reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzień dobry kochane,;-)
u mnie pochmurno czyli norma tak jak od kilku dni, i mżawka sika...
Spałam dziś dłuuugo i w sumie dopiero chwilke przed 10 się zwklekliśmy z M. z wyrka :)

reklama
W niedziele wyszla mi na lewym przedramieniu od wewnatrz jakas wysypka:baffled: takie malutnie rozowe kropeczki, sa szorstkie w dotyku i swedza. Nigdzie wiecej na ciele ich nie widze. Wyglada ona jak ta ktora wychodzi dzieciom jak za duzo mleka pija etc. Nigdy nie mialam alergii na nic i martwi mnie ona. Mam filmy ze to rozyczka:confused: Jak myslicie, isc do dermatologa?

Dzień Dobry:-)
Ale miałam weekend...szalony. W sobote prawie cały dzień na zakupach, wczoraj u mamy i teściowej byłam. Wieczorkiem tylko poczytałam co u Was, ale już sił nie miałam żeby pisać;-)

Ja też dziewczynki mam już dosyć tej ciąży. Już zmęczona jestem. Do tego dopadły mnie jakieś bóle nóg w nocy. To się chyba nazywa "syndrom niespokojnych nóg". Miejsca sobie nie mogę znaleźć, wierce się, kręce, masuje i nic nie pomaga. Dzisiaj w nocy do 2 walczyłam:-(
Basiu, Ty zawsze się tak z kawką witasz, a mnie aż skręca. Aż mi się dzisiaj w nocy śniło, że wypiłam cały kufel pysznej kawki z mleczkiem. A tak mnie na początku ciąży odrzuciło od kawy, że jak tylko poczuje zapach to mam mdłości:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mojemu małemu wychodziła taka ale na buzi:/
a może jakieś ostatnio owoce były??
tak nagle sie pojawiła??
Jem truskawki od kiedy sie pojawily w normalnych ilosciach. Zadnych innych owocow nie jadlam. Poza tym nie pijam raczej mleka. Zauwazylam ja nagle w niedziele i nie po zjedzeniu czegos co moglo byc alergenem. Poza tym ja nigdy nie mialam na nic alergii (ani pylki, ani pokarmy itd.). Myslalam ze zniknie a utrzymuje sie bez zmian:baffled:

tylko ze w ciąży to różnie bywa teraz nie ale w poprzedniej nagle z dnia na dzień ten sam krem użyty jednego dnia i było normalnie następnego czułam pieczenie ja w lusterko a twarz wyglądała jakby mi ktoś równomiernie dechą walił od mocno czerwonego do aż fioletu przeszło godzinę po tym jak zmyłam a po ciąży już tak nie działało. więc w ciąży trudno stwierdzić co od czego i czemu...

dokładnie jak mówi aneczka - ostatnio pisałam Wam, że walczę już parę tygodni z opryszczką; otóż, wybrałam się w końcu (po ponad 3 tyg. nieskutecznego stosowania Vratizolinu) do dermatologa i co usłyszałam? reakcja miejscowa uczuleniowa! na coś, z czym mam kontakt codziennie, ale nie mam pojęcia co to... i jak piję soki owocowe, to tylko przez słomkę, kosmetyki do twarzy musiałam wymienić na bezpieczne dla skóry skłonnej do alergii, podrażnień itp., do tego dostałam maść Polcortolon i Clobazę; nawet pastę do zębów musiałam wymienić na łagodną, bez sody, wybielacza i z małą ilością fluoru;
na szczęście po zastosowaniu tych ww. specyfików po 2 dniach zaczęło mi to schodzić i dziś już prawie śladu nie ma; i też jak powiedziałam lekarce, że od prawie roku nie użyłam żadnego nowego kosmetyku powiedziała, że nie ma to znaczenia, bo w ciąży zmienia się ilość/proporcje hormonów i po prostu coś tak zadziałało i tyle; a cholerstwo rozpanoszyło sie na połowie twarzy wokół ust (usta były normalne), wyglądało to tak, jakbym się napiła silnie żrącego środka chemicznego i poparzyłam skórę...

witam w poniedziałek,strasznie brzydki dzionek,u nas leje i leje i końca nie widać
obie córy mam chore,a młodsza ma zakończenie w przedszkolu,ktoś bedzie musiał podejść odebrac jej rzeczy,bo ja nie czuje sie na siłach

reklama
Aneczka, Andariel dzieki za rade. Juz nie mam filmow ze to rozyczka:-D Skocze dzisiaj do dermatologa zeby mi dala jakas masc na to zeby zeszlo albo cociaz przestalo swedziec:tak:

Lece do pracy bo telefon urywa mi sie od rana. Milego dnia laseczki;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry