Kroptusia
Fanka BB :)
Ale super macie dziewczyny ze juz widzialyscie swoje dzidzie , ja niestety musze jeszcze czekac az polozna zadzwoni domnie i sie umowi zemna na wizyte , a dopiero po tym da mi skierowanie na USG, moi znajomi sie smieja ze bede miala blizniaki - poniewaz przytylam juz 6 kilo ( a wcale duzo niejem ) , jak bylam pierwszy raz w ciazy to dopiero w 6 miesiacu zaczelo byc pomnie widac no a teraz zaledwie 10 tygodni i juz brzuszek okragly :-) . Ale przynajmniej dobrze sie czuje , tylko taka senna chodze przez wiekszosc dnia . Pozdrawiam was i douslyszenia
![]()
Nie martw sie kazda ciaza jest inna
, moi znajomi sie smieja ze bede miala blizniaki - poniewaz przytylam juz 6 kilo ( a wcale duzo niejem ) , jak bylam pierwszy raz w ciazy to dopiero w 6 miesiacu zaczelo byc pomnie widac no a teraz zaledwie 10 tygodni i juz brzuszek okragly :-) . Ale przynajmniej dobrze sie czuje , tylko taka senna chodze przez wiekszosc dnia . Pozdrawiam was i douslyszenia
. I mam nadzieję, że nie wprowadzę cię w bląd. Na chłopski rozum do zapłodnienia dochodzi około 2 tyg po OM (ale to nie jest 100%). Dlatego 8tc to 6tz. Przeważnie wszyscy liczą od OM. Na forum tutaj raczej wszyscy piszą o tc, a nie o tz. Trochę to pogmatwane, ale jak się jest 1 raz w ciąży to wszytko to jest Kosmosem :-). Mam nadzieję, że nie pomieszałam ci bardziej.

No i widziałam jak serduszko bilo, ale dzidzia się nie ruszała. Pani doktor powiedziała że śpi. Hmmm, czy aby na pewno wszystko w pożądku. Czy u Was wszystkich w 8 tyg. Dzidzia się ruszała podczas badania??