reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
jutro z rana ruszamy do domu, a potem nie będzie jak tutaj do Was zajrzeć;

dlatego chcę Wam, drogie sierpniówki, życzyć już dziś: refleksyjnych, ciepłych duchowo Świąt oraz samych dobrych wiadomości w Nowym Roku!

do "zobaczenia" wkrótce:-)

reklama
jutro z rana ruszamy do domu, a potem nie będzie jak tutaj do Was zajrzeć;

dlatego chcę Wam, drogie sierpniówki, życzyć już dziś: refleksyjnych, ciepłych duchowo Świąt oraz samych dobrych wiadomości w Nowym Roku!

do "zobaczenia" wkrótce:-)

szerokiej i spokojnej drogi i wzajemnie Wesołych Świąt

witam w środe,jaka odmiana na polku tylko +10:szok: zero juz śniegu bo padało,my na 13 do lekarza idziemy,mam nadzieje,ze sie deczko na święta uspokoje,zaraz piję szybką kawke i biore sie za upiecznie ciasta

moja szła na 10,a teraz zaczyna spadać na 3 centyl

jutro podpytam i dam znać po wizycie
No moja też leci w dół i stąd mój nerw. Choć mi mój skutecznie mówi że to taki typ urody. Ale nikt nam nie zaproponował żadnych badań. Od czasu szpitala tylko ją osłu****ą i ugniatają. Już ja się za to wezmę po nowym roku /może to też kwestia limitów z NFZ?/ i kompleksowo każe ją przebadać. A już najbardziej teraz martwi mnie ten stan podgorączkowy codziennie rano:wściekła/y: Znika koło południa sam, więc może to te zęby schodzą w dziąsła czy coś w tym stylu. Ale dziś kupa była brzydka rano i już mam schizy.

A ta moja koleżanka to chyba tak się chciała pochwalić bo wyszło mi na centylach, że ma dziecko mutanta poza siatką centylową prawie. (urodzona13.09.09r 7,5kg 69cm?!)

No moja też leci w dół i stąd mój nerw. Choć mi mój skutecznie mówi że to taki typ urody. Ale nikt nam nie zaproponował żadnych badań. Od czasu szpitala tylko ją osłu****ą i ugniatają. Już ja się za to wezmę po nowym roku /może to też kwestia limitów z NFZ?/ i kompleksowo każe ją przebadać. A już najbardziej teraz martwi mnie ten stan podgorączkowy codziennie rano:wściekła/y:

A ta moja koleżanka to chyba tak się chciała pochwalić bo wyszło mi na centylach, że ma dziecko mutanta poza siatką centylową prawie. (urodzona13.09.09r 7,5kg 69cm?!)
Znika koło południa sam, więc może to te zęby schodzą w dziąsła czy coś w tym stylu. Ale dziś kupa była brzydka rano i już mam schizy.
u nas tez ostatnio brzudka kupka,wręcz zielonkawa wiec i o to dopytam
Efe po świetach zrób malutkiej morfologię jak cos bedziesz tez spokojniejsza,ja mojej tez chce zrobić
u mnie wszystkie córy tak przybierały wiec w sumie nie powinnam sie martwić,ale pierwsza lepiej przybierała i pierwsze 6 miesiecy była tylko na piersi,u młodszej jedzonko wprowadzaliśmy około 5 miesiąca bo miała kłopoty z kupką i marnie przybierała,wiec chce sprawdzić teraz jak z tą,ale juz widze ze od tamtego czasu sie bardzo pozmieniało

u nas tez ostatnio brzudka kupka,wręcz zielonkawa wiec i o to dopytam
Efe po świetach zrób malutkiej morfologię jak cos bedziesz tez spokojniejsza,ja mojej tez chce zrobić
u mnie wszystkie córy tak przybierały wiec w sumie nie powinnam sie martwić,ale pierwsza lepiej przybierała i pierwsze 6 miesiecy była tylko na piersi,u młodszej jedzonko wprowadzaliśmy około 5 miesiąca bo miała kłopoty z kupką i marnie przybierała,wiec chce sprawdzić teraz jak z tą,ale juz widze ze od tamtego czasu sie bardzo pozmieniało
No morfologia, mocz to podstawa i zapytam jeszcze o jakieś inne badania. Może ma jakąś bakterię w układzie pokarmowym? Koleżanki synek ma i też drobniutki taki (kurde muszę do niej zadzwonić i się dopytać o szczegóły) Co do pokarmów to się zastanawiam nad wprowadzeniem w 5 miesiącu czyli po nowym roku ale jak już zrobimy wszystkie badania i po konsultacji z pediatrą. No wszystkie dzieci w okolicy dorodne i nie mam nawet kogo spytać:-( I jeszcze te teksty o cienkim pokarmie mi sieją w głowie ziarnko niepewności i choć się bronię rękoma i nogami to "coś" we mnie siedzi.:-(

No morfologia, mocz to podstawa i zapytam jeszcze o jakieś inne badania. Może ma jakąś bakterię w układzie pokarmowym? Koleżanki synek ma i też drobniutki taki (kurde muszę do niej zadzwonić i się dopytać o szczegóły) Co do pokarmów to się zastanawiam nad wprowadzeniem w 5 miesiącu czyli po nowym roku ale jak już zrobimy wszystkie badania i po konsultacji z pediatrą. No wszystkie dzieci w okolicy dorodne i nie mam nawet kogo spytać:-( I jeszcze te teksty o cienkim pokarmie mi sieją w głowie ziarnko niepewności i choć się bronię rękoma i nogami to "coś" we mnie siedzi.:-(

u mnie tez same dorodne dzieci na około,ale jakoś sie tym akurat nie przejęłam bo moje sa tez drobne,a co do pokarmu to niech sobie bedzie cieńszy ,ale ważne ze dzieci przybieraja,są pogodne i nie wrzeszczą z głodu
moja napewno nie wrzeszczy z głodu,a ze sie cześciej domaga to nie znaczy,ze jest głodna,pic tez musi,zwłaszcza jak pokrzyczy na siostry,to przecież jej w gardziołku zaschnie
ale zobacze co mi dzisiaj lekarka powie
i od wczoraj biore dodatkowo Omega med bo akurat przyszła przesyłka z wygranymi witaminkami,wiec moze i mleczko bedzie lepsze

Witam sie i zostawiam życzonka bo nie wiem kidy znów zajrze
bn8.gif

Życzy Chogata z rodziną:-)

Witam
U nas wszystko ok, zobaczymy co z mamą, bo jest u lekarza.
Młodzieniec wczoraj skończył 5 miesięcy i w nocy prezencik, spał prawie 10 godzin:-)

Też mi mniej przybrał i spadł w centylach, ale pediatra mówi, że w normie i jest nadal tylko na piersi. Pójdziemy na konsultację w styczniu i wtedy zdecydujemy, czy coś włączamy do jadłospisu Młodzieńca. Ważne, że jest zdrowy, nadal nie mieliśmy nawet katarku, czyli ten ;-)chudy;-)pokarm mu służy.

Niech magia tych Świąt wypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni, a blask gwiazd przypomina, że czasem wystarczy tylko wypowiedzieć życzenie. Wesołych i zdrowych świąt.

Do miłego, bo znów braki czasu.
Zdrówka dla chorowitków.

To i ode mnie życzenia dla wszystkich i dla każdej cioci z BB z osobna:

Niech Cię zewsząd radość chwyta
Niechaj kulig rwie z kopyta,
Niechaj śnieżek w oczy prószy
Mróz niech chwyci Cię za uszy
Miej prezentów od cholery
same rzeczowe bajery
wibratory pejcze maski
dmuchane gumowe laski
niech Mikołaj Ci nie szczędzi
dostań Ty big wór pieniędzy i
baw się szalej i opychaj
bądź zdrów nie parchaj, nie prychaj
miej uśmiechniętego pyska,
w sercu miej Ty żar ogniska
a na koniec powiem Ci??????
Radosnych świąt Bożego narodzenia i szczęśliwego Nowego bezkryzysowego roku!!!!

no co? nie wszystko musi się rymować !

Składa Efe z rodzinką !!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Gwiazdy z nieba,których nie dotkniecie!
Marzeń spełnienia, których nie osiągniecie!
Radość,w życiu tak ciężkim i tragicznym.
Uśmiechu, pustego słowa w moim słowniku!
Wiary która jest chwiejna jak wiatr za dmucha
Szczęścia niewidzialnego oczyma...

Może świata u stóp i wielu z nim przymiotników
Wiem czego Wam mogę życzyć
Bądźcie sobą przez każdą chwilkę w życiu.
Która mija nas jak wiatr i czas lecący?
Bądźcie takimi jakimi Was Bóg stworzył.
Nie znających potencjału drzemiącego -
cech ani negatywów.

Jesteście ludźmi zatem nimi pozostańcie?
Właśnie takimi których kocham najbardziej!
Z dobrem i złem w wnętrzu osobowym,
z charakterem ciężkim i nieprzetworzonym!
Gdyż pięknem jesteście takim jak pozostaliście stworzeni...
Cóż ja będę mógł później do was pienić?
Gdy każdy z Was będzie ideałem.
No bo chciałbym pisać,
o dobru i złu w nas Samych...

Powodzenia i walki, sukcesu i ewentualnych darów,
w postaci cech charakteru,
Uśmiechu, przyjaciół, pogody ducha.
Słońca świecącego w dni ciemne i pochmurne!
Dróg dobrych i ścieżyn życia, losu łatwego!
Zdrowia by móc w nimi brnąć
dobrego ducha wiary i myśli w dni 2010.​

życze JA i moja RODZINKA

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry