reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2009

Dzień dobry:tak:
Jestem w 6 tc i takie obawy mnie naszły, czy wszystko z fasoleczką w porządku. Ja nie mam mdłości, a już wielokrotnie przeczytałam tutaj, że jak są mdłości to jest dobry znak, bo hormony szaleją. U mnie chyba nie szaleją, cera mi się poprawiła (normalnie zawsze jakieś wypryski mam, a teraz buzia się wyciszyła), mdłości nie ma, piersi bolą jakby mniej... Czy aby z fasolką wszystko ok???:-(

reklama
zeberka8 ale nie kazda kobieta ma w ciazy mdlosci, mnie np. piersi w ogole nie bola, choc w kazdej ciazy bolaly, cera tez mi sie poprawila. Zawsze slyszalam opinie ze w ciaza mi sluzy bo wtedy wygladam tak jakos lepiej. Nie przejmuj sie tak, a tak w ogole to mdlosci pojawiaja sie w 6-8tyg ciazy takze byc moze sa przed toba, a jesli nawet nie to zapewniam cie ze nie ma czego zazdroscic chetnie ci je oddam:wściekła/y:

Cześć dziewczyny.Wreszcie dotarłam do kompa.Wczoraj po wizycie u gina. zaraz do pracy musiałam lecieć.Moja dzidzia ma sie super sporo urosła i nawet ta moja grypa sie na dziecku nie odbiła.Lekarz jest dobrej myśli i mamy sie super:-) termin 18 sierpień .Pozdrawiam wszystkie

Gratuluję kokota:-) Ja nie mogę się doczekać swojego USG, które będzie 21 stycznia. Na dzień wcześniej udało mi się umówić do endokrynologa. Muszę cierpliwie czekać i porobić badania do tego czasu.:confused:

witam, jeżeli chodzi o mdłości to naprawdę indywidualna sprawa każdej kobiety, jak ich nie ma to nie znaczy ze coś nie tak, ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to był już 13 tydzien!:szok: druga ciąża była oczekiwana wiec 5-6tc juz wiedziałam ale i tak zadnych mdłości z kolei w trzeciej ciąży mdłości pojawiły się odrazu, funkcjonować nie mogłam normalnie ale jakos wytrzymałam, dostałam tabletki od gina i pomogły a teraz też mam mdłości i strasznie senna jestem, zasypiam wszędzie i o każdej porze dnia! Mam dwóch chłopców i dziewczynkę i teraz też bardzo chce dziewczynkę!

Trzymajcie się i myślcie pozytywnie bo to pomaga, ja też jestem po 10 dniach brania antybiotyku DUOMOX i wierzę że wszystko będzie ok.

Witajcie dziewczynki:-)
Dawno mnie nie było słychać ale musiałam wyleczyć tą wstrętną grypę co się przypałętała nie wiadomo gdzie:wściekła/y:
Teraz dopadły mnie mdłości (8 tydz.) także mdli mnie po dosłownie wszystkim!
Jakoś powstrzymuje się od pawików, ale sama nie wiem jak długo? Jutro wracam do pracy...więc stresuje się bardzo. Moja G. gdy usłyszała czym się zajmuje od razu zapytała czy nie chce L4 i chyba będę grzeczną pacjentką i jej posłucham ;) A u was jak tam? Pracujecie?

Ja lekarka daje zwolnienie to trzeba skorzystać:-). Ja pracuje ale mam ten konfort że w domu, a zwolnienie też pójdę jak poczuję że jestem zmęczona.

kaskax25 to może faktycznie będziesz kupowała sukienki skoro masz inne objawy :tak:

zeberka8
ja też nie mam mdłości, a moje dziecię rośnie i serce mu bije jak dzwon :-) a piersi jednego dnia mogą boleć lekko, a drugiego mocno.

cześć dziewczyny ja własnie wróciłam z synkiem od lekarza biedulek cała noc goraczkował..teraz sobie smacznie śpi.... jesli chodzi o prace to na szczęscie nie muszę pracowac jestem na wychowawczym bo gdybym musiała teraz chodzic do pracy zwariowałabym....mam okropne mdłosci czego nie miałam przy Bartusiu dlatego mam nadzieje ze bedzie wymarzona córeczka....;-)

reklama
Eh, ja niestety też do pracy chodzę. Jestem taka zmęczona że czasami to płaczę przed wyjściem, w nocy niedosypiam bo albo ide siusiu albo nie moge zasnąc i tak bez konca. Najlepiej mi sie śpi w dzien. 2 dni temu zasłabłam w pracy z przemęczenia. Nie wiem jak długo tak wytrzymam. Ale licze że w 2gim trymestrze mi to przejdzie wiec jeszcze tylko 20 dni... Ale nie narzekam bo to chyba jedyny obiaw ciąży jaki mam. Pozdrawiam i życze miłego dnia...

dev216prs__.png

Ostatnia edycja:
Do góry