• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Zrobiłam rogalików drożdżowych. Pokończyłam wszystkie dżemy, które miałam w domu. Ale 4 blachy mi wyszły, choć nie powiem nogi od lepienia mam jak balony tzn. od stania przy blacie. :-)

To zupełnie tak samo, jak ja pare dni temu, też przy rogalikach. Nogi w misce z zimną wodą trzymałam. Tak piekły... :baffled:

współczuję Wam, czekającym, z miniętym już terminem... pamiętajcie, że to tylko orientacyjna data i że 2 tyg. wcześniej czy później to też o czasie... nie wiem jak pocieszyć:-( już niedługo i Wy będziecie trzymać w ramionach dzieciątka:tak:

wkurzyłam się dziś, bo zgodnie z informacją na wypisie ze szpitala dziś miałam mieć ściągnięte szwy; no i ponieważ nie mamy z kim zostawić Niny, a ja sama do szpitala nie dałabym jeszcze rady dotrzeć, ruszyliśmy we 3 do W-wy; a pani w przychodni do mnie, że to jeszcze za wcześnie i że mam przyjechać w poniedziałek:wściekła/y:i tylko czas straciliśmy, małą naraziliśmy na przegrzanie w aucie i w ogóle zła byłam...

ale potem mi się humor poprawił, bo wreszcie, w 5 dobie po porodzie - za przeproszeniem - oddałam stolec; a tak zero potrzeby, już się zaczynałam matwić...

ok, lecę na wątek maluszków wkleić fotkę małej:-)

Jako jedna z przeterminowanych dziękuje za słowa otuchy :tak:
Z tymi szwami to, też masz przeboje. Aż się dziwie, bo teraz w większości szpitali zakładają rozpuszczalne...
A co do kupki, wierzę, że poczułaś ulgę :tak::-D

reklama
jeszcze mój ginekolog wczoraj powiedział ze są problemy z przyjmowaniem na porodówke:szok::szok::szok: kobiety odsyłają za Poznań:no::no: dziennie szpital w którym mam rodzic odbiera ok 26 porodów a mają 15 miejsc!!!!!!!!!!!!
mam nadzieję ze mi mój lekarz w razie W pomoże inaczej spełni się mój sen o porodzie na dywanie w duzym pokoju:-D:-D:-D
a dzis w TV podali ze w Poznaniu urodziło się w tym roku juz 9200 dzieci o 400 więcej niz w zeszłym roku o tej porze:szok::szok:

Nie stresuj się. Może akurat trafisz na spokojniejszy i luźniejszy dzień??

dziewczyny połozna kazała mi przyjechać do szpitala...mam stresa- najbardziej że będą mnie chcieli położyć na patologii :( jeśli to wody a skurczy nie bedzie
trzymajcie kciuki!!!

ja właśnie wróciłam do domku,a tu takie wieści
Ann wracaj szybko do sił i dobrze,ze wszystko dobrze sie skończyło(mi w ten dzień śnił sie krwotok może to był ten twój)

spokojnej nocki wam życze,moja chyba raczej spokojna nie bedzie,ale z powodów osobistych
dobranoc

Baska- trzymam wiec kciuki za Ciebie, akurat Adas spi wiec z calej sily moge trzymac;-)
Mju
- nie zamartwiaj sie, bedzie dobrze - zobaczysz, usg przeciez w PL robia:tak:ja Cie rozumiem bo akurat mialam schizy o paciorkowca a tu cc wyszlo wiec luz
Sempe- na dywanie napewno rodzic nie bedziesz:cool2:
wogole Wam wspolczuje dziewczyny nieozpakowane- przeterminowane - juz baaardzo dlugo w tej ciazy jestescie, trzeba miec nadzieje ze to tylko kwestia godzin i bedziecie miec dzieciaczki przy sobie:tak:

Motylku- ciesze sie ze to ''tylko'' infekcja drog moczowych:tak:

ja mowie dobranoc bo moj maluszek juz sie budzi
trzymajcie sie dziewczyny

O Boze, dobrze, ze Ann już lepiej.
Wracaj szybko do sił Kochana:-). I do wspaniałych córeczek:-).
I ogromne gratulacje, dwójka siłami natury:-). Dzielna jesteś:-)

Baśka, trzymam kciuki. Oby szybko poszło:-)

Baśka trzymam kciuki oby to bylo to i czekamy na wiesci:-DAle z porodem zaczekaj do 00:05 w koncu jutro 15ty;-)
Sempe czuje sie identycznie jak ty, dzis mam tak straszny ucisk na krocze ze prawie wyje z bolu. Marze o tym zeby sie zaczelo i zeby w koncu urodzic. :confused2::confused2:
Mitemil trzymam kciuki za jutro:tak:
Dobranoc i rozpakowujcie sie dziewuszki teraz to juz chyba wszystkie donoszone i maja zielone swiatlo;-):-D

Witam dziewczyny, bardzo dawno tu nie zaglądałam. Chciałam się tylko pochwalić, że 10.08 2009 o godz.6:55 przyszedł na świat Nasz Synuś Michaś.Waga 3740g, dł 61 cm.Poród siłami natury, lekko nie było, ale w sumie szybko poszło, bo 5 godzin:-)

reklama
dziewczyny połozna kazała mi przyjechać do szpitala...mam stresa- najbardziej że będą mnie chcieli położyć na patologii :( jeśli to wody a skurczy nie bedzie
trzymajcie kciuki!!!

Baśka trzymam kciuki za Ciebie.

wogole Wam wspolczuje dziewczyny nieozpakowane- przeterminowane - juz baaardzo dlugo w tej ciazy jestescie, trzeba miec nadzieje ze to tylko kwestia godzin i bedziecie miec dzieciaczki przy sobie:tak:

Dziękuje w imieniu swoim i innych przeterminowanych. Oby nasza cierpliwość została wynagrodzona :tak:

Mitemil trzymam kciuki za jutro:tak:

Bardzo Ci dziękuje. Na pewo się przydadzą!!

Witam dziewczyny, bardzo dawno tu nie zaglądałam. Chciałam się tylko pochwalić, że 10.08 2009 o godz.6:55 przyszedł na świat Nasz Synuś Michaś.Waga 3740g, dł 61 cm.Poród siłami natury, lekko nie było, ale w sumie szybko poszło, bo 5 godzin:-)

Gratuluje.

A tak swoją drogą... Wiadomo co z jestemJola??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry