reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kroptusia fachowo na pewno Ci tego nie wytłumaczę:-p. I mam nadzieję, że nie wprowadzę cię w bląd. Na chłopski rozum do zapłodnienia dochodzi około 2 tyg po OM (ale to nie jest 100%). Dlatego 8tc to 6tz. Przeważnie wszyscy liczą od OM. Na forum tutaj raczej wszyscy piszą o tc, a nie o tz. Trochę to pogmatwane, ale jak się jest 1 raz w ciąży to wszytko to jest Kosmosem :-). Mam nadzieję, że nie pomieszałam ci bardziej.

No wlasnie to moja 2 ciaza i jakas jestem w niej upierdliwa i dokladna :-) Powiem tak...ostatnia @ mialam 23 listopada a przytulanko bylo tylko 10 grudnia czyli 18 dnia cyklu (ani wczesniej od tamtej pory ani potem) wiec wnioskuje ze wtedy moooooogla byc owu i tyle :) od tego dnia minelo dokladnie 6 tyg i 1 dzien....hihi ok juz nie licze bo zaraz zaczene przekrecac ... Chodzilo mi tylko ze jesli to 8 tydz to wymiary sa ok a jesli 9 to dzidzius za maly

Wczoraj padlam zmęczona, więc za dużo nie popisałam, ale chciałam Wam powiedzieć, że udało nam się miło zaskoczyć naszych rodziców i teściów informacją, że zostaną dziadkami. Kupiliśmy dla nich po dużym Biovitalu i złożyliśmy życzenia z okazji Dnia Babci i Dzaidka. Zaskoczeni i wzruszeni byli baaardzo. Fajny to był dzień. Mogliśmy im od razu pokazać kruszynkę na zdjęciu, bo wczoraj miałam pierwsze USG.:-D

Jak tu czytam jakie Wasze maluszki są już duże, to tak się zastanawiam. Bo nasza kruszynka ma 1,42 cm i jest w 7 tyg i 5 dniu. Chyba trochę mała:confused: No i widziałam jak serduszko bilo, ale dzidzia się nie ruszała. Pani doktor powiedziała że śpi. Hmmm, czy aby na pewno wszystko w pożądku. Czy u Was wszystkich w 8 tyg. Dzidzia się ruszała podczas badania??

Ja bylam wczoraj i maluszek ma prawie 2cm :) i ja znowu mysle czy nie za mala jak na 9 tydz bo jestem w 8 tyg i 1 dniu (chyba ... hihih bo 1 termin na 1 wrzesnia a potem na 3 to sie zobaczy wiec mi suwaczek skacze) ale kazda ciaza inna...obyyyyy :) Moj maluch sie troszku ruszal

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
aneczka pierwsze 2 USG miałam robione dlatego, że pierwszą ciążę miałam pozamaciczną i istniała uzasadniona podstawa do obaw, ze druga ciaza tez moze sie zle zagniezdzic (tzn, wszedzie tylko nie w macicy), stad to pierwsze USG. Drugie natomiast po to aby sie upewnic, czy ciaża nie obumarła, co też niestety zdarza sie dość czesto u kobiet, które przeszły ciążę pozamaciczna....

Hej dziewczyny,
właśnie wróciłam od lekarza, miałam dziś robione badanie przezierności karkowej :tak:. Moja fasolka ma 6 cm długości, wszystkie wyniki są w normie. Pani gin pokazała mi rączki i każdy paluszek:-). Dziwnie jest oglądać taką małą istotkę....poza tym nieźle musiałyśmy się nagimnastykować aby wogle to badanie zrobić. Oj coś czuję,że moje dziecię nie bardzo chętne do współpracy ;-)

Zobaczymy, ta gin to powiedziała, że tak około 16-18 tygodnia będzie można sprawdzić płeć, mówiła też że niektórzy jej koledzy okreslają już przy tym badaniu, ale że to się sprawdza w ok 50 %

Co się dzieje z tymi naszymi suwaczkami dzisiaj?

reklama
zobaczymy

Mam nadzieję że uda nam się go przechytrzyć.
Dziewczyny tak bardzo bym chciała dziewczynkę, ale coś czuje że to jednak będzie chłopak, taki mały urwis.......

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry