reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Efe karm przed słoiczkiem i po nim dodatkowo tez a wszystko wróci do normy,moja odkad dodatkowe dostaje ładnie przybiera,wolniutko,ale zawsze cos i ładnie popija jeszcze mleczkiem

reklama
Efe nie przejmuj się laktatorem. Ja sciągnę max 30ml.. A jak Zosia je to pije i pije i pije.. Pza tym zawsze gdy je czuję jak piersi się napełniają. Przy laktatorze tego nie ma. Dziecko inaczej na bankę działa. Uspokajasz się wyciszasz i mleczko leci. A przy laktatorze się stresujesz że mało leci..
Ja karmię Zosię co 2-3 godzinki. Oprocz tego koło 11 około poł słoiczka (ale to od tygodnia). Nie dopajam. I mała super przybiera - od urodzenia ok 200g tygodniowo.
Więc głowa do gory, soczki do smieci, Gabi do cycka i będzie dobrze :) poza tym jakby była głodna to by się tak ładnie nie usmiechała jak na zdjęciach :)

Herbatki, soczki, obiadki i szlag trafił moją równowagę laktacyjną coś czuje :(
Ale coś tak czułam, że coś jest nie tak. Bo domagała się co godzinę jedzenia. Myślałam, że sezon grzewczy i chce jej się pić.
Laski co ile karmicie? Muszę się zgrać jakoś.
ja w dzień karmię praktycznie co 2h i jak na razie też tylko (.)(.)
laski, wybieracie się w tym roku nad morze lub w góry itp. ze swoimi pociechami? :-)

Ostatnia edycja:
A może tą marchewkę najpierw podaj z czymś? Jabłkiem na przykład? No bo skoro miał już ją w buzi i nie dostał wysypki to może już możesz mieszać? Przyzwyczai się do smaku.
dzisiaj tak zrobilam, dla mnie danie jablkowo- marchewkowe bomba bylo ale Adamus nawet buzi nie chcial otworzyc
nic oprocz mleczka dzis nie mial
albo zabki dokuczaja albo az sie boje ze sie wogole zrazil po mojej marchewce do jedzenia :baffled:

Mewa gratki dla Adasia szybko sie chłopak uwinał (mógłby szepnąc słówko mojej małej co ?)Ja tak z synem miałam nawet nie wiedzialam co to zęby a teraz chyba za dwoje daje popalić :tak:
Ja do tej pory nie spie na brzuchu bo juz całkiem cycki mi sie rozjadą hihihiihihihi a tak na serio jakos nie wygodnie odzwyczaiłam się

he he Chogata- podaj numer, moze sie Adas bardziej z Ala dogada niz ze mna dzis- marudek straszny.
Ja spalam bez stanika jakis czas ale musialam znow zalozyc na noc bo niestety piersi za duze i se ne da- nawet na plecach!

C
Moja też się podnosi. Jak ją kładę to płacz i musi chwile posiedzieć. Jak zje to od razu idzie do pionu Nieładnie. Samą ją jeszcze nie sadzałam, ani z poduszkami ani tylko tak, bo widzę na kolanach, ze się kiwa na boki :-)
dokladnie tak samo mam z moim chlopaczkiem Deli:tak: najgorzej ze zaraz po jedzeniu chce siadac i mu sie ulewa przez to.

Herbatki, soczki, obiadki i szlag trafił moją równowagę laktacyjną coś czuje :(
Ale coś tak czułam, że coś jest nie tak. Bo domagała się co godzinę jedzenia. Myślałam, że sezon grzewczy i chce jej się pić.
Laski co ile karmicie? Muszę się zgrać jakoś.

Efe- ja tez nie dopijam soczkami, dawaj sloiczek czy swoje dania i tylko piers.
Ja karmie tak jak od urodzenia malego co 2- 2.5 godziny
nawet jak zjadl sloiczek to w tym interwale czsowym
- w nocy znow sie te przerwy wydluzaja

witam laski wieczornie:tak:
nie mialam szansy zajrzec wczesniej- zrobilo mi sie szkoda Adalka mojego bo bardzo jest rozdrazniony tymi zabkami, caly czas paluchy tam pcha, jezykiem wypycha i sie skarzy ze to co takie twarde:-( marudek okropny wiec go dzis rozpieszczalam non stop
padl teraz po kapieli wiec mam chwile

Mewa nic się nie martw moja nieraz też nie ma ochoty wogule na słoiczek czy to obiadek czy deser ,nieraz chce tylko z butli posiłek ale rozmawiałam z pediatrą to mi powwiedziała ,że mam sie nie martwić bo w końcu jeszcze jest mała i ma prawo czegos nie chciec itd.Nic na siłe .Teraz moja np. przez 3 dni wogule anty łyżeczka była a dziś znów dałam jej z łyżeczki i jadła .Kazde dziecko inne niby 6 miesięczne powinno wiekszość posiłków jesc łyzeczką ale co jak mama dopeiro poda słoiczek po 5 miesiącu? I dziecko dopiero co się uczy ?mojej kolezanki synek wogule nie tolerował niekapka tylko butla była ,kazdy jej truł ,ze źle i wogule a on pewnegp dnia od razu przezucił sie na zwykły kubeczek i już...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry