reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Wczoraj mnie nie było w domku bo zawoziłam dzieci na ferie do dziadków. Zostałam tylko z najmłodszą w domku.
Jesli chodzi o spanie to ostatnio wstaje przed 10-tą a ide spac po 22-giej. A najchętniej to bym jeszcze w ciągu dnia pospała. Normalnie jak małe dziecko :-)

reklama
KIRA witamy:-)

Asia D jakbys urodziła w skonczonym 37 tyg to urodzisz donszone dzieciątko. Moja Iga jest z 37 tygodnia. Ale wiesz im dziecko w brzuszku dłuzej tym lepiej dla jego mózgu (chociaz ja mam tak bystre dziecko ze nie wiem co by to było jakbym do 40 tyg donosiła albo zgroza 42 :tak: :-D
Ale wiesz zarty zartami:-) Lekarz juz wie co robi. Ale wiem ze kumpela rodziła w 41 tyg włąsnie z konfliktu serologicznego i nie było mowy o wczesniejszym porodzie.;-)

cześć kobietki:)

co tam u Was słychać ?? szkoda że tak mało tu zagladacie :-(
u mnie straszny śpioch załączony w dziń śpie razem z Ewcią ;-)
i mam straszne zawroty głowy ale gin dał mi torekan i troszke mi łagodzi objawy :confused:

Witam mamuski.Jestem nowa i trzeba coś o sobie napisac:)mam 25 lat,w sierpniu brałam ślub-wiec w rocznice wspaniały prezent:))Całkiem dobrze znosze początki,żadnych mdłości,zawrotów głowy itp.Jedynie mam problem z ciśnieniem i troszke mnie głowa boli.ale jestem strasznie szczęśliwa:)

Witaj Kira :-)

No niestety moje mdłosci przeradzaja sie w wymioty. Mam juz naprawde dosyc. Samo wejście do kuchni powoduje u mnie odruchy wymiotne. Mam nadzieję, ze przejdzie mi to w drugim trymestrze bo nie wyobrazam sobie jakby tak miało mnie trzymać cała ciąże.

Witaj Kira,wśród sierpniówek - dopisuję Cię do listy. I całą resztę też witam.

Podczytuje , podczytuje , ale rzadko mam okazję cokolwiek napisać.
Wczoraj byłam u lekarza (zmieniłam jednak).Pierwszy raz w życiu trafiłam na lekarza który tak dokładnie wszystko tłumaczy.Siedziałam w gabinecie prawie pół godziny. Szok. U poprzedniego wizyta trwała max.7-10 minut w trakcie których zdąrzał mnie "zbadać" , przepisać leki i powiedzieć o części badań które powinnam zrobić ( morfologię w poprzedniej ciąży robiłam tylko 3 razy).Ten wszystko objaśniał po dwa razy , mówił co i dlaczego będzie robił. Przepisał mi luteinę dopochwowo, diprophilinę i parę innych rzeczy. No i najważniejsze dał skierowanie na badania prenatalne i resztę tych rutynowych( morf, mocz, OB, odczyn coombsa , cukier, grupa krwi). Oprócz tego w poniedziałek wieczorem idę do niego na USG , gdzie oceni długość szyjki , bo wg. niego jest za krótka i jeśli będzie mieć rozwarcie wew. to zastosujemy inne leczenie( chyba miał na myśli szew , albo pessar). No i przedewszystkim obejrzymy jak się nasza "niespodzianka" rozwija. Ogólnie jestem zadowolona. I napiszę wam najlepsze z tego wszystkiego jest to , że poprzednio chodziłam do prywatnego , bo miałam bardzo złe zdanie o państwowych, a tutaj taka miła niespodziewajka. Państwowo , a tak rzetelnie i fachowo.

Magda super że trafiłas na takiego lekarza. Ja przy pierwszej i drugiej ciązy chodziłam prywatnie, ale juz przy trzeciej przeszłam na panstwowego. Teraz zmieniłam lekarke, ale tez chodze państwowo. Jak na razie po pierwszej wizycie jestem zadowolona :)

reklama
HEJKA
Magda to bardzo miło jak państwowo i taki dobry lekarz teraz mało niestety się takich spotyka

moim zawrotom głowy pomaga torekan :tak:

Do góry