• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witajcie mamusie:)
W kwestii uczuleń - mnie w szpitalu jeszcze panie pielęgniarki ostrzegały, że "dzisiejsze" Huggisy z aloesem b uczulają. Ja kupuje małemy zwykłe huggisy, albo premium, albo zwykłe pampery - wszystko bez dodatków i jest ok. Ale jak np ostatnio bylismy w IMiDz to dostaliśmy do testowania pieluszki tużurki (pewnie starają się o atest IMiDz) to była masakra. Dupaś wyglądał jak ognisko:(

U nas dziś pogoda pod psem. Co chwila pada:-( Moja Nata ma dziś rocznicę Komunii św i wygląda na to, że do kościoła tylko z tata pojedzie:-( Ja zostane z cherlajacym Frankiem w domu. Komunie w ub roku tez mieliśmy w strugach deszczu, cholera no..

reklama
OGŁOSZENIE!!!!

Jeśli któraś z Was ma do umycia podłogę to chętnie wypożyczę (ZA DARMO!!!) 10-cio miesięczną pomywaczkę :-)

Monia właśnie umyła mi podłoge chusteczkami dopupnymi (pół paczki zuzyła) :-)

każdy będzie miał zysk z tego ineteresu - Wy umyte podłogi, a ja się w tym czasie wyśpię :-D ;-) :-)

nie wiem tylko co ze sponsorem..chustki dopupne drogie.... :-) :-D ;-)

Witam sie poczytuje co u was regularnie ale na odpowiedzi czasu brak bo albo mała już zainteresowała sie laptopem albo gdzieś udała sie broić i trzeba kończyć zabawe (tak na marginesie nie mam juz literki D i strzałki bo mi mała powyrywała :-(.
Froniowamamo mój dziś tez ma rocznice komuni ale niestety leczymy angine i nie pójdzie .Małej nadal ida ze by idą i idą i wyjść nie mogą choć mam wrażenie ,że już sie przebiły 2 jedynki górne i dwójka ide po łyzeczkę a tu nic .No cóż może jeszcze parę dni wytrzymam bo daje równo w kość.Wczoraj ładnie było więc zaliczyłyśmy dzień na placu zabaw w piaskownicy (piasek był mega przysmakiem ,kipy również) frajde miałam z huśtawki i slizgawki ale i tak poszła spac grubo po 22 ufffffffffffff skończyły sie dobre czasy kiedy tylko leżała albo siedziała.

Jesli chodzi o chusteczki to ja prwie wszystkimi sie już podcierałam i mnie każda piecze ale mała dobrze toleruje pampersa i j&j czasami huggiesa kupie .

Kasia gratuluje zęba .

Sempe współczuje mam nadzieje ,że nie bedzie za późno nim syn zmądrzeje a ty nie osiwiejesz do tego czasu .
Spadam przebrać mała bo coś smierdzi

Ostatnia edycja:
dzień dobry w niedzielę ;-)
u nas się pogódka zepsuła, coś troszkę popadało :-( ale mamy zamiar po obiadku iść na spacerek :tak: w końcu są u nas dni dzierżoniowa i różne atrakcje, np koncert dody i paulli wczoraj był, w piątek ani mru mru a dzisiaj tercet egzotyczny i urszula :-) poza tym też inni mniej znani wykonawcy, wesołe miasteczko, catering itp ;-)
Maja śpi juz półtorej godzinki, ale pewnie niedługo się wstanie...
wszystkim chorującym dużo dużo zdrowia życzę, a smutaskom lepszego humorku i wytrwałości :tak::-D
lecę dalej czytać, miłego dzionka :happy2:

Witam niedzielnie :-)
My dziś po jednym spacerku :-). Teraz czekam, aż moje słoneczka wstaną i pójdziemy po obiadku na drugi. Pogoda piekna więc trzeba korzystać. W sobotę jadę na ślub (panienski udany) mam nadzieję, ze pogoda dopisze :-).

Kasiu gratki dla Miłoszka :-)
Karincia gratki wygranej i ząbka w krótkim czasie życzę :-)
Małgos_b dużo zdrówka dla Szymka i niech mu szybko to schodzi.
Rubi tez czekam na wolne u mojego i do ZOO chce z małą :-)
Iwonka ja nie wiem co bym tej kobiecie zrobiła .....

Widzę, ze ostatnio przygód z autem nei brakuje. Ja tez miałam przygode jak wracałam od rodziców. Sprzęgło mi spadło i biegi nie wchodziły. Telefon się rozładował i po ludziach chodziłam i telefon pożyczałam (jeszcze wtedy nei wiedziałam, ze to o sprzęgło chodzi). Mój przyjechał i zaraz do domu pojechaliśmy :-). Nie ma jak przygoda.

Co do książeczek czytałam dziś, ze do pieluszek dają, a potem na dziale są. No i w jedną taką przez przypadek się zaopatrzyłam. Ciekawa jestem ile za nią zapłaciłam, a raczej A ile zapłacił, bo ja poszłam karmić mała :-). Muszę poszukać rachunku. Jak będzie droższa od tych co kupiłam to pojadę oddać.

Rubi:-) ja jestem chetna wypozyzczyc Moniczke do czyszczenia podlog he he chusteczki moge sponsorowac;-) w tym mieszkaniu w Krakowie panele sa wszedzie
az sie boje bo u mamy dywany wiec jak Adas pada to ma miekko, chyba bez guzow i antyposlizgowych skarpet sie nie obejdzie
ostatnia niedziela tak wogole tutaj- w czwartek dolaczamy z Adasiem do mojego, ktory mieszkanie doprowadza do stanu uzywalnosci - szok ile trzeba rzeczy kupic jeszcze a niby wynajmujemy umeblowane

tutaj tez jakas burza przechodzi wlasnie, na szczescie udalo sie wyjsc na spacerek wczesniej

Miloszkowi gratuluje pierwszego zebolka :-)
wspolczuje odparzonego tyleczka Zosi, ja kupuje z zasady tanie pieluchy typu gaga albo dada i nic Adasiowi sie nie dzieje, a mam pake pampersow z zielonym wkladem wiec bede obserwowac

Deli ja tez bym chciala z Adasiem do zoo ale moj mi wmawia ze Adas za maly, daj znac czy sie Oliwii bedzie podobac

Mewa ;-) bierz Monię :-) ja pośpię ;-) jeszcze możesz ją z Adasiem do ZOO zabrać - Monia się śmiała jak foczka skakała, pływała, podawała "lapkę" ;-) lemury też ją bawiły no a pawia i kózki z mini zoo to przespała...
resztę zwierzaków olała bo ich po prostu nie widziała...takiemu maluchowi ciężko powiedzieć gdzie zwierzak siedzi :-( jak nie robi zamieszania to kicha :-(

aha...Monia moze się jeszcze przydać jako zamiataczka ;-) ukradła miotłę :-( muszę zasieki porobic w domu...

Mewa co do skarpetek z ABS kup. Moja na panelach jeździła strasznie, a w mieszkaniu same panele.
Co do ZOO to słyszałam, ze takie maluchy super reagują :-). My za jakieś 2 tygodnie pójdziemy

witam!
u nas bez zmian, Alicja gorączkuje, kaszle, oczka ropieją jutro znow do lekarza:no:.

Od starszego usłyszałam same dzis ch..pi..ku...pier... ja nadal spokojna i jeszcze nie wybuchłam.. ale razem z kolegą straszą mnie policją za ten wczorajszy sms..:szok:

do wielkiej imprezy 6dni muszę koniecznie zapodac sobie dietke "1/3 MŻ":-D bo waga stoi i stoi w piątek za kiecką muszę pojeździć pojade do Orsay tam zapodam sobie rozmiar 38:-) bo lekko zanizają sobie tam rozmiary hihih
jutro mąż na 3dni wyjezdza.

pozdrawiam idę na drinka przy desce do prasowania:-)

reklama
OGŁOSZENIE!!!!

Jeśli któraś z Was ma do umycia podłogę to chętnie wypożyczę (ZA DARMO!!!) 10-cio miesięczną pomywaczkę :-)

Monia właśnie umyła mi podłoge chusteczkami dopupnymi (pół paczki zuzyła) :-)

każdy będzie miał zysk z tego ineteresu - Wy umyte podłogi, a ja się w tym czasie wyśpię :-D ;-) :-)

nie wiem tylko co ze sponsorem..chustki dopupne drogie.... :-) :-D ;-)
Biorę w ciemno!
Tylko u mnie stary parkiet więc się będzie panna Monika musiała nieźle namachać:-D

Tak w ogóle to cześć.
My dziś pół dnia poza domem. Dopiero o 20 zaczęło padać.
Zapodałam Gabrysi paracetamol na noc, bo już więcej kawy pić nie mogę. Zobaczymy czy podziała:confused:
Bo podawanie w nocy to porażka. Pół buzi oblepione i jeszcze poszewki.

Sempe powiedz temu gówniarzowi że ty go podasz o demoralizację. A na R. mi słów brak tak się do matki odnosi?!

Co do wędrówek mojego dziecka to przyznam że ma ona ograniczony dostęp. Wynajmujemy klitkę więc mogliśmy w miarę zabezpieczyć tylko "duży" pokój. W drzwiach postawiłam dwie pufy i mała sobie przy nich staje. Tak na prawdę najwięcej swobody ma u moich rodziców, ale też zawsze ktoś za nią chodzi. W domu nie mam na to czasu, bo same wiecie, że zawsze jest coś do roboty.

Też bym chciała do ZOO:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry