reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
To samo moge powiedziec o sobie oby dziewczynka, bo jak nie to starszy syn powiedzual ze mama za kraty, a Maz ze w takim wypadku jeszcze jedno mi zrobi, no i nie mam wyjscia musze urodzic corke:wściekła/y:

reklama
No ja tez juz madrzejsza bede i tez bede sie starala zeby wiecej nie bylo, bo na trojke to warunki jeszcze mam ale na wiecej to raczej nie. Choc wrozba z obraczki mowi ze teraz bedzie dziewczynka a potem jeszcze jedna:wściekła/y:
Aga bedzie chlop zobaczysz za mocno ci w kosc daje popalic, ma charakterek:wściekła/y:;-)
a jaka to wróżba,bo cos mi sie kiedys obiło ale niepamiętam

Aga Irlandia, ja mysle ze moj tez chlopak, tak mi wroz wywrozyl kilka lat temu ze w trzecim roku malzenstwa chlopiec bedzie i w szostym tez chlopiec;-) Trzeci rok malzenstwa jest wiec zobaczymy czy chlopiec bedzie:-) Maz by chcial chlopca bo on ostatni z nazwiskiem i ma siostre tylko... No zobaczymy...w kazdym razie wyglada na to ze my w mniejszosci z chlopcami bo chyba wszystkie Panie raczej dziewczynki by wolaly?:-)

ja tam bym chłopca chciala,bo dziewczynki już są
ale znajac moje szczęście pewno znowu dziewczynka bedzie
ja nie mam takich objawów jak wy,nie siedze w wc non stop:-(

Wrozba polega na wyrwaniu wlosa i zawieszeniu na nim obraczki. Podsuwasz pod lewa dlon lekko bujasz jak kreci sie w kolko to dziewczynka jak pionowo to chlopak, narazie sie sprawdza zobaczymy dalej. Acha kilka razy tak trzeba potrzasnac jak sie nie buja juz wcale to wtedy mamy liczbe potencjalnych dzieci:-D

Badania prenatalne

dziewczyny a czy te badania nie nazywa się czasem badaniami prenatalnymi bo mój lekarz na ostatniej wizycie zaproponował mi coś takiego niestety prywatnie bo państwowo robi się je kobietą które skończyły 35 lat a mnie jeszcze 9 miesięcy brakuje , między 11 a 15 tgc robi się podobno 3 takie badania a każde kosztuje około 250 zł a potem powtarza się je około 25 tgc tak mi przynajmniej powiedzieli w klinice do której dzwoniłam żeby się umówić na wizyte ale jeszcze niewiem czy pujde na te badania

Witaj !
Jesli masz nadal jakieś pytania odnosnie badan prenatalnych to sluze pomoca.
Ja wlasnie 2 dni temu mialam amniopunkcje diagnostyczna - inwazyje badanie , najpewniesze badanie co do wykrycia wad genetycznych lodu, ale niestety niebezpieczne dla plodu.
Mialam skierowanie od prywatnego lekarza i nie musialam nic za nie musialam placic!! Skierowanie dostalam na wlasne zyczenie, choc nie mam nawet 30lat.
Poprosilam o to badanie ze wzgledu na zespól Downa mojej rodzonej siostry.
Usg genetyczne jak jestes po 30-sce powini zrobic Ci za darmo panstwowo!!

Ja uważam , ze jak lekarz sugeruje, albo kobieta chce zrobić badania prenatalne to warto je zrobić !!

Pozdrawiam serdecznie !!

Aga ja tez to zartem biore:-)Przeciez 4 to miec nie bede:wściekła/y:Ale pomarzyc mozna:confused:
Ja tez niedlugo na suwaczku bede miec 4 nie moge sie doczekac:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry