reklama

Sen maluszkow

Dziewczyny, mała wdała się w mamusie, lubi sobie pospać dłużej :) Ale widzicie, ona nie zaśnie o 19 czy 20, tylko dopiero po 21. Poza tym cos jej się zmieniać zaczęło, gdy miała 3 drzemki w dzień, to też spała do 6, 7. Ale z racji tego, że z jednej drzemki zrezygnowała, to tak jakby w nocy chciała, jej brak, nadrobić

reklama
Elwirka, ja zauważyłam, po prawie 11 miesiącach walki o całą, przespaną nockę, że nie ma żadnej reguły. Ja zastosowałam się do wszystkich rad tej babeczki z Akademii Pampersa i nie podziałało. Ogólnie żadna metoda podana w książce, na stronach www czy przez inne osoby, nie działa, jak ma 2 pobudki, tak ma cały czas. Czy ją mocno nakarmimy i napoimy przed snem, czy zje i wypije nieco mniej, będzie na dworze parę godzin czy znacznie krócej, przeżyje dzień pełen wrażeń, czy raczej spokojny. Wietrzymy pomieszczenie, nawilżamy, jest włączona tylko nocna lampka, Malwinka jest kąpana, masowana, powtarza się co wieczorna rutyna, a i tak są 2 pobudki. Nie ma żadnej reguły.

Ostatnia edycja:
Nancy - u nas tez wszelkie metody nic nie dawały, az pewnego dnia mały sam z siebie zaczął przesypiać 1 nocne karmienie. Po prostu jedne dzieci nie potrzebuja jeść w nocy i są śpioszkami, a inne nie i są głodne i nie wytrzymują.

Buuuuuuuuuuuuuu:-( Ta cała przespana noc to był niestety jednorazowy wybryk, dziś była standardowo flaszka ok. 3:00 No trudno, tak czy inaczej lepsze 1 nocne karmienie niż 2:-)

Nice, jedna pobudka to juz krok blizej do przesypiania nocki :-) Ciesze sie razem z Toba.

U nas ostatnia nocka byla wzorowa, nie pamietam kiedy ostatnio tak sie wyspalam, chyba ponad miesiac temu przez zabkowaniem. Maly poszedl spac pozno, bo o 21ej, ale obudzil sie dopiero o 5.40 i o 6stej zjadl, a potem dospal jeszcze do 8.15!!!No szok :-)

Roxannka - cos w tej zasadzie jest:-) Az sie boje, co bedzie dzis w nocy, hehehe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry