reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
ja wczoraj działałam z laktatorem i po jednym razie miałam jakieś 5ml, a jak mała ciągnie to leci mleko :confused: na początku jak miałam nawał to za jednym razem ściągnęłam 90-100ml...
a skoro mała dobrze przybiera, to znaczy, że się najada, czyli ściąganie laktatorem nie jest adekwatne do ciągnięcia cyca przez dziecko :tak:
dzień dobry tak w ogóle :-D

no dokladnie jak mowi anet dziecko działa inaczej jak laktator ja mam nieraz tak pustawe cycki a mimo tego milosz sobie ssie i sie najada a podejrzewam ze laktatorem bym gowno sciagnela:sorry2:

Kiedys nie bylo laktatorow i sie babcie nasze nie martwily,a ty jak sie bedziesz nakrecac z tymi glupotami to tylko sobie zaszkodzisz,bo stres zmniejsza laktacje....
Gabi jje tyle ile potrzebuje,a ze jest drobna to jest,o Boze....moja tez nie jest jakis grubas....

40ml!!!
Tyle uzbierałam! No nic dziwnego, że mi dziecko nie przybiera skoro je tak mało!
Załamałam się:-(:-(:-(
A teraz zawzięłam i będę zwiększać laktację. Po prawie godzinie mam 70ml (z tymi 40ml wcześniej) PORAŻKA:-(
Efe nie sugeruj sie iloscia mleka sciagana przez laktator! Ja nigdy nie moglam sciagnac mleczka laktatorem a do tej pory karmie piersia i maly ma co jesc:-) Ja np. przy sciaganiu mleka nie czuje WYPLYWU pokarmu (co odczuwam podczas ssania przez malego) Moze sprobuj sciagnac podczas karmienia! Jedna piersia karm mala a z drugiej sciagaj. Ja tak kombinowalam bo tylko wtedy moglam cokolwiek sciagnac:sorry2: Jak tylko maly sknczyl ssac tak i mleczko przestalo leciec:sorry2: Na poczatku ciezko bylo z wynalezieniem wygonej pozycji bo potzrebowalam obu rak do laktatora (mam reczny) wiec maly musial lezec tak zebym nie musiala podtrzymywac piers. Pokombinuj moze i Ci sie uda:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry