reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Raabit tak urodziła przez cesarkę ale tylko dlatego że się nie przekręciła zresztą jak taki kolos miał się przekręcić. A najlepsze jest to że lekarze nigdy nie mówili jej że dziecko będzie duże. Pierwsze co zrobiła jak się z narkozy obudziłą, to wielka histeria co ona zrobi z tymi wszystkimi ubrankami na 56. he he.
Gosia nie mam pojęcia co na potówki.

Moja sąsiadka tez parę lat temu urodziła takie duże dziecko :-) Ale u nich oboje z mężem sa wysocy więc nie było to takie dziwne.
Jeśli chodzi o potówki to najlepiej potraktować je zasypka. No i lekko ubrać dziecko a po kąpieli skórkę delikatnie osuszać ręcznikiem a nie wycierać. Jeśli nie będą znikać przez kilka dni to lepiej skontaktować się z lekarzem.

Witam:-)

Madziara dzięki za rady :tak::-D

KasiaWie trzymam kciuki napewno będzie dobrze:biggrin2:

A u mnie niby dobrze kurczę dzieciaczek coś się mało rusza teraz ciągle o tym myśle przez te uwagi mojej gin. na temat mojego-jej zdaniem-zbyt małego brzucha:baffled::sorry:.No ale z drugiej strony nie można wymagać żeby kopało ciągle...:no: Sama już niewiem...:baffled:
Ja wybieram się dziś na zakupy bo u nas dziś troszkę chłodniej i troszeczkę się zachmurzyło:-Da w lodówce niedługo będę mieć tylko światło:szok::laugh2:
Pozdrawiam życzę Wam miłego dnia:-)
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

Cześć dziewzynki:-)
Dzieki za miłe słowa,nie wiem czemu dusiłam to w sobie:sorry2:
Jeśli chodzi o zakupy dla maluszków,te ubrankowe to ja już dawno zgłupiałam:shocked2: napisałam na forum Niemowlaki posta o temacie Pytanie poszukajcie.Doświadzone mamusie mi doradzały,ale nadal jestem głupia bo to wszystko zależy od dzidzi,jedna mniej sie brudzi druga bardziej:tak:
Jak nakupujesz ubranek 56 a dzidzia urodzi sie duza to z nich nie skorzystasz,albo pare dni:-p a jak nakupujesz 62 a dzidzia bedzie malutka to beda ci leżeć i miejsce zajmować:-D i bądź tu mądrym:-p ja mam mniej wiecej tyle samo ubranek 56 co 62 a na ostatnim usg poda mi może mniej wiecej rozmiar lub wage w przybliżeniu to bede wiedziec czego dokupić:-pbo na razie jestem zielona.Poczytajcie sobie te posty i może wam coś rozjaśni to napiszcie;-):tak:

Kira- na moje chyba najlepiej miec jednak wiecej tych 62 bo predzej czy pozniej dzidzius do nich dorosnie, a mniej tych na 56 bo jak sie dzidzia urodzi ok 50 to dokupic mozna :)

Dziewvczyny poce sie normalnie jak swinia :wściekła/y::zawstydzona/y: Leje sie ze mnie jak z cebra, cholery mzoan dostac :baffled:

Puszczacie brzuszkom jakas muzyczke??? Ja mam taka fajna pozytywke motylka pluszowego i co wiczor przykladam do brzucha i gra malemu kolysanka ;-)

reklama
KasiaWie trzymam baaaaaardzo mocno kicuki :-D zobaczysz bedzie dobrze :tak: jestem przekonana że twój talizman, który masz w brzuszku przyniesie Ci szczęście :tak:

Gosia*** nie martw sie małym brzuszkiem :-) moj gin też mi ciagle mówi że mam mały brzuch :zawstydzona/y: zresztą w szkole rodzenia też mam najmniejszy brzuch i najbardziej zaawansowaną ciąże :tak: ale przestałam sie tym przejmować bo najważniejsze ze maluch jest zdrowy i o dziwo dosyć duży :szok:
Co do ruchów dziecka to już w kliku książkach wyczytałam sposób na to żeby maluszek zaczął sie ruszać ;-) u mnie pomaga :-) Mianowicie najpij sie szklanke zimnego mleka, a następnie połóż sie na lewym boku :tak: mówie ci mój mały po czymś takim od razu odstawia niezłe akrobacje :-D no i kolejny sposób opisywany już tutaj przez dziewczyny to poświecenie maluchowi latarką :tak: przykładasz włączoną latarke do brzucha i ją przesuwasz :tak: nie ma siły żeby na któreś z tych sposobów maluch nie zareagował :-D mój mały łasuch jeszcze sie wierci jak zjem troche czekoladki :szok: to chyba na tyle ;-) głowa do góry nie martw sie małym brzuszkiem :baffled: przynajmniej po porodzie bedzie mniej do zgubienia ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry