reklama

Sierpień 2010

reklama
Hello witam sie po swietach :-D

Ja już u lekarza byłam, ale nie miałam usg, bo tam gdzie chodzę niestety trzeba miec dodatkowe skierowanie na usg. Poza tym to jeszcze było za wcześnie i zalecił usg za 10 dni.
Lekarz zbadał mnie palpacyjnie i stwierdził, że wszystko ok: szyjka wysoka, zamknięta, trzon macicy zwarty... W poniedziałek robię badania z krwi i moczu te podstawowe.

Na szczęscie 5.01 zaraz po usg udało mi się ustawić wizytę u lekarza, wiec już powinnam więcej wiedzieć:-)Teraz to mi nawet karty ciązy nie założył.

Robiłam dzisiaj sikańca - tym razem piękne 2 krechy wyraźne (pierwszy sikaniec był bardzo słabiutki - swoją ciążę opierałam bardziej na wynikach betki :-) )

Mnie tez jeszcze nie założyli karty ciąży podobno dopiero jak usłyszą serduszko ja bede miała zakładaną w poniedziałek widze, ze duzo dziewczynek jutro ma wizyty :tak:

Czesc dziwczynki.. ja dzis tylko bym spala i spala.. rano wstałam po 9 zjadłam sniadanko i chyba 11:30 poszłam znow spac, obudzil mnie telefon od mamy o 14.. i teraz znow poszlabym spac ale co ja w nocy bede robic jak sie teraz wyspie..

w kazdym razie zaczynam sie troszke bac przed poniedzialkowym USG, czy bedzie cos widac i czy wszystko bedzie w porzadku..

To zależy u mnie w tym czasie (ja byłam w 5 tyg i 6 dniu) było słychac juz serduszko, to zależy wszystko od fasolki :tak:

"odchudzam" się... zobaczyłam dzisiaj śledzia- toaleta, potem zerknęłam niechcący na bigos- toaleta- zjadłam mandarynkę- toaleta....
chyba wyplułam dzisiaj wszystko, co zjadłam przez ostatni miesiąc :confused2:a zapowiadało się, że będą tylko mdłości....jejuuuu po wodzie też mi niedobrze- zły dzisiaj mam dzień...

trzymam kciuki, zeby dzisiaj było lepiej ja miałam takie swieta, ale bez toalety na szczescie, ale za to wzdęta jak balon!

Nektarynka - juz od prawie tygodnia, wczoraj mialam termin @, od wczoraj 37,1, wczesniej bylo 37,2 -37,3.
jak Ci sie spoznia @ zrob testa bedziesz wiedziała.

dziewczyny poszukuję wątku odnośnie kochania się na początku ciąży, może wy wiecie czy można, czy nie szkodzi ... słyszałam wiele opinii więc pytam Was :) doświadczone kobietki

słysząłam rozne opinie, ja osobiscie nie ryzykuje bo juz mam leki na podtrzymanie.

Czesc i czołem!!
U mnie plamienia się skończyły!! Hurraaa!!! Co prawda muszę brać aż 4 Duphastony dziennie (wydatek ok. 30 zł na 5 dni:shocked2:) ale wreszcie podziałało!!
Witam wszystkie nowe sierpnióweczki, chyba naprawdę będzie babyboom :)

Święta, Święta i po Świętach, objadłam się nieco za dużo, od dziś przestaję-obiecuje sobie ze tym razem nie utyje az tyle w ciąży:zawstydzona/y: Na szczęście wiele pokarmów mi nie smakuje, więc może się uda hehehe

Ja na razie biore 3x1 i niestety wydatek pawie 80 zł na 2 tyg ale czego sie nie robi dla fasoleczki :tak:

Witaminy dla ciężarnych to chyba można brać od samego początku?
Tak, sa nawet takie, ktore sie bierze przed zajsciem w ciaze, i np. do 12 tygodnia (z metafolina) a potem zmienia sie na inna dawke od 12 tygodnia...cudow witaminowych jest teraz sporo, przemysł farmaceutyczny pracuje pełna parą hehe:-p
Właśnie, jak to jest z tymi ksiażeczkami ciąży? Mi niby z usg wychodzi prawie 10 tydzień, a nie mam książeczki jeszcze. Leżałam w szpitalu , tez mi nie założyli..Pewnie po porodzie, z dzieckiem przy piersi bedziemy potem latać po lekarzach po jakieś zaświadczenia, żeby je potem przynieść do urzędu po becikowe. Mi mowili, ze liczy sie data pierwszej wizyty u ginekologa, ja mam ja odbylam 17 listopada w przychodni przyszpitalnej, ale rodzic w tamtym szpitalu nie bede.

Ostatnia edycja:
Martuska byc moze ze owu sie jednak przesunela a te plamienie o ktorym pisalas moze było czym innym.. sama nie wiem.. który masz dzis dzien cyklu?
a co zauwazylas dziwnego w moczu?

tak jak sądziłam - wynik negatywny.... cos musialo mi sie niezle rozregulowac, chyba musze zrobic badania bo miewam wzdecia i zgage a w moim moczu zauwazylam cos dziwnego....
Martuska - a robiąłs ten test z porannego moczu czy jakoś popołudniu? Na początku szczególnie ważne jest robić test z samego rana, bo poziom hormonów jest jeszcze tak niski, ze zwykły test moze nie wykryć.
A co takiego dziwnego masz w moczu:szok::confused:

Tygrysiatko - to ja w sumei nie wiem jak jest z tymi książeczkami ciąży,ale wiem że moja siostra ma. Muszę się spytać przy najbliższej okazji...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry