Kroptusia
Fanka BB :)
Kroptusia fachowo na pewno Ci tego nie wytłumaczę. I mam nadzieję, że nie wprowadzę cię w bląd. Na chłopski rozum do zapłodnienia dochodzi około 2 tyg po OM (ale to nie jest 100%). Dlatego 8tc to 6tz. Przeważnie wszyscy liczą od OM. Na forum tutaj raczej wszyscy piszą o tc, a nie o tz. Trochę to pogmatwane, ale jak się jest 1 raz w ciąży to wszytko to jest Kosmosem :-). Mam nadzieję, że nie pomieszałam ci bardziej.
No wlasnie to moja 2 ciaza i jakas jestem w niej upierdliwa i dokladna :-) Powiem tak...ostatnia @ mialam 23 listopada a przytulanko bylo tylko 10 grudnia czyli 18 dnia cyklu (ani wczesniej od tamtej pory ani potem) wiec wnioskuje ze wtedy moooooogla byc owu i tyle
Wczoraj padlam zmęczona, więc za dużo nie popisałam, ale chciałam Wam powiedzieć, że udało nam się miło zaskoczyć naszych rodziców i teściów informacją, że zostaną dziadkami. Kupiliśmy dla nich po dużym Biovitalu i złożyliśmy życzenia z okazji Dnia Babci i Dzaidka. Zaskoczeni i wzruszeni byli baaardzo. Fajny to był dzień. Mogliśmy im od razu pokazać kruszynkę na zdjęciu, bo wczoraj miałam pierwsze USG.
Jak tu czytam jakie Wasze maluszki są już duże, to tak się zastanawiam. Bo nasza kruszynka ma 1,42 cm i jest w 7 tyg i 5 dniu. Chyba trochę małaNo i widziałam jak serduszko bilo, ale dzidzia się nie ruszała. Pani doktor powiedziała że śpi. Hmmm, czy aby na pewno wszystko w pożądku. Czy u Was wszystkich w 8 tyg. Dzidzia się ruszała podczas badania??
Ja bylam wczoraj i maluszek ma prawie 2cm
Ostatnio edytowane przez moderatora:
. I mam nadzieję, że nie wprowadzę cię w bląd. Na chłopski rozum do zapłodnienia dochodzi około 2 tyg po OM (ale to nie jest 100%). Dlatego 8tc to 6tz. Przeważnie wszyscy liczą od OM. Na forum tutaj raczej wszyscy piszą o tc, a nie o tz. Trochę to pogmatwane, ale jak się jest 1 raz w ciąży to wszytko to jest Kosmosem :-). Mam nadzieję, że nie pomieszałam ci bardziej.

No i widziałam jak serduszko bilo, ale dzidzia się nie ruszała. Pani doktor powiedziała że śpi. Hmmm, czy aby na pewno wszystko w pożądku. Czy u Was wszystkich w 8 tyg. Dzidzia się ruszała podczas badania??