reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ja niani też nie będę kupować, może jak bym mieszkała w domku, a nie jak teraz w bloku... to jest trochę zbędny i drogocenny wydatek, zresztą wiele dzieci się wychowało bez tej elektronicznej niani :tak:

reklama
mola1 ty chyba mówisz o wypiciu 75g glukozy................ ja mam wypić 50g w domu i dopiero potem udać się pobrać krew, mam nawet osobiście to napisane na kartce przez lekarza...................

Ja pytalam lekarza czy moge po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy pojechac autem do domu. posiedziec i przyjechac na drugie pobranie. Powiedzial ze nie bo prowadzenie samochodu tez jest ruchem. Poza tym wolno mi bylo wypic tylko szklanke wody przez te dwie godziny. W przypadku 50g i siedzenia przez godzine wolno tylko pol szklanki.

Izabela, tzn, ze nie beda ci okreslac poziomu na czczo?? nie bardzo rozumiem....

Twoj lekarz jakis powod na pewno mial, zeby tak a nie inaczej cie poinstruowac.... ale dziwne.

Mieszkanie mam na tyle małe, że usłysze płaczącą córcie, ale u rodziców lub teściów na pewno niania jest zaryzykuje nawet stwierdzenie, niezbędna...

12h przed pobraniem krwi mam nic nie jeść, więc to będzie badanie na czczo...
tylko, że krew będę miała pobieraną raz na badanie poziomu cukru, 1h po wypiciu glukozy, wcześniej nie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry