Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ale ja się nie kloce tylko rozmawiam
a co jadłam ? praktycznie normalnie bo do 5 miesiaca nie wiedziałam ze jestem w ciąży i nic nie było po mnie widać
w pierwszej ciąży moja waga była 49kg ,teraz wyjściowa waga to 2kg więcej
I dziecko urodziło się zdrowe i duże ważyło 4,5kg
Pajkaa trochę wysokie te ciśnienie, ja ostatnio na wizycie tez miałam ciut wysokie , ale mieściłam się "jeszcze"w normie ;-)
to życzę Ci tego aby było wszystko po Twojej myśli :-)Shyla niestety tak jak pisałam wcześniej moja waga wyjściowa jest dużo większa od twojej, dlatego muszę dbać o to co jem - i muszę wierzyć że to przyniesie rezultatybo inaczej to mogę się już teraz załamać:/

Shyla w związku z puchnięciem mam pytanie - ile wody pijesz? jeśli za mało, to ona się zatrzymuje w organiźmie, normalnie powinno się pić 1,5-2 litry wody, w ciąży nawet do 4 litrów, a jeśli mimo tego że pijesz masz problemy z puchnięciem to warto poprosić lekarza o jakiś lek - maja przyjaciółka w pierwszej ciązy BARDZO puchła (nawet na twarzy), teraz w drugiej lekarz przepisł jej leki na to i jest o niebo lepiej
ja mam dwie koleżanki jedna jest w 36 tc i przytyła 10 kg a druga w 31 tc i też 10 kg
więc mysle, ze własnie te wyliczenia ekspertów się potwierdzają, ze mozna normalnie w ciąży przytyć do 14 kg oczywiście przy zdrowo przebiegającej ciąży.Nie biore juz tutaj pod uwagę własnie opuchnięc chociaż ja bym na ten temat pogadała z lekarzem.
Ja ogólnie mało pijeShyla w związku z puchnięciem mam pytanie - ile wody pijesz? jeśli za mało, to ona się zatrzymuje w organiźmie, normalnie powinno się pić 1,5-2 litry wody, w ciąży nawet do 4 litrów, a jeśli mimo tego że pijesz masz problemy z puchnięciem to warto poprosić lekarza o jakiś lek - maja przyjaciółka w pierwszej ciązy BARDZO puchła (nawet na twarzy), teraz w drugiej lekarz przepisł jej leki na to i jest o niebo lepiej
mówiłam o tym mojemu małżowi ze będę musiała wybrać się do gina szybciej bo wizytę mam dopiero 17 maja :/
Ja ogólnie mało pijea jak miałabym tyle wypić wody to bym chyba nie wyrobiła...ale od wczoraj staram się łazić wszędzie gdzie idę z butelka wody...no nie wiem, odczekam i zobaczę jak będę puchła jeszcze na twarzy to wybiorę się do lekarza...