reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
GOSIU, RACZEJ NIE ODKLEJA SIę. OTO OBJAWY
OBJAWY:
  • krwawienie z pochwy w III trymestrze ciąży wymagające użycia więcej niż jednej podpaski na godzinę,
  • bóle krzyża i brzucha,
  • nadmierna pobudliwość i skurcze macicy,
  • znaczny spadek ciśnienia tętniczego krwi przy braku widocznych oznak krwawienia,
  • zaburzenia w akcji serca płodu,
  • krwisty płyn owodniowy,
  • nitkowate tętno, wzrost ciśnienia rozkurczowego,
  • w czasie ciąży wzrasta objętość krwi dlatego parametry życiowe mogą być utrzymane nawet przy znacznej utracie krwi - do 30% objętości,
  • po całkowitym odklejeniu się łożyska macica może być niebolesna

Sylwia chodziło mi tylko o to, ze jeśli ktoś pisze, ze czop odchodził mu przez miesiac to ja nie mam powodów zeby w to wątpić! w końcu o ile sie nie myle nie było cie przy tym jak Sandrze odchodził czop? ;-) więc skąd to negowanie jej wypowiedzi?:confused: każda z nas jest inna i każda może to przechodzić na swój indywidualny sposób, więc uwierz komuś na słowo :tak:
to tyle na ten temat bo nie chce zeby sie skończyło jak z Naur :no::szok::-(

RAABIT a jak się skończyło z Naur? Wszystko jej wyjasniłam (na gg)i proszę nie wtrącaj się w nie swoje sprawy.
Ja raczej wierzę lekarzowi, Ty rób co chcesz.Lekarz mnie wyśmiał, gdy zasugerowałam, że to czop lub moze wody sie sączą.

Oj dziewczyny, dziewczyny:-) Samę sie napędzacie. Mam 31 lat i nie słyszałam,żeby czop odchodził w częściach. Gdy dzidzia jest gotowa, czop wypada i już. Otwiera kanał rodny.
NAUR myśle, ze nie masz sie czym przejmować. To juz twoja druga dziecinka, więc czop moze wypasc 3-4 tyg przed porodem, czyli akurat:-). Uważaj teraz na siebie, bo nie ma osłony przed bakteriami( chyba 0 seksu) U pierworódek na kilka dni lub nawet 24 h przed porodem

Wiem, ze to nie moj "sierpien", ale sorry Sylwia - nie masz racji. Czop moze odejsc albo w calosci albo po kawalku przez jakis okres czasu.

sylwia dziękuję za odpowiedż:tak: sama niewiem od czego te bóle???:confused:

sandra może ty jako doświadczona mama coś mi odpowiesz??:confused:miałaś może takie bóle podbrzusza???:eek:

reklama
sandra może ty jako doświadczona mama coś mi odpowiesz??:confused:miałaś może takie bóle podbrzusza???:eek:
Nie wiem czy taka doswiadczona, ale na tym etapie ciazy w moim przypadku wygladalo to tak, ze co jakis czas twardnial mi bardzo brzuch (szczegolnie w trakcie chodzenia) i ciagnelo mnie w podbrzuszu. Nie bylo to jakos specjalnie bolesne, ale dosyc nieprzyjemne.

Do góry