• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dominika a próbowałaś z tormentiolem? U nas zawsze super zdawał egzamin.

Kasiu, dziękuję za wskazówke z przeglądarką. Mój firefox zablokował mi BB:szok:

Sempe, po prostu nie wiem, co powiedzieć.. Ja najbardziej się bojej własnie tego okresu dojrzewania. Co teraz? Z tego, co się zdążyłam zorientować to chyba Alex.Nikita mogłaby cos doradzić..

Natt, masz rację, najgorsze jest czekanie..

Wracając do tematu alergii i żywienia. Swojego czasu musiałam "walczyć" z moją teściową (a jakże;-)), bo uważała, że alergia Natki i ograniczanie jej pewnych produktów to mój głupi wymysł (no nie powiedziała mi wprost, ale nie wszystko trzema mówić;-)). Dziwne spojrzenia, szepty za moimi plecami i wzdychania skończyły się, gdy pewnego pięknego dnia dała Natce do zjedzenia jakąś galaretkę truskawkową (pierwszy alergen na liście) w czekoladzie (pozycja druga) i małą dosłownie w 3 minuty zaczęły obsypywać plamy purpurowe - od stóp po czubki palców u rąk. Teściowa byla przerażona, ze skruchą przyznałą się do swego czynu;-) Od tego dnia skończyło się wzdychanie itd. Najśmieszniejsze jest to, że dzieciaki szybko przywyczajają się do ograniczeń i ucza się, czego im nie wolno. Dorośli mają z tym większy problem.

reklama
Sempe przykro mi że Twój syn tak postępuje:no:
Mam nadzieje że w końcu dotrze do niego to że źle robi.Dużo sil dla Ciebie i zdrówka dla Ali!!!
My ze spacerku wróciliśmy i Tomek oczywiście oczy czerwone....:dry:

dzięki za podpowiedzi spróbuje najpier z tormentiolem bo mam i poprzednim razem nam pomógł, że też zapomniałam!:no:
a jak nie to wypróbujemy to clotrimazolum.
Zastanawiam się czy to na buzi to czasem nie alergia na sierść psa...bo wczoraj bylismy moich rodziców i pies młodą po buzi ogonem smyrał albo po nowych chusteczkach...no a to na pipce to też może albo po chusteczkach Huggisa(kupiłam 2 nowe opakowania ale każde inne, w domu wycierałam jednymi pupke a na dwór miała drugie i wycierałam buźke) no albo jeszcze odparzają ją te kupy...od jakiegoś czasu robi 3 rano w krótkim odstępie czasu:-(

Sempe wspłczuje. Nic nie doradze bo nieznam się na tych sprawach i chyba jakbym była w Twojej sytuacji to juz dawno temu bym poległa i ryczała.

Spadam się myć bo o 17 lecimy do koscioła bo babcia Ł. zamówiła msze w intencji wnuczków i pranwnuczków a później lecimy na stadion(u nas sa dziś obchody 470-lecia nadania praw miejskich).

witam się po wycieczce do zoo :-)

sempe :-) współczuje bardzo... mój Jasiek póki co to mamy synuś ale jak będzie za 10 lat??? jakich kolegów spotka na swojej drodze??? strach się bać...

dominiczka ;-) jeśli ta wysypka jest podobna to mogą być winne faktycznie chusteczki - życzę Ci tego z całego serca... Monię huggiesy właśnie uczulaly...

Franiowa Mamo ;-) ja miałam tak samo z babcią męża... głodziłam dziecko (a dzicko w wieku 3 lat ważyło 20kg...) i takie tam ale ja jak pies ogrodnika pilnowałam synka i nie pozwoliłam żeby mu ktoś coś dał...

spadam bo młoda alarm włączyła...

pochwalony ;-)

dominiczka mojemu sie kiedys takie czerwone babelki zrobily na pupce i wokol siusiaka ale zniknely natychmiast po bepanthenie,od tamtej pory tylko bepanthen i nic sie nie dzieje. poczatkowo posmarowalam sudocremem ale on tylko pogorszyl sprawe. bepanthen jest super, bo szybciutko goi i lagodzi wszystkie podraznienia (zabrzmialo jak reklama :-D)

sempe jak chcesz pogadac to atakuj smialo, wiem, ze nie jest latwo ani przyjemnie, ale trzeba probowac ;-)

a ja popelnilam dzis wielki grzech :tak:............ w supermarkecie kolo nas otworzyli polski dzial i tyle tam bylo smakolykow, ze oszalalam :-D, no i wlasnie zakonczylam konsumpcje pierozkow z kapustka i grzybkami .....mniam.....:-p. moja doktor pewnie w leb by mi dala, ale co tam, nie mozna sie wiecznie umartwiac ;-) a wogole to chyba pojde za ciosem i upieke ciasto, a co tam, przy sobocie....:cool2:

Ostatnia edycja:
Ale kusisz:)
Ja dziś sobie też pofolgowałam zdrowo..;-) Robię zapasy na turnus rehabilitacyjny, tzn na jedzenie stołówkowe;-)
Bepanthen - u nas też się sprawdził w ciężkich chwilach.
Ale mam receptę z IMiDz na maść robioną, na trudne przypadki. Może którejś z Was się przyda:
20,0 3% sol. ac. borici
30,0 lanolini
50,0 vazelini albi
Lecę na "Usta, usta"

wpadłam na chwilkę z okropną wiadomością. mój Szymek ma płonicę, czyli dawną szkarlatynę. w domu masakra. mały wygląda jakby ktoś go zbił szczotką drucianą. do tego ból gardła, zastrzyki i najgorsza ta niepewność czy nie będzie powikłań:-(

Ale kusisz:)
Ja dziś sobie też pofolgowałam zdrowo..;-) Robię zapasy na turnus rehabilitacyjny, tzn na jedzenie stołówkowe;-)
Bepanthen - u nas też się sprawdził w ciężkich chwilach.
Ale mam receptę z IMiDz na maść robioną, na trudne przypadki. Może którejś z Was się przyda:
20,0 3% sol. ac. borici
30,0 lanolini
50,0 vazelini albi
Lecę na "Usta, usta"

tez mam tą maść w domku przy trójce sie sprawdzała

witam wieczorkiem
dzien jak dzień minąl szybko,córa jutro wraca i olejny dzień płacze,juz ma dość,a pani nic na to wogóle jestem taka zła,ze chyba złoże skarge na nia bo mam serdecznie dosć,dobrze ze juz zeganamy sie z tą pania,bo mam serdecznie dosć
sepe współczuje problemów,ale trzymaj sie,bo jestes dzielną kobieta i super mamą
a dla Alusi zdróweczka życze

malgos_b trzymam kciui zeby wszystko dobrze sie skończyło,a choroby nie zazdroszcze,sama nie miałam jej jako dziecko

Ostatnia edycja:
reklama
Malgos współczuje, żadne z moim nie przechodziło ale widziałam w necie jak to wygląda trzymam za was kciuki.
Piwonia dobrze ze jutro córka juz wraca, a nauczycielka to chyba jaka nieprzygotowana powinna jakos szczególnie nia zająć skoro tak przeżywa.
alex.nikita "Władca pierścieni" to mój ulubiony ale jak znam zycie pewnie leci na Polsacie którego nie mam, no i jedz na zdrowie, ja z tych ostatnich stresów tez sobie pofolgowałam
My czekamy na zabki wydaje mi sie że Miłoszek ma stan podgorączkowy i marudny strasznie, a na dole dwie kujki tyle że jeszcze w dziasle. Mogłyby juz wyjśc.
Dobranoc wszystkim

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry