reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

No może i na Allegro, ale ja nie znam się na tym, bo nic tam nigdy nie kupowałam. Poza tym ja lubię pomacać osobiście, no i koszty przesyłki czasem większe niż cena ubranka.
Bo poprostu takie przez główkę, wiem z doświadczenia, są cholernie niewygodne w nakładaniu i zdejmowaniu u takich nie siedzących maluchów. A rozpinane są super, bo kladziesz bobasa na to i zapinasz, jak pajacyk. No nic, poszukam dalej.

reklama
tak jak napisałam wcześniej nie wymagam od moich rodziców pomocy , prawda jest taka, że to my z mężem im bardzo pomagamy , ostatnio szczególnie finansowo, chociaż sami kiepsko stoimy. Jestem praktycznie razem z mężem na każde ich zawołanie, ale prawda jest taka , że jesteśmy dobrzy tylko wtedy kiedy mają z nas korzyśc. To mnie tak bardzo ruszyło , a teraz zaczeli wymagac pomocy od nas również dla mojej siostry ( bo ona sobie nie poradzi). Kurcze szlak mnie trafił. Zostawiają jej mieszkanie , praktycznie dorobek całego swojego życia i to dlatego przestaliśmy byc "wygodni". Ja kiedy wyprowadzałam sie z domu ( prawie 10 lat temu) , wzięłam ze sobą tylko to co sama sobie kupiłam za własnoręcznie zarobione pieniądze i poszłam do obcych ludzi mieszkac, bo moja kochana mamusia broniła mi nawet kromki chleba wziąc. Odwiedzałam ich tylko dlatego , że tato jest chory na epilepsję ( pozostałośc po wypadku w pracy) i nikt , ani siostra , ani matka nie udzieli mu w razie ataku pomocy ( miałam przykład kiedy byłam z Weroniką w ciąży, jedna po prostu szybko wyszła z domu mimo mojej prośby "zadzwoń po pogotowie" ,a druga stwierdziła( no co ty przecież on śpi tylko tak niespokojnie). Zapominanie kluczy to notoryczne (mam zapasowe) , więc szłam nie raz nawet bardzo póżno otwierac im drzwi. Teraz niedawno całymi dniami siedziałam na ich pośbę i czekałam na jakiś durny telefon (w tym czasie jaśnie państwo pojechali sobie na działkę odpocząc). A teraz słyszę , że mam sie nie obrażac , tylko przychodzic jak ich nie ma , bo moja siostra może w każdej chwili zacząc rodzic i mam jej pilnowac , żeby jej sie nic bie stało (bo ona jest w ciąży) , no i w raziee czego dotransportowac ją do szpitala ( ja - też w ciąży - i dodatkowo z małym dzieckiem). A telefonów to chyba jeszcze nie wynależli, sądząc po tym ich rozumowaniu , albo w ciążę zachodzą trzylatki co numeru nie umieją wykręcic. To mnie tak dobiło. Chodząc z Weroniką w ciąży w dzień terminu porodu biegłam do ojca do szpitala , nie patrzyłam na to jak się czuję , nie użalałam nad sobą , nikt sie nie pytał wtedy jak się czuję ( zresztą teraz też nikt się nawet nie zapyta) i czy mam siłę na takie biegi. Siostra nie była u ojca ani razu, matka wpadała na pięc minut, rozmowy z lekarzami zostawiała mnie, nawet kiedy zabrała go karetka , stwierdziła , że ona nie jedzie za karetką, bo się żle czuje ( ja z wielkim brzuchem pojechałam i czekałam do póżna aż sytuacja się ustabilizuje ( było zagrożenie życia taty). Nic po prostu nic z siebie nie potrafią DAC , NAWET DOBREGO SŁOWA. To mnie tak wścieka. Ja nie liczę od nich na żadną pomoc , ale uważam , że nie zasłużyłam na takie traktowanie, nie mowię tu o faworyzowaniu, bo to ,to mi szczerze mówiąc powiewa, ale o traktowaniu drugiego człowieka po ludzku.

Rany jak przykro to sluchac.
Magda25 nie fer towoja mama : "Musisz jej teraz pomagac , bo ona jest w ciąży"-a ty nie jestes? , normalnie nie fer.Do tego z ta praca, to prawda czasami jak sie wali to wszystko na raz! A zanasz to przyslowie? To moj zyciowy pocieszacz PO BURZY ZAWSZE WYCHODZI SLONCE:tak::tak:.trzeba ja tylko przezyc;-)

Madeline tez mialas niezle przezycia, doswiadczylas niewdziecznosci ludzkiej,wredne! :wściekła/y::wściekła/y:

Natalka jesli to prawda z tymi zabobonami to ja sobie niezle nagrzebalam, bo juz w drugim miesiacu zaczelismy kupowac ciuchy:szok::-D:-D

Naur takie body tutaj w Luxie mozesz kupic, nawet niedrogo:-), wpadnij pomoge ci poszukac:-).
Na allegro tez ciuchow nie kupuje bo przesylka to mnie by wyniosla z 4 razy wartosc ubran.

Gosia
daj znac po wizycie

A u nas zadnych upalow nie zapowiadaja, przeciwnie, ulewy i zimno, teraz jest u nas 14 stopni, w dzien 17-20, w klapkach zimno niemozliwie, spodnie i swetry znowu nosze! Takze nie wiem co jest lepsze upaly czy ulewy i ...zimno!

A moj maly tak mnie uwiera i uciska, raz na dole , raz na gorze, az oddechu czasem nie moge zlapac, i do tego od jakiegos czasu miewam napady goraca, czytalam ze w czasie menopauzy tak sie robi, ale w ciazy??? czy to normalne???tak goraco jakbym na sloncu sie wylegiwala, potem ustaje.

Dobranoc kobietki, ide na seans nocny, film sie zaczyna:tak:

Magda strasznie mi przykro po tym co przeczytałam o twojej sytuacji :-( az brak mi słów :sick: jak dobrze ze masz chociaż oparcie w swoim mężu! :rofl2:

Ola ja myśle, ze chyba wolałabym delikatny chłodek niż te uporczywe upały, które żyć nie dają ciężarnym :wściekła/y: ale wiem że jak ktoś ma ciągle zimno i deszcz to tęskni za słoneczkiem ;-) wpadnij do nas na troszke a potem wracaj do siebie :tak:

Madeline współczuje :-( też miałaś nieciekawą sytuację z rodziną :-( wiesz jak mówią ze z rodziną to najlepiej na obrazku sie wychodzi. Ja uważam, ze rodzina jest najważniejsza i jak coś sie dzieje to trzeba sie zmobilizować i pomóc za wszelką cene tym, którzy tego potrzebują. Ale to tylko moje zdanie. Ja wolałabym np. pomóc bratu niż pojechać sobie na wycieczke:tak: ale każdy ma swoje priorytety :wściekła/y:

Gosia napisz jak sie dzisiaj czujesz? bo ja zdecydowanie lepiej :happy2:

Naur za ile kupiłaś kocyk? ja chce coś zamówić przez allegro i między innymi sprzedawca ma kocyki ale nie wiem czy cena którą chce nie jest za wysoka?:szok:

Byłam wogóle w aptece bo chciałam zakupić majtki poporodowe do szpitala i podkłady bella a pani powiedziała że nie ma czegoś takiego :szok: szlak mnie trafił :-( ile to wogóle kosztuje? te podkłady i majtki? może też kupie na allegro i będe miała dokładnie to czego chce? ;-) widze ze te panie w aptekach to jakieś dziwne są! jakby sie w czasach komuny zatrzymały no! :baffled:

No nic życze wam dziewczynki miłej niedzieli! :rofl:

raabit no proszę taką samą sytuację miałam w aptece:szok::-D:-D na allegro widziałam takie podkłady za ok. 3zł za paczkę:tak:Ja czuję się dziś wyjątkowo dobrze:tak::tak:bynajmniej narazie...:rofl2:u nas chłodno więc upały nie męczą:no::-D

Życzę Wam miłej niedzieli!!! :-D

Ola nie ma sprawy, jak będę w pobliżu to wpadnę na zakupy ;-)U nas też chłodniej sie zrobiło, ale tak koło 22*C tylko wiatr wieje, ale tu nad morzem to normalka.

Raabit kcyk w Selgrosie wyszperałam, taki bardzo mięciutki, jak maskotki, nie za gruby, za 20 ileś złotych, 23 chyba ( Kocyk Lucy)
A te aptekary to głupie jakieś chyba :baffled::rofl2: proś o majtki jednorazowe i albo pieluchy albo duże podpaski Bella (takie maxi na noc) bo to się nie nazywa podkłady i te babsztyle nie kumają o co chodzi.:no:

:angry::sorry2: JAK JA CHCĘ CZEGOŚ SŁODKIEGO!!!!!!!!!!!!:sorry::realmad:POMOCY!!!!!!!!!

czesc dziewczyny;-)
co do pogody to ja slyszalam ze lipiec ma byc chlodny a sierpien upalny,ale czy tak bedzie to.....zobaczymy;-)
Magda kurcze szlak trafia jak sie cos takiego czyta,ze najblizsi tak moga Cie traktowac,czy oni są ślepi??:wściekła/y::wściekła/y::no::dry::wściekła/y:ale trzymaj sie kochana,mysl o sobie i o swojej rodzinie,bo jak sama o siebie nie zadbasz to nikt tego nie zrobi.

Natalka co do zabobonów,to ja nie za bardzow nie wierze,choc ostatnio durna sama sie na tym złapałam,bo była okropna burza i sie strasznie błyskalo,a ja akurat wyszlam na dwór i tak się wystraszyłam ze zaslonilam dlonią usta,no i oczywiscie naszła mnie mysl ze moje dziecko teraz bedzie "coś" miało w tym miejscu,cholerka w nic nie wierzylam do tej pory ale ta mysl mnie męczy,bo widziałam juz kiedys dziecko z taka okropna wargą i teraz głupia się boję:-(:-(

co do allegro,to czasem trafiaja sie na prawd ekorzystne okazje,ylko trzeba wszystko przeliczyc,u mnie np. cala 5 czesciowa wyprawka kosztuje 55zl a na allegro widzialam za 35-40zl z kosztem przesyłki,wiec czasem sie opłaca.

ok rozpisalam sie,ide sie zdrzemnąc troszke...a jutro ide na usg,juz nie moge sie doczekac:happy2::rofl2::-p

Kasia wskoczysz jutro, bo już od dwóch dni jestem. :-)
A z durnymi przesądami daj sobie lepiej spokój, bo to bzdury i tyle! Po co masz się dodatkowo martwić??

reklama
No własnie w naszym stanie zamartwianie sie zabobonami nie jest wskazane :no:
Naur dziękuje za odpowiedź ;-) powiedzcie mi tylko dziewczyny które majtki są lepsze? takie jednorazowe czy te z siateczki do wielorazowego użytku? :baffled:
Jutro wybieram sie ponownie do kolejnej apteki i mam zamiar coś w końcu kupić! bo w tamtej to moja noga już więcej nie stanie bo im dłuzej tłumaczyłam o co mi chodzi tym większe oczy robiła ta kobieta! :szok: szok! :szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry