• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Witam,
Poczytałam w tył i już prawie nic nei wiem co mam pisać,a le się postaram

Natt trzymam mocno kciukasy za zdrówko siostry i modle się o nią
Sampe brak słów co do twojego starszaka... Podziwiam cię, ze jeszcze dajesz rade
Alex.Nikita mojej małej też stoją tak włoski. Chyba każda mama to przechodzi jak włoski rosną.

Co do dyskusji noszenia, unikania pokarmów alergityzujących itd. Na szczęście u mnie nigdy nie usłyszałam nic złego (po mojej stronie nigdy nie było alergii) Jak powiedziałam, ze Oliwii nie wolno to każdy się od razu dostosował jak ktoś chce jej coś dać pyta czy można :-P. Jak ją często nosiłam i spała na rękach, bo i takie okresy miała to tylko słyszałam, ze no trudno jak dziecko potrzebuje to trzeba nosić takie uroki macierzyństwa :-). To, ze rozpieszczona i w ogóle to nikt nigdy jakoś negatywnie do tego nie podszedł. Zawsze słyszę, ze mam ją jedną więc nie ma się co dziwić ze wypieszczona na maxa :-) do tego jest ze mną cały dzień to jak ma być inaczej.

Mykam, bo cos mnie lewa strona od ucha w dół zaczęła strasznie boleć...

Witam się
Jakieś fatum wisi nad forum bo ja też dziś stuknęłam auto:zawstydzona/y: tzn nic poważnego bo wjechałam po prostu za szybko w krawężnik:-p i trochu oponę skrzywiłam i coś z kierownicą bo żeby jechać prosto musiałam mieć ją lekko przekręconą w lewo:-p no mam nadzieje że na ustawieniu zbieżności i ewentualnie wymianie felgi w kole się skończy...

A tak poza tym to u nas leci, Jasiowi idą górne ząbki już jeden było wczoraj czuć pod paluchem ale jeszcze nie stuka:happy2: i mąż go dzisiaj nie posmarował kremem z filtrem i słoneczko go musnęło i jest cały obsypany (tzn Jaś - nie ząb ;-))...ech chyba po mnie fotoalergię odziedziczył...:sorry2:

Dominiczka mi Jasia kilka tygodni temu okropnie obsypało obok siurka. Walczyłam sudocremem, kremem bambino, bepanthenem i nic. byłam u lekarza, dostałam steryd - jeszcze gorzej go obsypało...No i na jakimś forum wyczytalam że to moze być grzybiczne i polecali pimafucin. A że akurat miałam to posmarowałam i w ciągu kliku dni nie było śladu:-)

Ostatnia edycja:
witam późno ale cały dzień dziś na dworze spędziliśmy
Dominiczka - ty odstaw te chusteczki na jakiś czas może rzeczywiście one uczulają , ja jak kupuję jakieś nowe to sprawdzam na sobie niektóre pieką jak cholera nie zdawałam sobie z tego sprawy aż kiedyś moja siostra mi powiedziała żebym spróbowała się podetrzeć tymi chusteczkami ona zauważyła że jej mała przy zmianie pampersa zawsze się kręci piszczy poza tym wiecznie była jakby oszczypana i jak wypróbowała chusteczki na sobie to zaraz je zmieniła niestety takie maleństwo nie powie ci czy je piecze , a poza tym ja jak jestem w domu to chusteczek nie używam prawie wcale po prostu dupka pod zlew i obmywam wodą
a na przykład po pampersach haggis moi chłopcy zawsze mieli obszczypane dupki więc na Kacperku już z nimi nie eksperymentuję a moja znajoma nie może używać znowu niczego z pampersa bo jej mała też zaraz jest obsypana więc nic tylko musisz kombinować

sempe - wiem że to trudne ale załatw mu kuratora może jak go postraszą to się zmieni , ta moja koleżanka nawet sprawę założyła swojemu synowi i tak jak pisałam dostał kuratora i wyrok że jak nie zmieni zachowania to grozi mu ośrodek wychowawczy w każdym razie zobaczymy jak to dalej z nim będzie

a miałam napisać że Kacperek ma już 5 - ząbka wczoraj M zauważył że wyszedł

Ostatnia edycja:
Hej, ja na sekundke narazie mamy zabalka lewa dolna jedyneczka, lada dzień będzie drugi. Oczywiscie ja wystukałam zreszta spodziewałam sie bo nawet temperaturke miał wieczorem

witam :-)

Kasia :-) gratuluję :-) zaraz lece sprawdzić kto konkurs wygrał :-) chyba karinciowy Adrianek :-)

oczywiście mam sklerozę... chciałam o szkarlatynie napisać ale nie pamietam komu... jeśli antybiotyk został włączony zaraz po wystąpieniu wysypki to ryzyko powkłań jest znikome :-) przerabiałam temat w styczniu ale mój Jasiek miał wtedy 4,5 roku a to zupełnie inaczej niż u niemowlaka...
ale zawsze mozna poprosić o skierowanie do kardiologa bo serduszko jest przy szkarlatynie narażone :-(
w każdym razie 3mam kciuki zeby wszystko było OK ;-)

taszka ;-) ja też uważam że z pieluchami i chusteczkami trzeba robić eksperymenty indywidualnie... moja Monia miała czasem obszczypany tyłek jak nosiła Pampersy ale myślałam ze zbyt długo w obsikanym leżała... odkąd nosi lidlowe Tużurki skóra na doopce idealna - jak nigdzie indziej ;-)
aha...są w sprzedaży próbki - w Rossmannie pieluszki po 2 szt., albo małe opakowanie chusteczek dopupnych...kilka razy się nacięłam :-( po prbókach było OK a jak kupiłam duże opakowanie to...

my wczoraj byliśmy na 4 godzinnym spacerku w ZOO :-) Jasiek nabawił się pęcherza na stopie - w tych ortopedycznych butkach jeszcze tak długo nie chodził :-(
Monia zachwycona uchatkami (akurat trafiliśmy na pokazy w czasie karmienia) i lemurami ;-) goryle też jej się podobały choć widziała tylko jednego :-)
Jasiek nie mógł się nadziwić ze żyrafka jest młodsza od Moni a taaaaaaaaaaaaka duza ;-) :-D

gdyby nie ten pęcherz to wycieczka byłaby super udana ;-)

zmykam bo mój ciężko chory syn (boli go "cała noga i kawałek") nawet usiąść nie potrafi... niemal umiera... muszę mu pomóc w ubieraniu się bo mamy zasadę, że w pizamie się bajek nie ogląda :-)

miłej niedzieli ;-)

Hej!!
Małgoś duzo zdrówka dla Szymonka!Oby szybko wyzdrowiał!
Kasiu gratulujemy ząbka!!!!!!!!!
pogoda u nas okropna dziś jedziemy do mojej mamy na obiad ale chyba pojedziemy po obiedzie bo mały pewnie zaśnie wtedy jak będziemy mieli się szykować bo wstał dziś po 8:dry:
MIŁEJ NIEDZIELI !!!

Hello niedzielnie
nadrobiłam zaległości ale już połowy nie pamiętam

Kasiu gratulujemy ząbka!
Karincia gratulujemy wygranej:)
Sempe trzymaj się dzielnie. Jesteśmy z tobą. Oby mu przeszło!
Małgos_b ucałuj Szymka od cioć z BB. Niech szybciutko wraca do zdrowia.
Rubi super mama z ciebie i na pewno super buty znajdziesz!
Magda12345 dobrze że to tylko koło.
Iwonko tej babce to się normalnie czerwona kartka należy! Ja bym sobie z nią porozmawiała na osobności.

U nas też problemów z zakazami nie ma bo me dziecko bez alergii ale... jak mówię żeby nie dawać solonego i mleka krowiego to zdziwienie jest.
Dziś w jakimś programie mówili że człowiek nie tolerował w ogóle mleka a to, że teraz może je pić to mutacja genów.

Dziś też nas nie będzie bo pogoda cudna więc się zaraz zbieramy.
Miłej niedzieli ;-)

U nas dzis pieknie wiec zaraz ruszamy rowerkami do kościoła z Kuba, no bo samochodu ni ma:sorry2:
Magda własnie dobrze że tylko koło u nas naprawa wyniesie 2000zł:-(Nie tak szybko bedziemy miec znów auto
Iwonka współczuje rachunku, ja juz sie boje jak mąż wyjedzie znow beda big, na szczeście dwa pierwsze tygodnie bedzie w niemczech na granicy polsko-niemieckiej wiec tam jest jeszcze polski zasieg więc bedzie można gadać dużo bo mamy longplay
Na dwórku dzis pieknie i takie maja byc nastepne dni tez takze musimy korzystac i na spacerki chodzic.
Miłej niedzieli wszystkim

reklama
Witam niedzielnie. U nas pada dziś... grad :(
Brzydko jak na koniec maja...

Witam,
dziś mam doła:-(
przedwczoraj młodej wyskoczyły krostki na pipce-znowu! smarowałam już sudokremem, alantanem, nivea przeci odparzeniom ale nie znika...:-(
no a dziś Zoska wstała z czerwoną wysypką na polikach!... już się załamałam, nie wiem od czego to.

SPadam na spacer.

niedawno przechodziłam przez to samo. Okazało się, że małą uczulają pieluszki pampers - a dokładnie ten zielony wkład. Odstawiłam jednocześnie chusteczki pampersa - smarowałam na zmianę alantanem i sudocremem i zeszło. oczywiście zmieniłam pieluszki.

Hej, ja na sekundke narazie mamy zabalka lewa dolna jedyneczka, lada dzień będzie drugi. Oczywiscie ja wystukałam zreszta spodziewałam sie bo nawet temperaturke miał wieczorem

Gratuluję zębolka

Krincia - życzenia wielu pięknych ząbków dla Adrianka :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry