• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
sempe, poszalałaś kobito, aż miło poczytać :]]]
Basia ja również dołączam do grona zębowych panikarek, choć przed ciażą się wzięłam ostro za uzębienie i jak bylam na wizycie jakieś 2 m-ce temu, to ponoć tylko coś złego w8 się dzieje; no ale i tak "wisi" wciąż nade mną wyrwanie korzenia tego nieszczęsnego zęba, co mi w ciązy pękl (a teraz chodze z tzw. koroną tymczasową); tyle że ja albo chcę implanta, albo nic z nim nie zrobię innego, bo niestety to ząb przedni i wszelkie koronki byłyby widoczne; no a z kolei implant to koszt ponad 6 tys., więc... wciąż się nie wybieram:/
i podobnie jak natt i Malinka już na dzień dobry krzyczę, że chcę zastrzyk przeciwbólowy:) nawet sobie mogę zarzyczyć uśpienie np. na zakładanie tego implanta, ale to koszt +- 50 pln za każdą godzinę, więc odpada;

natt - miałam nadzieję, że się spotkamy po naszym, a przed Waszym urlopem, a tymczasem musimy poczekać:) kochana, nas najprawdopodobniej nie będzie w 2 poł. sierpnia, bo chcemy malutkiej w Gorzowie wyprawić roczek i nasze 30-ki, ale to się jeszcze zgadamy dokladnie; M. nas zawiezie chyba w okolicy 16 sierpnia, my z Ninką zostajemy na tydzień lub dwa (nie wiem ile wytrzymam w nie swoim domu, z nie swoimi garnkami i sprzętami, no i z mamą), a potem po nas wróci; a pogodą się na razie nie martw, cierpliwie poczekaj jeszcze parę dni - może będzie znów ładnie, w końcu to dopiero koniec lipca:)

a mi dziś rano nie wyszła owsianka dla malej i z tego wszystkiego poszłam razem z nią spać - ponad 2,5 godziny! ale taka pogoda za oknem, że właściwie nic, tylko leżeć i czekać na przejaśnienia:) tak to u nas jest, że albo upał ponad 30 st., albo od razu deszcze przez kilka dni; nie ma pośrednio:/

Ostatnia edycja:
reklama
ja również życzę wszystkiego co najlepsze naszym Aniom : Deli, Megaczce, Andariel

Mamo Frania- gratulacje dla Frania, cieszę sie z postępów Maluszka :-) no i super ze Dobry Człowiek sie pojawił na horyzoncie

Basia- w końcu cos znajdziecie do wynajęcia
a straty pól jedynki w taki sposób współczuje,
pociesze Cie ze ja tez do dentysty musze chodzic niestety z kanałowym leczeniem

moj dreptuś wstał i musze leciec
przestało padac wiec pewnie spacer zaliczymy
miłego dnia dziewczyny

OOOOOOOOOO Sempe to się działo!!!Super że urlop udany!!No i te nocne kąpiele!!! :)))Dużo zdrówka Ci życzymy!!!
Mój mały wstał zregenerowany energia tryska i już głupawke ma! :/

I ja wpadm na chwilkę, ostatnio nie mam weny i tylko was poczytuję.
Zyczenia imieninowe dla Anek i Hanek.
U nas juz nie do wytrzymania z deszczen, już będzie 3 tydzień jak pada.
Basiu współczuję dentysty, a najbardziej strachu. Też się kiedyś telepałam na sam widok wiertła, ale jakoś samo przeszło po pierwszej cc. Są gorsze rzeczy na świecie niz malusie wiertełko. A za mieszkanie trzymam kciuki, oby się wam coś trafiło. No i uważajcie na siebie jak szalejecie.
Sempe ale się wybawiłaś, zazdroszczę spontanu. Ja trochę młodsza od ciebie, chyba rok? a zero we mnie spontaniczności. Podziwiam i zazdroszczę.
A teraz zmykam, bo mam kilka spraw do załatwienia na mieście.
Chwilowo nie pada, mioże nas nie zleje.

dentysta ummowiony na przyszly tydzien:-D
zaraz po ginie:-D:-D

u jednego dentysty wstawienie 7 zebow kosztuje 370 zloty... a z wyrwaniem wszystkich naraz i wstawieniem 450zl:szok:

ale zapisalam sie do innego... zobaczymy co on powie:-D:-D:-D

|Witam sie moja śpi to moge troche popisac .Kurcze nie potrzebnie weszłam na strone ikei i zobaczyłam bujanego łosi na biegunach no i co zachorowałam na niego musze go mieć tylko do najbliżeszgo sklepu mam ponad 100 km.
Basia współczuje problemów zebowych ja swoje 8 musze pousówac bo mnie drażnią chyba po 5 plomb mam na jednym i tylko kasa i kasa .Pewnie cos sie po drodze urodzi też bo jeszcze nigdy od dentysty nie wyszłam bez borowania .
Wszystkiego naj dla solenizantek:-)
No i sie obudziła po 40 min. buuuuuuuuuuuuu ale nie dam jej spać drugi raz musi mi znów zacząc sypiac koło 20 a nie jazda do 22.

Chogata u nas ostatnio też akcje z zasypianiem - nie ma już mowy o odłożeniu dziecka do lóżeczka, w którym by sama ładnie zasnęła:no: zasypia z którymś z nas na łóżku, przy czym mimo zmęczenia nie może usnąć - wierci się, przewala, siada z zamkniętymi oczami, za chwilę buch na głowę, pojękuje w tym pólśnie, no masakra jakaś; i nie wiem dlaczego, bo ani bodźcow zbyt wielu jej za dnia nie serwuję, ani nie pobudzam popołudniami; liczę, że samo przejdzie;

No u mnie to jeszcze jak ją odłożysz do łóżeczka to zaraz oczy jak 5zł ma.Wczoraj już rady nie dawałam to poszła w łóżeczku spac na mojej smierdzącej poduszce i było git do 2 w nocy potem wiercenie ,wzięłam ją do siebie bo darła sie nie wiem czemu i o 5 znów oczy jak 5 zł poleżała i powierciła sie godzine i znów spała tym razem do 9 .I w dzień to samo jest ręce opadają jak już śpi to na naszym łóżku ale trzeba pilowac bo przez sen łazi mi .Dziś zaopatrzyłam sie w syrop melisal może coś pomoże na noc .Bo mnie sie zdaje ,że to przez te nauke chodzenia ,zeby tez idą ale to juz chyba z miesiąc a szkoda gadać.

A zby samej zasnąc to masakra jakaś nawet nie próbuje już .Mi pani pediatra mówiła ,ze nieraz dla takiego brzdaca wyjście na plac zabaw czy marketu może powodowac takie akcje nocne .Nie wiem ale mam dość już

reklama
Miranda myslałam ze Ty to z 25latek masz:-) ale naprawde taki wyjazd to dodaje energii i poczucia ze nie jestem jeszcze zgorzkniałą dojrzałą babą;-)

FraniowaMamo to super ze turnus dał takie efekty i ze znalazła się kolejna osoba by pomóc! Bóg zapłać im!

Basia TY ino szybko rób te zęby, jak ja chciałam wstawić sobie 2 piątki i 2 czwórki prywatnie to wycenili mi na 12tys:szok::szok: wiec narazie jestem szczerbata o!

u mnie (odpukać) z zasypianiem nie ma problemu ale przerabiałam je z Angeliną przez ponad pół roku zasypiała tylko podczas bujania we wózku w pokoju i spiewając "Barke" potem jej przeszło:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry