reklama

Sen maluszkow

U Nas też reguł nie ma, teraz śpi bardzo mało bo żłobku jakieś 15 do 45 minut max a w domu 1 h po żłobku i to ja jej nie daję więcej pospać a nocki nadal są jakie są czyli albo co godzinę pobudka albo 2-3 w ciągu nocy i to bez karmienia...

reklama
Pawel zasnal dzis rowne 5 godzin po porannym przebudzeniu (!) i znow bedzie mial tylko jedna drzemke. Spi juz 40 min, pewnie pospi kolejne 40,albo dluzej, bo pogoda okropna - zimno, pada, wieje, cisnienie spowalniajace.Ide na kawe :-)

Wojtuś zasypia między 18:00-19:00 (max 20:00, ale rzadko kiedy mu się to zdarza). Śpi do 6:00-7:00 z jedną pobudką na mleko, która jest "ruchoma", bo czasami przebudza się koło 4:00 a kiedy indziej przed 6:00. Do niedawna dawałam mu jeszcze butlę ok. 22:00-23:00, ale że ilości pochłanianego mm spadły do 100-150ml, olałam te karmienie (czasami gdy zapłacze, daję tę butlę). W dzień nadal mamy dwie drzemki trwające ok. 1-2 godzin. Nie ma szans by wytrwał tylko z jednym spaniem (raz próbowałam i miałam dzień marudy). Ostatnio teściowie za wcześnie mi go kładli w południe (po 12:00) i mały miał problem by wytrzymać do wieczora. Najlepiej jeśli śpi o 9:00 (do 10:00-11:00) a potem po 13:00 do ok. 15:00.

U nas ostatniej nocy stal sie CUD: Pawel nie domagal sie w nocy jesc placzem i przespal bez ANI jednej butli CALA NOC.
Zeszlej nocy dyzurowal przy Nim maz, bo ja spalam na kanapie w salonie i maz postanowil Go przetrzymac do rana. Byly 3 alarmy na kciuka i glosne ssanie-ale bez placzu- i maz postanowil je zignorowac. O dziwo, Pawel, zamiast sie rozbudzic i rozryczec, pociuckal palca i znow zasnal!!! No nie moglam uwierzyc. Po wstaniu wtrabil wielka miske owsianki, potem za jakis czas butle, potem 230 gram obiadku, a teraz znow butle przed popoludniowa drzemka. Albo ktos nam dziecko podmienil, albo ma skok, albo w koncu przekonal sie do jedzenia i dorosl do przesypiania nocek???:szok:

reklama
Niestety to byl jednonocny incydent, bo dzis o 4tej rano Pawel z glodu sie wybudzil :-( Ale zdazylam podac butle, zanim sie rozplakal. Poszlo 180ml w 10 sekund. Ale to i tak niezle, bo byla tylk jedna pobudka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry