reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
juz pozdrowilam Piwonia:tak:

Mola
- nieciekawie ze w pelnej gotowosci jestes a tu nic sie nie dzieje, tak jak Mika,
strasznie to meczace jest takie czekanie:-(
teraz i Aga gotowa...
no zobaczymy ktora dzidzia nastepna bedzie:confused2:
trzymam kciuki!
z rzeczy przyspieszjacych porod to czytalam na lipcowka, ktorejs mocna kawa pomogla...

ja tam jak Anadriel, mam nadzieje do terminu dotrzymac, a ze badan nie mam wiec nawet jak juz mam gotowosc to zyje w nieswiadomosci,
zreszta majaam bez zadnych w sumie zwastunow urodzila, szybka akcja to byla:tak:

Mewa ja pije dosc mocne dwie kawy na dzien i nic:confused:Nie no po prostu nie wierze w takie rzeczy niektore dziewczyny maja tendencje taka jedne rodza ciut przy wczesnie drugie chodza za dlugo.
Mnie maz zapowiedzial ze od srody maraton z seksem to moze cos pusci hehehehe:szok::-D

moze i maraton pomoze:-) a napewno nie zaszkodzi Kasia:-)

moj to raczej niechetny teraz do seksu, hemoroidy go chyba zniechecily bo od pewnego czasu na czopkach jestem;-) zreszta gdzie ja do seksu sie nadaje jak ledwo sie ruszam;-)

No to czekamy Aguś na wieści :)
Kasiu mam nadzieję, że jak nie urodzisz przed przyjazdem męża to tym razem sex pomoże...
Mewa mnie też wszystko boli, ale mam taką ochotę, że jutro mojego zgwałcę po prostu :)
Lekarka ostatnio mówiła, że będziemy mogli więc czekamy do jutra :)
U mnie też nic nie wskazuje na poród... nic się nie dzieje :(
Mam tylko nadzieję, że nie przenoszę ...

pisałyście o czopie a ponieważ ja przy poprzednich ciążach nic takiego nie zauważyłam więc wyszukałam coś na ten temat w necie i wychodzi że te upławy u niektórych to może być to ja zresztą kilka dni wcześniej też miałam taką wydzielinę ale była jak jakaś dziewczyna to opisała " jak budyń " a myślałam że czop ma być jakiś brunatny czy krwią zabarwiony a tu nie może być bezbarwny wklejam to co piszą :
Odejście czopu śluzowego

Przez całą ciążę ujście szyjki macicy zamyka warstwa gęstego, zbitego śluzu, która tworzy coś w rodzaju korka. Czop ten szczelnie chroni wnętrze macicy przed zanieczyszczeniami, bakteriami, wirusami. Kiedy szyjka macicy zaczyna się rozwierać, czop śluzowy odchodzi i zostaje wydalony na zewnątrz. Być może zauważysz kłaczek zbitego śluzu na bieliźnie albo poczujesz większą niż zwykle wilgotność w pochwie.
Odejście czopu, choć nastąpi na pewno, nie znaczy jednak, że poród jest blisko, bo może się to zdarzyć zarówno na kilka godzin przed rozwiązaniem, jak i kilka dni – nawet do 2 tygodni.
Uwaga: śluz zamykający szyjkę zwykle jest bezbarwny, ale może być też brunatny, podbarwiony krwią. Nie jest to powód do obaw.

Dalej gorąco i duszno. Nic mi się nie chce. Nawet myśli nie mogę zebrać, żeby coś sensownego napisać.

Aga, fajnie masz, że to w sumie już.

Chyba się położę, bo ciągnie już w dole brzucha. Wieczorem często tak mam.

Ostatnia edycja:
No to Taszka ja sie wcale nie pogniewam jak to byl czop:tak::tak:Mam serdecznie dosc dzwigania brzucholka a moje dziecie juz dosc podtuczone jest heheheh:-D

Miranda ciesze sie ze u was wszystko w porzadku teraz czekamy na pierwsze fotki malenstwa:tak:

reklama
a ja zostałam sama,moi poszli na rolki
wieczorkiem podjedzie szwagierka z ciuszkami
teraz mi siostra siatke przyniosła,ale same duże rzeczy,jedyne małe to sąskarpeteczki i nic wiecej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry