• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Jak dla mnie to to jest nienormalne, mam przykład u mnie w rodzinie, kobiecie odeszły wody i czekano na skurcze i jak sie potem okazało za długo czekali i dziecko sie urodziło z wadą serca bo nie miało czym oddychać :baffled::baffled::baffled: i kto za to odpowiada???

reklama
Ja wlasnie wrocilam z pogrzebu, przebieram sie szybko bo oczywiscie jestem cala mokra (czarny stroj + pelne slonce) i jade na stype:-( Mam nastroj do bani i glowa mnie boli. :baffled:

Azorek fajnie że w domu jesteś bo w tych szpitalach nie ma co wcześniej leżeć i się denerwować....a tak w domciu czekasz Trzymam za Was kciuki!!!:tak:
Mika to rzeczywiście masz racje że za długo też czekać nie można!!

Dziewczyny pomocy jak mam położyć materac w łóżeczku??Którą stroną??Mam gryczano - kokosowy????Pomocy bo nie wiem :dry::baffled:

Ostatnia edycja:
Jak dla mnie to to jest nienormalne, mam przykład u mnie w rodzinie, kobiecie odeszły wody i czekano na skurcze i jak sie potem okazało za długo czekali i dziecko sie urodziło z wadą serca bo nie miało czym oddychać :baffled::baffled::baffled: i kto za to odpowiada???

Wiem o co Ci chodzi i tez na poczatku tak do tego podchodzilam.Tutaj wszystko jest poprostu inaczej.Wogole mamy szczescie ze mozemy rodzic w szpitalu jesli sobie tego zazyczymy i oczywiscie jesli nas stac (450-500 euro piechota nie chodzi).Wszystkie kobiety rodza w domach we wlasnych lozkach i to nic nie kosztuje a jedynie zagrozone ciaze sa kierowane na porod do szpitala.Jesli cos sie dzieje to polozna ktora przy tobie jest najpierw probuje za wszelka cene sama sobie poradzic i tylko w ostatecznosci wzywaja karetke i do szpitala.Tak to juz tutaj jest i my tego nie zmienimy.Trzeba sie dostosowac.Co kraj to obyczaj

Azorek fajnie że w domu jesteś bo w tych szpitalach nie ma co wcześniej leżeć i się denerwować....a tak w domciu czekasz Trzymam za Was kciuki!!!:tak:

Dziewczyny pomocy jak mam położyć materac w łóżeczku??Którą stroną??Mam gryczano - kokosowy????Pomocy bo nie wiem :dry::baffled:
Malinka [FONT=times new roman,times,serif]Od urodzenia do 6 miesiąca życia dziecko śpi na stronie kokosowej, później można materac odwrócić na stronę gryczaną :-D:-D:-D[/FONT]

witam...ja juz po obiadku.....
Kurde widze ze Azorek w domciu.....
Malinka....ale masz fajnie lozeczko juz ubierasz.....ja niby tez mam juz wszystko do lozeczka ,ale jakos nie zaczynam.....zreszta maz mowi ze to zawczesnie(on strasznie przesadny),jak sie urodzi to zdazymy-mowi.....moze i tak....pamietam jak Gosia sie urodzila to tez nic nie mialam(oprocz wyprawki do szpitala),no i wszystko zdazylismy kupic po porodzie.....:tak:

reklama
Hi, ja w końcu mogłam nadrobić :)) połozna była, uczyła jak przystawiać dziecię do piersi i jak masowac itp :-D poza tym prasowania masa, te pieluchy tetrowe to masakra z prasowaniem - ubranka przynajmniej jakieś kolorowe a tak to mi się dłużyło przy pieluchach :-D
Z okazji urodzin - Ann Najlepszego!!! :* :-)
Azorek, to szybkiego obrotu spraw, ja już myslałam że wejde tu po południu a Ty będziesz z dzieciątkiem :)) ale co się odwlecze to nie uciecze, oby się nie przedłużało :tak:
Ja jeszcze w ogóle łóżeczka nie mam :) wszystko powoli jakoś idzie, także się rozpływam jak widze Wasze :)) a EFE ma cudne i te miśki wszędzie i muminek :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry