• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
sempe buzka i trzymaj sie, nie daj sie sprowokowac, pogadamy jutro

rubi dzieciak - sprzatacz to istny skarb, inne smieca, brudza i balagania a Monia prosze, od poczatku porzadnicka. poza tym troche grosza mozesz dorobic najmujac ja do sprzatania u ludzi :-D

moj Pimpek bardzo sie dobrze czul w zoo, myslalam, ze nic nie skuma, a on klaskal w raczki, piszczal i ogolnie oznaki radosci okazywal :-)

chusteczek tylko Huggies Pure uzywamy ja i on, bo mi polozna powiedziala, ze one jedyne sa bez chemikaliow

a gdybym sie tu nie pojawila w ciagu kilku najblizszych dni, prosze mnie szukac na posterunku policji lub w areszcie tymczasowym oczekujaca skazania za brutalne znecanie sie nad dzieckiem......... ten maly dopiero zaczal stawac sam na nozki a juz chce chodzic i sie puszcza (w sensie, ze bez trzymanki), a ze nie umie rownowagi utrzymac gamon jeden, to wypadki sa tu co 15 minut i wycie jak syrena strazacka, ze nie wspomne o siniakach i guzach. wnosze, iz zaniepokojeni sasiedzi niedlugo wezwa po mnie organa scigania.... :nerd::unsure:

reklama
Alex.Nikita to twój taki sam jak moja. Ledwo wstała na nogi, a już jej pełno wszędzie, puszcza się i leci po kilku sekundach. Z tym, że moja przy upadku bardzo rzadko płacze.
Teraz chodzi i w przód i w tył :-) ale stara się trzymać mebli :-).

Sempe, współczuję Ci atmosfery. Tu chyba trzeba jednak fachowej porady..

Co do husteczek dodupnych to jeszcze polskie bambino - zaaawsze ok.

Alex, co do komisariatu, to rozumiem..;-) Jak Natka zaczęła sie puszczać (w sensie wiadomym), wyrżnęła głową o kant segmentu..:no: Najpierw miała taka czerwoną szramę przez środek czoła (wzdłuż), która w ciagu kilku minut zapuchła, potem zrobił się strup..w każdym razie przez długi czas ludzie patrzyli na nas podejrzliwie a my na Natkie mówiliśmy pieszczotliwie...Star Treck..:sorry2:

Dobrej nocy, mamusie.

moj maluch tak wyrznal glowa dzis kilka razy, ze balam sie czy wstrzasu mozgu nie ma, bo i podloge prasnal potylica niejednokrotnie :-(

wlasnie mi sie przypomnialo, ze jak bylismy w PL to uzywalismy chusteczek DZIDZIUS KINDII CLEANIC czy cos takiego, w seledynowej opakowce - bardzo byly fajne dla obojga nas, bardzo sobie rowniez chwalilam ZIAJKA krem do pupki i plyn natluszczajacy do kapieli :tak:

ja dopiero zaglądam; co do chusteczek to ja się już przyzwyczaiłam do mycia dupencji małej ciepłą wodą i w razie kupki mydłem; a w gościach używamy bambino (kiedyś spisywały się też pampersy); u nas dziś też lało po południu, zerwała się wichura, ale zdążyłyśmy pospacerować w słonku prawie 3 godziny; były festyny z okazji dnia dziecka, kolorowo, trochę może za głośno, ale ogólnie Nince się chyba podobało; sempe coś strasznego co musisz przechodzić z młodym - oby się prędko opamiętał...

Witam,
przeczytałam co naskorbałyście ale już zapomniałam co miałam napisać.
Jedno co pamiętam:
Sempe...współczuje, trzymaj się, jesteś mega dzielna!Podziwiam Cię bardzo!

Co do pieluch to od początku pampersy, a zielony wkład też od dawna. Z chusteczkami różnymi już eksperymentowałyśmy i po żadnych nie było problemu, no ale na wszelki wypadek odstawiłam i wróciłam do chusteczek pampersa ale i tak z każdą chwilą coraz to gorzej...
Mój wujek okazało się że jest pediatrą i alergologiem i dziś obejrzał młodą- ale to na odpowiednim watku:-)

U nas to dziś grad wielkości wiśni padał!:szok:

baboszki, a tak z innej beczki... czy Wy jezdzicie wciaz wozkami czy juz spacerowkami? bo my spacerowa zasuwamy juz od Wielkanocy, jechalismy do PL , nie chcialam ciagnac tego ciezkiego wozu samolotem i tak juz zostalo...

alex.nikita my to spacerówą zasuwamy od początku roku:-) Zocha wyrosła z gondolki x-landera i trza sie było przesiąść:-)od marca jeździmy w lekkiej spacerówce i jesteśmy obie szczęśliwe:-D

kochane zapraszam na nk zamieściłam pare zdjęć z naszej sesji zdjęciowej:-)

baboszki, a tak z innej beczki... czy Wy jezdzicie wciaz wozkami czy juz spacerowkami? bo my spacerowa zasuwamy juz od Wielkanocy, jechalismy do PL , nie chcialam ciagnac tego ciezkiego wozu samolotem i tak juz zostalo...
No spacerówka to my juz dawno. Mamy rozkładana do pozycji leżacej wiec jesli pada na spacerze to sobie tam potem spi. Choc rzadko sie juz zdarza wole jak spi w łózeczku.
Dominiczka to lece na NK.
Ja sesje umiesciłam na T;-)
Sempe słów brakuje.
Miłosz padł mi dzis przed siedemnasta i tak sobie śpi od tej piatej ciekawe o ktorej jutro bede miec pobudke
Dobranoc wszystkim

Edit. Dominiczka sliczne zdjecia

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry