reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mika75 ja ma silną wolę, potrafie np w 2 miesiące schudnąć 10kg... i utrzymać tą formę przez rok. (wiem co teraz myślisz, tak mam tendęcję do tycia niestety i cały czas muszę się mieć na baczności.....) No ale teraz, z jednej strony wiem, że muszę odrzywiać się dla dwojga a nie za dwoje, a z drugiej strony wydaje mi się, że jeżeli mam na coś straszną ochotę, to chyba organizm sam sobie reguluje co jest mi teraz potrzebne...kurde nie wiem co robić....powiem, że ten wilczy apetyt dzięki bogu trwa dopiero drugi dzień i może niedługo mi przejdzie, a jeżeli nie to zacznę ograniczać to jedzenie. Teraz dzidzia troszkę mi podbiera jedzonka, ale jest to jedynie tyle co kromka chleba z wędliną, więc nie ma co sie tak objadać....

reklama
W 20 minut 6 mandarynek zjadłam. A myślałam, że to tylko ja mam takie napady hihi. Fajnie się jeszcze raz przekonać jak wiele nas łączy:-D

Mam pytanko : Koleżanka jest na L4 bo synek ma ospę (już 2 tydz.). Mogę wpaść do niej na herbatkę czy lepiej poczekać jeszcze? Podobno ospa 7 pierwszych dni jest najbardziej zaraźliwa :confused:

witam wszystkie mamusie. jestem tutaj poraz pierwszy i mam nadzieje, że mnie przyjmiecie. tak jak Wy będę mamusią w sierpniu ok10. jestem bardzo szczęśliwa, ponieważ zapowiadało się, że o dzidziusia będziemy się z mężem musieli długo starać (kłopoty ginekologiczne, może kiedyś jeszcze o tym napisze). jednak się udało no i jak dobrze pójdzie to na I rocznicę ślubu (23.08) będziemy mieć piękny prezent. jest już 14 tydzień i mam nadzieję,że co gorsze już za nami. jestem teraz na chorobowym ponieważ praca jaką wykonywałam (recepcjonistka w hotelu) wymagała zmian nocnych, na co nie mogę sobie taraz pozwolić. Jutro idę na I usg, jestem bardzo ciekawa i trochę przerażona, mam jednak nadzieję,że będzie wszystko w pożądku:) mam nadzieję, że mogę do was dołączyć, bo widzę, że są tu już zaprzyjaźnione mamusie, które wymieniają się cennymi wskazówkami. pozdrawiam Was wszystkie i przesyłam buziaki:*

Marcia26 jeśli masz taką silną wole to super wrazie czego potem szybko zrzucisz :)) a narazie ciesz się z malenstwem :)):-)
ja wcinam własnie brukselke z bułką tartą, mniam :)

malgos_b witamy na naszym forum!
roksana113 Chorowałam jak byłam dzieckiem, czyli mam przeciwciała :-) No i już kiedyś miałam styczność z dzieckiem chorym na ospę i nic, ale teraz jestem w ciąży!To pewnie ma znaczenie:confused:

malgos_b witaj na forum. trzymam kciuki za jutrzejsze usg.:-)

malgos_b witamy na naszym forum!
roksana113 Chorowałam jak byłam dzieckiem, czyli mam przeciwciała :-) No i już kiedyś miałam styczność z dzieckiem chorym na ospę i nic, ale teraz jestem w ciąży!To pewnie ma znaczenie:confused:
nie mam pojecia..nie pomoge Tobie:zawstydzona/y:
pamietam kiedys pracowałam jako opiekunka i byłam podajże w 5 msc ciąży i ten chlopczyk zachorował na ospe. jak tylko sie dowiedziałam rozpłakałam sie ze strach i poprosiłam o wolne... strachliwa strasznie jestem.:sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
malgos_b witaj!!!! mam nadzieję, że będzie Ci się u nas podobać!!! powodzenia na pierwszym USG, niesamowite przeżycie usłyszę bicie serduszka, zobaczyć rączki, nóżki, paluszki....zazdroszczę ja muszę czekać do 18.02 żeby popodglądać moje malęństwo.

Wiecie co, ja chyba ostatnio czuję moje maleństwo...mam takie śmieszne gilgotanie w brzuchu od środka....bardzo przyjemne :-) Myslicie, że to TO? To jest moja pierwsza ciąża...

reklama
Śliczne dzięki dziewczyny za miłe słowa. a co do ospy to ilu lekarzy tyle wiadomości. Ponoć zaraża osoba jeszcze 10 dni przed wystąpieniem u niej wysypki. od innego lekarza słyszałam, że zarażają osoby dokąd mają wysypkę. najlepsza rada: czekać aż wszystko ustąpi:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry