reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2009

reklama
Ja Deli to nie wiem jak się będę zachowywać. Dopiero w praniu wyjdzie. Ale od czego są telefony. Jak kogoś nie będę chciała widzieć to mu powiem a jak tak to też mogę w każdej chwili "zaprosić".

jeżeli chodzi o wizyty domowe tuz po to u mnie na szczęście każdy pytał czy może teraz czy ma poczekać jakoś w moim otoczeniu ludzie mają na tyle wyczucia i jakieś może zakorzenione to że pierwszy miesiąc po urodzeniu się dziecka nikt bez pytania i zapowiedzi się nie zwala z wizytą. jakoś w szpitalu byli ale to tak na kwadrans i myk żeby nie przeszkadzać bo to krępujące gdy np ma się pierwszy raz przystawić do piersi dziecko a tu stoi np w moim przypadku matka która mi daje zajebiste rady a ja mam stresa przyznam że ja pogoniłam!!!

Ale dyskusja
Ja wam powiem tylko z doswiadczenia ze nie ma co sie zapierac rekami i nogami ze nikogo nie wpuszcez i nikomu nie dam dziecka i takie tam
Czasami moze sie okazac ze bedzie potrzebna czyjas pomoc
Ja pamietam ja urodzilam corke to moj M niestety nie mogl sobie zalatwic wolnego bo taka mial wtedy prace i jak przyszlam do domu to on za 3 godziny szedl do pracy na nocke wiec mama i siostra byly jak zbawienie siedzialy ze mna do nocy zrobily kolacje posprzataly wypraly a ja moglam zajac sie soba i Paulinka
Samej bylo bylo by trudno

u mnie najgorsze było jak tesciowie przyjechali, ja uczyłam malenstwo spać przy codziennych czynnościach a nie chodzić na paluszkach i rozmawiać szeptem i tu spór z tesciową ona gasiła mi radio, mówiła szeptem, nie pozwalała tv, wkoncu kto jest matką ona czy ja??? i znów spór... teraz na to nie pozwolę !!!

Dlatego ja się cieszę, że u mnie bedzie mama, bo ona wie, że jak mi cos nie bedzie odpowiadało, to powiem wprost i się dostosuje. Sama wspomina, jak z moim bratem słuchała rad ciotki i dobrze na tym nie wyszła.

Dlatego ja się cieszę, że u mnie bedzie mama, bo ona wie, że jak mi cos nie bedzie odpowiadało, to powiem wprost i się dostosuje. Sama wspomina, jak z moim bratem słuchała rad ciotki i dobrze na tym nie wyszła.
no własnie mamie można powiedzieć wszystko i zrozumie...

:-) Ja na razie zapowiadam, że przy dziecku robie ja, a ona po zakupy;-)
Jak będzie, zobaczymy w sierpniu na ile sił starczy.

reklama
Ale dyskusja
Ja wam powiem tylko z doswiadczenia ze nie ma co sie zapierac rekami i nogami ze nikogo nie wpuszcez i nikomu nie dam dziecka i takie tam
Czasami moze sie okazac ze bedzie potrzebna czyjas pomoc
Ja pamietam ja urodzilam corke to moj M niestety nie mogl sobie zalatwic wolnego bo taka mial wtedy prace i jak przyszlam do domu to on za 3 godziny szedl do pracy na nocke wiec mama i siostra byly jak zbawienie siedzialy ze mna do nocy zrobily kolacje posprzataly wypraly a ja moglam zajac sie soba i Paulinka
Samej bylo bylo by trudno
Nie no mama może i siostra też, ale reszta nie

Do góry