reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Andariel jeszcze nic straconego, może stwierdzi, że wcale nie tak łatwo na nogach wieć przejdzie na cztery:-)
I też myślałam, zeby moze jakieś zasłony jeszcze dorzucić w pokoju oprócz rolet:-) choć młoda dzis zrobiła numer i wstała o 8.30:-)
A z tym azs... w ogóle to czuje się strasznie zagubiona nie wiem do kogo mam się udać czy alergolog czy dermatolog... czym jej to smarować..ehhh

reklama
my byliśmy i u dermatologa, i alergologa, bo wspólne pokłonienie się obydwu nad problemem daje najlepsze efekty; jeden zadba o wnętrze, drugi o stan skóry; choć u nas akurat alergolog nie zalecił ani diety, ani leków (z tego sie akurat cieszę, bo jestem przeciwna faszerowania pigułami jeśli mają jedynie zagłuszyć objawy, nie lecząc przyczyn, a tak jest z azs); choć są mamy, które decydują się na leki, to już jest indywidualna kwestia, zależna też pewnie od stanu skóry; u nas azs jest dość słabe, więc leki nie były konieczne; u nas zadziałała maść cholesterolowa, a pod ręka elidel, na jakieś uporczywe czerwoności - wtedy smaruję kilka dni z rzędu i pomaga;
głowa do góry, wiele dolegliwości tego typu mija z wiekiem; i ja mocno na to liczę:)

a teraz już serio idę odkurzać:)

my byliśmy i u dermatologa, i alergologa, bo wspólne pokłonienie się obydwu nad problemem daje najlepsze efekty; jeden zadba o wnętrze, drugi o stan skóry; choć u nas akurat alergolog nie zalecił ani diety, ani leków (z tego sie akurat cieszę, bo jestem przeciwna faszerowania pigułami jeśli mają jedynie zagłuszyć objawy, nie lecząc przyczyn, a tak jest z azs); choć są mamy, które decydują się na leki, to już jest indywidualna kwestia, zależna też pewnie od stanu skóry; u nas azs jest dość słabe, więc leki nie były konieczne; u nas zadziałała maść cholesterolowa, a pod ręka elidel, na jakieś uporczywe czerwoności - wtedy smaruję kilka dni z rzędu i pomaga;
głowa do góry, wiele dolegliwości tego typu mija z wiekiem; i ja mocno na to liczę:)

podpisuję się po tym...
my mamy fenistil bo Monia się bardzo drapała i jest poprawa :-)

dominiczka :-) nie czekaj na skierowanie - zapisz się do alergologa juz teraz bo są długie kolejki a skierowanie pokazuje się na pierwszej wizycie...

witam:-)

poczytałam 4 dni wstecz i nic juz nie zdąże napisać!

ech, pozdrawiam Was wszystkie u mnie tak sobie, dziewczynka ropieją oczka a Starszy ma kaszel jak gruźlik...

lece wstawic zupe kalafiorową..

i ja się witam na szybciocha ;-)

lece se szybko włosy wysuszyć póki Tomek śpi, i jak tylko wstanie mykamy na spacer, bo słoneczko się pokazało :tak:
obiad z wczoraj został- zupa ogórkowa, więc się możemy szlajać do woli hihiihi:-p

do później dziewczynki ;-)
miłego wszystkim, no i nalepszego dla Tatusiów :-)

pisze szybciutko,ze juz wróciłysmy
małej pękło naczynko tak bardzo i rozlało sie,ale powiedziała lekarka że to nic groźnego dostałyśmy kropelki bo ma czerwone oczka i ciągle sie drapie po nich,a z kanalikami mówi zeby sie jeszcze wstrzymać,wiec sie wstrzymujemy bo niechce jej niepotrzebnie stresować juz dzisiaj dosć sie upłakała przy badaniu

reklama
Piwonia :-) dobrze że to tylko naczynko ;-)

my też wróciłyśmy od logopedy :-) moja zdolniacha wciągała makaron świderki - w całości :-) strasznie się denerwowała bo śliskie świderki jak diabli i uciekały jej z rączki :-D ugryźć zaraz też nie bardzo się dało :-( ale szybko wyczaiła że jak wsadzi sobie na dziąsełka z boku to jest git :-) ;-) :-D

z wypluwaniem...prawdopodobnie zauważyła że jak tak robi to się ludzie śmieją albo denerwują...wzorce ma dobre więc pani Grażynka kazała...ignorować takie zachowania...przerwać jedzenie i ponowić próbę za chwilkę...
zobaczymy jak to będzie...

generalnie jestem w szoku bo myślałam że ten makaron będę musiała pognieść widelcem, ze Monika jest za mała żeby sobie z tym poradzić ( w końcu je tylko papki przez ta dietę...) a tu kazali świderek w całości dać...

zmykam reaktywować żarełko z chrzcin... jemy i jemy a końca nie widać :-) ;-) jak któraś nie ma nic na obiad niech przybywa :-) ;-) :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry