reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Celestynko pewnie nie zgłaszasz się jako ostatnia. Wiele dziewczyn "sierpniówek" zapewne nie wie jeszcze o istnieniu babyboom, lub podczytują nie ujawniając się . A szkoda, bo wszyscy są tu mile widziani.
Ja sama długo najpierw podczytywałam "październikówki 2005" zanim odważyłam się zalogować i ujawnić. A teraz miałam już z górki. Nie musiałam szukać , bo ..... A naprawdę warto , bo wsparcie jakie tutaj dostałam w trudnych dla mnie chwilach jest nie do opisania. Dziewczyny są wspaniałe i starają się pomagać w znalezieniu rozwiązania naszych problemów. Z resztą sama zobaczysz.

reklama
Witam wszystkie dziewczyny, z ktorymi się jeszcze nie witałam :-)

Noc mi dzisiaj minęła za szybko i teraz tylko myslę o jednym - łóżeczko. Co prawda to moja wina bo wczoraj zamiast iśc spać oglądałam "Słodki listopad", ale tak lubię ten film, że jakoś nie mogłam przestać oglądać. No a dzisiaj od rana bieganina - szkoła - przychodnia - urzad - szkoła - przychodnia. Uff, dobrze, że zaczyna się wekend to troche spokoju będzie. Mam przynajmniej taka nadzieję :baffled:

No to witam dzisiaj :happy: Dzionek całkiem przyjemny, byłam z Julką na dłuugim spacerze na morzem, po sniegach ani sladu ale za to dośc ciepło.
Magda sierpien, sierpień :tak: tylko jednak raczej końcówka.

Co do badań prenatalnych, to poprzednio miałam te nieinwazyjne, teraz też tak będzie, za tydzień jakoś test przezierności na usg.
A tak swoją drogą to ja juz sie nie mogę doczekać aż poczuję ruchy, to takie przyjemne uczucie, no i naprawde można poczuć się w ciązy :happy:
I ciekawa jestem płci dzidzi!

Tak sie zastanawiam na wątkiem-listą dot. tego skąd jesteśmy i ew. ile która ma lat, itp. Takie info, bo może są to jakieś sąsiadki, byłoby fajnie.
Co Wy na to?

Syska z tym spokojem u mnie to nie tak znowu bardzo. Ja napisałam że z dzieckiem jest ok , nie ze mną. Wcześniej już pisałam , że mam łożysko przodujące całkowicie, co nie jest dobre ani dla dziecka ani dla mnie bo grozi krwotokiem i klasyfikuje do cięcia cesarskiego. O ile donoszę tą ciążę do momentu kiedy dziecko będzie w stanie przeżyć poza moim organizmem. Na ostatnim badaniu gin stwierdził , że jednak chyba będą musieli założyć mi szew , ponieważ szyjkę mam krótką (1,5cm) i pojawiło się rozwarcie zewnętrzne narazie małe bo 0,5 cm ale postępuje. A w związku z tym łożyskiem przodującym całkowicie nie wróży to nic dobrego. Nie poddaje się, musi się udać. Następne badanie mam 20.02 , a USG 23.02. Będę wiedziała więcej.

Naur myślę, że to całkiem niezły pomysł. Tutaj często o tym piszemy ale to gdzies znika a tak byłby osobny watek i wiedziałybysmy o sobie wszystko (no może prawie wszystko) :-)

Uj, jaka tu cisza. U mnie tez nic ciekawego. Dzien spokojny i bez rewelacji. Apetyt wrócil i dobre samopoczucie też.
Moja Julka miala na tym etapie 7cm dlugości, ciekawe ile ma drugie bobo?
Magda no to powodzenia i oszczedzaj sie, chociaz wiem ze przy malym dziecku to nielatwe.
A, zakladam nowy watek, zapraszam!

hej hej
Witam wszystkie dziewczyny i te nowe i te mi znane.
Magda25 trzymam kciuki z całych sił aby sie udało i współczuje Ci nerwów i tej niepewnosci bo ona chyba jest najgorsza:-(

Ja juz po woli wchodze w ciązowe ciuchy:szok: Brzuszek rośnie dziwnie szybko.
Dziewczyny mam pytanie- tą przeziorność karkową nie bada sie sie wszystkim dzieciom?? Ja myślałam ze to rutynowe badanie m-y 11-14 tyg.:-( Musze mojego gina zapytac na nastepne wizycie:baffled:

Ja robiłam przezierność karkową badałam z racji choroby genetycznej córeczki mojego męża.Dostałam skierowanie i mogłam je zrobić za darmo.W sumie zaniepokojone mamy dla pewności też mogą je zrobić,wówczas trzeba za nie zapłacić około 150zł.

reklama
Atas,mnie też brzuszek rośnie w szybkim tempie.Myslałam,ze to trochę dłużej potrwa,zanim moja ciąża będzie widoczna.A tu nagle brzuszek sie pojawił i widze,ze z dnia na dzień się powiększa...Chyba będę musiała porozglądać sie za ciążowymi ciuszkami,do swoich spodni się już niestety nie miszcze:eek:

Do góry