• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
panga jest sztucznie hodowana, na szeroką skalę
w stojącej wodzie (a my takich ryb raczej w ciąży nie możemy, bo się w nich gromadzą różne paskudne substancjez mułu)
poza tym panga ma jakś tłuszcz, który nie bardzo ludziom pasuje
ale czego się spodziewać po kilo fileta za kilka złotych, przecież sam transport z chin to wielki koszt, plus hurtownicy itd itp

w ciąży możemy jeść ryby jak najbardziej z wód płynących, morz i rwących rzek

my tu mamy rybki z morza czerwonego i śródziemnego, świeżutkie, mieszkam w porcie
ale w sklepach też są tanie filety i kalmary z chin czy taiwanu
takie już prawa rynku

reklama
no i z tą panga to macie racje!!!
ja też zawsze uwielbiałam pange ale jak się o tym dowiedziałam to przestałam ją kupować!!!no i mówiąc szczeże to niemoge trafiż na dobrą rybke bo mintaj mi śmierdzi i mi nie smakuje ,a dziś mam dorsza i w czoraj był dobry ale jak dziś mojemu do pracy nakładałam to ten zapach wrrrrry aż mnie zemdliło:-)

gratuluję tuniczki aneta, mnie dziś mąż zabiera na zakupy bo już mało co mogę wciągnąć na mój brzuch, ale dobrze, że rozmiar mam wciąż 36
bardziej potrzebuję spodni, bluzki jeszcze mam
czekam aż przyjdzie z meczetu i jedziemy
może coś kupimy dla dzieciaków

a samej nie chce mi się chodzić po mieście

u nas to najlepsze danie
zwłaszcza, że są zawsze świeże
m idzie do portu i kupuje prosto od rybaków

ja robię takie zapiekane z cebulą pomidorem i papryką w sosie pomidorowym

wcześniej nie lubiłam takich rzeczy ale jak się jest tutaj to nie da się nie pokochać owoców morza

no i o wiele tańsze od mięsa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja tez chodze w tuniczce sa bardzo wygodne:-)
Emy mnie tam w ogole w ciazy za bardzo nie wchodza no moze za wyjatkiem sledzia marynowanego.
Maly uspany mam jakies dwie godzinki luzu:-)

ja też mam dzisiaj rybkę,ale intaja zakupiłam
pange lubie,ale wiem ze w ciąży sie jej nie jada
kupiłam leki,na gardło pani dałam mi Isla,ozbaczymy co to bo mam pierwszy raz,ale głowa mnie strasznie boli,chyba wreszcie czas łyknąć tą tabletke i przestac sie męczyć

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry