reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no a propo urlopow,kadrowa kolezanki mojej mowi tak cytuje jej wypowiedzi:
~Za okres przybywania na urlopie wychowawczym urlop wypoczynkowy się nie należy! Oznacza to, że każdy miesiąc przebywania na urlopie wychowawczym zmniejsza należny nam wymiar urlopu wypoczynkowego o 1/12.

~urlop za 2010 rok przysługiwac będzie tylko za ten czas proporcjonalnie za każdy mieisac tyle ile byłaś w pracy na zwolnieniu na macierzyńskim i na wypoczynkowym
~w twoim przypadku to pewnie będzie za dwa miesiace za styczeń i za luty

~to jest proporcjonalnie jakieś 5 dni

a skoro do końca roku będziesz na wychowawczym to za ten czas urlop wypoczynkowy ci nie przysługuje

Sorki ze na glownym napisalam,ale to z rozpedu

reklama
Czesc dziweczyny:-)
Mika mam nadzieje ze coreczka szybko wyzdrowieje:tak::tak:
Chogata ale mi narobilas smaka juz na pierogi i krokiety mmmm :-p Ciesze sie ze jade na swieta do mamy bo tutaj pierogow bym nie zjadla bo nie umiem robic:-( a kupne to juz nie to samo:sorry: Co do sesji przy choince mam nadzieje ze sie pochwalisz jak Ci poszla;-)
Piwonia zazdroszcze ze juz masz wszystko porobione. Ja nie pamietam kiedy mialam wieczor wolny:sorry:
Efe, Piwonia czy u Was przypadkiem nie ma skoku?:confused2: bo jak u Was to i u mnie:-D A moj cos od wczoraj marudny:eek:

Deli czy dobrze pamietam ze mialas problem z mala zeby ja klasc na jedna strone z powodu plaskiej glowki? Jak sobie z tym poradzilas? Kurcze Alus uwielbia spac na lewej stronie i ma tam ewidentnie splaszczona glowke:-( nie pomoglo zamiana miejsca w lozeczku, podkladania recznika pod jedna strone... On i tak sie przekreca a jak nie daje rady to placze i nie spi:no: Nie wiem co mam robic z tym:wściekła/y:

Deli czy dobrze pamietam ze mialas problem z mala zeby ja klasc na jedna strone z powodu plaskiej glowki? Jak sobie z tym poradzilas? Kurcze Alus uwielbia spac na lewej stronie i ma tam ewidentnie splaszczona glowke:-( nie pomoglo zamiana miejsca w lozeczku, podkladania recznika pod jedna strone... On i tak sie przekreca a jak nie daje rady to placze i nie spi:no: Nie wiem co mam robic z tym:wściekła/y:
Ja miałam też ten problem i walczyłam uparcie z Karolinką, przywiesiłam jej na jedną strone do łozeczka pozytywke, karuzele, podkładałam jej poduszke i jakoś sie nauczyła a i główka już pomału się wyrównuje. i prawie nie widać.. musisz uparcie walczyć :tak:

dziewczyny, niech Wasze dzieciaczki prędko zdrowieją!

ja tak na szybko odnośnie wniosków o wypoczynkowy - u nas w pracy kadrowa kazała mi wypełnić w takiej kolejności: opieka 2 dni za 2009, potem wypoczynkowy za 2009, opieka za 2010 i wypoczynkowy za 2010; to przy założeniu, że się idzie na wychowawczy potem:tak:

moja mała coś ostatnio ma problem z zaśnięciem o 21, a już tak ładnie było; wstajemy o 8, kąpiemy ją ok.20 i kładziemy o 21, a mała zaczyna marudzić: to cycuś, to polulaj i tak w kółko do 22:sorry:

acha, jeszcze chciałam spytać czy się orientujecie jaka jest opłata za chrzest? czy to zależy od parafi czy jest jakaś stała stawka?
u nas nie ma cennika :tak: jest tylko napis BÓG ZAPŁAĆ, czyli każdy da, tyle ile może lub chce albo nie da wcale (ja dałam 100zł)
dzień doberek :-)
u mnie śniegu tyle i zimno, że siedzimy z Mają w domu
ale później i tak muszę wyjść z mężem ustalić menu w knajpie na chrzciny, ale Mają może się rodzinka zajmie :tak:
zdrówka dla wszystkich życzę :happy:

A ja jakoś nie mogę się wziąc za te chrzciny i ustalić konkretnego terminu. Ciągle przesuwam. Może w styczniu sie uada, choć jak znam siebie, znowu coś wymyslę i się odwlecze:-D

A ja jakoś nie mogę się wziąc za te chrzciny i ustalić konkretnego terminu. Ciągle przesuwam. Może w styczniu sie uada, choć jak znam siebie, znowu coś wymyslę i się odwlecze:-D

u nas podobnie mielismy robic juz dawno,ale kłopoty w kościele mieliśmy
teraz myśleliśmy o świętach,ale ze dopiero nowych chrzestnych poinformowalismy to byłoby zbyt szybko przynajmniej dla tej jednej rodziny,wiec przekładamy na styczeń chyba

reklama
no a propo urlopow,kadrowa kolezanki mojej mowi tak cytuje jej wypowiedzi:
~Za okres przybywania na urlopie wychowawczym urlop wypoczynkowy się nie należy! Oznacza to, że każdy miesiąc przebywania na urlopie wychowawczym zmniejsza należny nam wymiar urlopu wypoczynkowego o 1/12.

~urlop za 2010 rok przysługiwac będzie tylko za ten czas proporcjonalnie za każdy mieisac tyle ile byłaś w pracy na zwolnieniu na macierzyńskim i na wypoczynkowym
~w twoim przypadku to pewnie będzie za dwa miesiace za styczeń i za luty

~to jest proporcjonalnie jakieś 5 dni

a skoro do końca roku będziesz na wychowawczym to za ten czas urlop wypoczynkowy ci nie przysługuje

Sorki ze na glownym napisalam,ale to z rozpedu

Anet dlatego ja wybieram pzred wychowawczym cały urlop za 2010 r :-) by mi właśnei nic nei zabrali :-)

U mnie pomaga rehabilitacja. Mała sama zaczyna się przekręcać na drugą stronę.

Mika niestety pzrestawianie wszystkiego nało co daje dobre rezultaty,a le może u ciebie wyjdzie u mnie niestety nic to nie dało.

a nie miała ostatnio jakiegoś katarku?bo to tez zawyży wyniki,a czasami jest tak,że dziecko moze przejść cosutajonego i wyniki są podwyższone,moze tez tak być,że mała np. zaczyna ząbkowaći tez wyniki mogą byc juz zmienione,nie martw sie,napewno bedzie dobrze;-);-)
Nie nie miała co do ząbkowania już sama nie wiem ehhh
Ale na szczęście wszystko OK z krwią. Nakręciłam się tylko czytając internet :((((
Co do moczu czekamy na wyniki z posiewu :)))

Efe mam taką bardzo dużą suszarke taka niestendrdowa i się mieści dużo.
Na tej zwykłej bym chyba tylko 1 pranie zmieściła :(((

Dziękuje za kciuki trzymajcie jeszcze do wtorku, bo wtedy posiew będzie :)))

Mika współczuje
Azorek trzymam kciuki byś w niedziele dotarła do Polski, bo podobno cuda na lotniskach :(((

Oliwia wstała i o dziwo mnie nei woła, położyła sie z tatusiem jak ja pojechałam do Gliwic spała ponad 2 godziny w łóżku sypialnianym naszym i teraz gaworzy śpiewa i mamy nie woła <szok>. rozumiem jakby w łóżeczku u siebie była, ale u nas nei ma karuzeli ani zabawek ... Dziwne

Mam bardzo nietypowe mieszkanie i ją widzę (to tak by nikt nie pomyślał, ze dziecko zostawiłam same w innym pokoju) wiec się nie martwię że spadnie. Leży na razie na środku :)))

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry