowie.

reklama
Czesć dziewczyny bardzo długo mnie tu nie było pomału sobie wszystko staram sie ułożyć. Mój oczywicie wydzwania itd., ale w zasadzie juz sie tym nie przejmuję bardziej skupiam się na sobie i dzieciach choć ogromy żal pozostał i pewnie pozostanie na bardzo długo, ale widocznie tak musi byc.

Justysia ja juz Ci pisałąm ze siostrami sie wogóle nie przejmuj ich strata jeszcze będą Cię szukały kiedys a wtedy ty je olejesz.

hej kochane;))
przepram ze tak rzadko pisze ale nawet jak Wiktoria pozwoli mi zajac sie soba to musze przepisywac zeszyty posprzatac wyjsc gdzies albo zrobic mase innych rzeczy ;D no wiec u nas wszytsko dobrze:) bardzo dobrze;) wczoraj byla pani polozna wszytsko jst oki :) tylko ma male uczulenie prawdopodobnie na pampersy. mam kupione jeszcze 4 duze opakowania ;/ ale podkladam jej najpierw pieluche tetrową a pozniej dopiero pampersa zeby sie nie zmarnowały. jak sie skoncza to bede musiala sie przerzucic na jakies inne:) Wikusia spi ladnie wnocy po 5-6 godz:) dzis rano miala jakas kolke:( niewiedzialam co robic ale mam nadzieje zeprzeszlo juz teraz spi sobie smacznie:) w poniedzialek wracam do szkoly:)) i ciesze sie na pozatku sie balam bo nie chcialam spotykac exa ale ostatnio dowiedzialam sie ze wyrzucili go:DD wiec calkiem ide do szkoly z innym nastawieniem bede miala spokoj:))
trzymam kciuki za wszytskie dziewczyny nierozpakowane . :) latwych i szybkich porodów:) a mamusiom zycze przespanych nocek i pociech z dzieciaczkow buziaki:*:*:*

Samasamotna To już ponad tydzień od Twojego porodu :happy: Ale to szybko mija. Mam nadzieję, że tak samo szybko będzie mijało, gdy zacznę kontynuować studia. A zaczynam już jutro...Dam Ci znać jak było, żebyś się przygotowała na poniedziałek ;-) Ja studiuję dziennie, ale mimo tego już widzę, że będę do 18 siedzieć czasem :dry:Do tej pory odciągałam mleko i jeszcze mi dużo zostawało, ale ciekawe jak będzie teraz... A Ty też odciągasz, czy będziesz dawać modyfikowane? Co do pieluch, to faktycznie szkoda, żeby się zmarnowały...Ja póki co przetestowałam pampersy, huggies i happy i wszystkie pasują Kubulkowi i mi ;-)Przydałoby się trochę snu, ja niestety nie mam tak jak Ty...Dziś znowu pobudka o 4 i nawet nie płacz dziecka, tylko marudzenie...Ze 2 godziny nie chciał spać, dawałam cyca, ale i tak po jedzeniu sobie gadał, śmiał się...Ja oglądałam kreskówki na cartoon network :] Trochę się obawiam, jak będę funkcjonować, ale wiem, że nie ma sensu przekładać nauki i dobrze, że Ty też o tym wiesz. Jeśli mamy z kim zostawić nasze dzieci, to trzeba korzystać z możliwości kontynuowania nauki.
Anowi, Gjoasia, Katerinka Piszę już rzadziej na forum, ale na Wasze porody czekam z niecierpliwością :happy::happy::happy:

samasamotna kurcze szybko wracasz do szkoły ;) ja wróciłam po 3 tyg. i wszyscy dziwili się, że tak wcześnie. :) No ale lepiej wcześnie bo później mniej zaległości. Super, że Twojego byłego nie ma w szkole przynajmniej będziesz miała spokój :tak: Moja Łucja też miała uczulenie na pampersy.
Dla mnie najlepsze są dada z biedronki w ogóle nie czuć, że jest siusiu jak dotknie się ręką . Super ,że się wysypiasz.
bezsenna mojej Łucji też odpowiadają huggies i happy ale mi nie odpowiadają bo robi się w nich taka galareta . :) No to powodzenia na studiach , ja musiałam po miesiącu przejść na modyfikowane, bo niby miałam pełno w cyckach aż samo leciało, ale jak odciągałam to mało mi leciało. ;/ odciągałam góra 100 ml. a na 7 godzin to nie starczało więc w ten czas kiedy byłam w szkole to jadła modyfikowane, a jak wracałam to dawałam cyca , ale niestety przyzwyczaiła się do butli i darła się jak dawałam jej cycka.. wiec musiałam zrezygnować. ;))

A ja chyba jadę do Krakowa , nie chce się z Łucja rozstawać i nie chce też siedzieć sama w domu ;D zobaczę jeszcze mam jeden dzień ;)) :tak:

Anowi, Gjoasia, Katerinka Piszę już rzadziej na forum, ale na Wasze porody czekam z niecierpliwością :happy::happy::happy:

Oj Bezsenna ja tez czekam juz z niecierpliwoscia, w czwartek wizyta u lekarza, a w piatek moze juz bede spala z dzidzia u mojego boku a nie w brzuchu bo cholera jasna ciasno tam juz jak nie wiem:)))

bezsenna no strasznie szybko mi teraz czas mija:D ja tez odciagam mleko laktatorem. kupilam ostatnio avent i jestem bardzo zadowolona z iego a ty jaki masz? ja wlasnie uzywam pampers i to te sensitive do wrazliwej skory a mimo wszytsko uczulają ją:( ja tez bede czasem dlugo w szkole siedziec ale Wiktoriabedzie wdobrych rekach wiec nie mamy sie czego obawiac i czekam na relacje z jutra:D :)
maagda tak dosc szybko wracam do szkoly bo po dwoch tygodniach po porodzie ale czuje sie bardzo dobrze pozatym za bardzo nie moglam dluzej bo przeciez to jeszcze trchnikum a ja sobie tak poprostu miesiac ponad nie chodze do szkoly;D a po drugie we wrzesniu jeszcze niema tyle nauki za to w pazdzierniku juz na dobre sie wszytsko rozkreca wiec nie chciialam miec tak duzo zaleglosci:) co uzywalas na te uczulenie od pieliuch??
gjoasia anowi katerinka ja tez cekam z niecierpliwoscia na wasze porody i malenstwa:)) wszytsko juz przygotowane dla maluszkow:*?

Ostatnia edycja:
Samasamotna gratulacje pięknej córeczki. Ciesze sie ze u Was wszystko dobze i że od exa odetchniesz to najwazniejsze żebys mogla spokojnie się uczyć i zyć.

reklama
a ja czytam i czytam i jakos ciecko mi znalezc czas na napisanie; teraz moze sie uda, choc juz slysze, ze maly zaczyna sie krecic i niedlugo sie obudzi;
czasami wsciekam sie wewnetrznie na swojego Maksiorka - za to, ze nie da mi nic w dzien zrobic - rozpuszczone to takie (najpierw przeze mnie, bo mial spore problemy zdrowotne i lekarze kazali aby robic wszystko aby nie plakal), a potem przez dziadkow - przy ich to jak on tylko jeknie, to juz biegna do niego i zabawiaja go .... tylko, ze potem to ja mam problem; ale coz... jeszcze troszke i bedzie sie sam przemieszczal, to moze bedzie latwiej;
samasamotna - spokojnie; takie uczulenie, to nie koniecznie jest od pampersow; moj jest alergikiem i juz wiele i pieluch i kremow i jedzonka przetestowalam; i musisz sama dojsc, co malutka ksiezniczke uczula; czesto jest tak , ze pampers jako pielucha nie, ale np chusteczki pampers juz tak; moj tak ma; zreszta ostatnio tez przetestowalam sporo tych "pampersow", bo myslalam, ze oszczedze troszke, ale niestety ... te nam najlepiej sluza; tak samo z chusteczkami - tylko nivea sensitive no perfum; coz... pomalutku poznaje sie swoje dziecko a potem to juz z gorki;

a ja jak patrze na swojego synusia, to az mi sie zal robi, ze on tak szybko rosnie; dobrze, ze jeszcze troszke bedzie taki malutki i mam nadzieje, ze nadal bedzie taki przytulas; bo juz czasami mi brakuje, ze nie ma miesiaca - mozna bylo wtedy z nim wszystko robic; a teraz chlopisko ma juz swoje wymagania i "dokazuje", ale najwazniejsze, ze ze zdrowkiem coraz lepiej;

bezsenna - jaki rozmiar teraz nosi Twoj Kubulek?? bo wiesz.... daj znac czasami na gg;

zreszta do wszystkich dziewczyn - moze ktoras mieszka w wawie lub w okolicy, to ja z checia moge pomoc jakos; ciuszkow malutkich juz nie mam; ale za to mam wanienke ze stelazem i inne rzeczy - wiec jak ktoras chetna, to prosze pisac; mi sie to i tak nie przyda, bo ....wiecej dzieci nie bede miala;
mam tez wozek wielofunkcyjny na gwarancji do sprzedania, mysle, ze za grosze - coneco v4, bo spacerowke dostalismy inna;

eh...i znow mialam wiecej napisac, ale skleroza mnie ostatnio potworna dopada;
jak mi sie przypomni, to dopisze;
trzymajcie sie....

Do góry