reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpień 2010

Lionne po pierwsze witaj :-) po drugie gratulacje :-) a po trzecie wszystko będzie dobrze :tak: nie martw się.....ja już dawno doszłam do wniosku żeby nie czytać w necie takich rzeczy ;-) bo tylko człowiek bardziej od tego chory ! co ma być to będzie! A wszystkie mamy tu śliczne fasolki! Niech sobie zdrowo rosną!
:-):-):-)

Dzięki za słowa otuchy :-) Też już doszłam do wniosku, że lepiej nie czytać wszystkiego co na takich forach ludzie piszą, bo możnaby oszaleć...
Ale, jak sama zapewne się domyślasz wszystko mnie niepokoi i zastanawia. Brzuch boli - źle, nie boli - jeszcze gorzej itp itd ;-) To jest moja pierwsza ciąża, zresztą już parę miesięcy wyczekiwana więc może dlatego tak to przeżywam... A może to wina hormonów :-D Tak czy siak trzeba wziąć na wstrzymanie i tak, jak mówisz, cieszyć się tym co jest.
Pozdrawiam!

reklama
Dzięki za słowa otuchy :-) Też już doszłam do wniosku, że lepiej nie czytać wszystkiego co na takich forach ludzie piszą, bo możnaby oszaleć...
Ale, jak sama zapewne się domyślasz wszystko mnie niepokoi i zastanawia. Brzuch boli - źle, nie boli - jeszcze gorzej itp itd ;-) To jest moja pierwsza ciąża, zresztą już parę miesięcy wyczekiwana więc może dlatego tak to przeżywam... A może to wina hormonów :-D Tak czy siak trzeba wziąć na wstrzymanie i tak, jak mówisz, cieszyć się tym co jest.
Pozdrawiam!
To zrozumiałe że sie martwimy :tak: ale przede wszystkim mamy się cieszyć bo nosimy pod sercem nowe życie :-) a chormony robią swoje...szaleją ;-):tak::-D

To zrozumiałe że sie martwimy :tak: ale przede wszystkim mamy się cieszyć bo nosimy pod sercem nowe życie :-) a chormony robią swoje...szaleją ;-):tak::-D

Chyba mam za dużo czasu na rozmyślanie, czas wziąć się do roboty:-D Dobrze, że znalazłam to forum, jedno z nielicznych 'normalnych' ;-) Będę czekała z niecierpliwością na Wasze inf. z USG i rozwoju maluszków, o swoim też napewno dam znać :-)

hmmm, to cos sie nie zgadza..bo jesli masz długi cykl, to nie mogło być poczecie 11., a jesli krotki, to byłabyś w 5. tygodniu. mnie wszystkie kalki pokazuja 5. tydzien, miesiaczke mialam 31. paź. , dzidziuś 'powstał' najpewniej 14. lis. moze Twoj kalkulator pokazuje wiek dziecka, a nie 'długość ciąży'?

mój cykl to 28 dni.. maksimum wypada więc 15 listopada, więc masz racje.. od 11 to plemniczek mógł sobie czekać :)
no dobra.. pewnie to będzie głupie pytanie, ale jaka jest różnica pomiędzy wiekiem dziecka a długością ciąży? czy ciążę liczę od ostatniej miesiączki, a wiek dziecka liczę od jego poczęcia?

PAulinko ratuj bo ja już głupieję:D:D:D:-):-):-):-) Co ja mam w końcu liczyć??? Od poczęcia (poczęło się 14 listopada) czy od miesiączki (24 październik) Ratunkuuuuuuuuuu
wzorowałam się, że od poczęcia dodaje się 2 tyg bez względu na miesiączkę:D
4 tydzień ciąży: kalendarz ciąży, 4 tydzień ciąży - www.mamazone.pl
Milusia liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki :tak: na bank! moja ginka tez tak liczy! :tak: i liczysz od tego dnia 40 tygodni to wyjdzie Ci termin porodu!!! :tak:

Kochaniutkie ja już dzisiaj zmykam....miłego reszty piąteczku życzę...
Buziaki
Papa

mój cykl to 28 dni.. maksimum wypada więc 15 listopada, więc masz racje.. od 11 to plemniczek mógł sobie czekać :)
no dobra.. pewnie to będzie głupie pytanie, ale jaka jest różnica pomiędzy wiekiem dziecka a długością ciąży? czy ciążę liczę od ostatniej miesiączki, a wiek dziecka liczę od jego poczęcia?
Aurolka tak jak napisałam Milusi :tak: a wiek dziecka odejmuje się jakieś 2 tygodnie ;-) ale zawsze podaje się wiek ciąży! :tak:

reklama
PAulinko ratuj bo ja już głupieję:D:D:D:-):-):-):-) Co ja mam w końcu liczyć??? Od poczęcia (poczęło się 14 listopada) czy od miesiączki (24 październik) Ratunkuuuuuuuuuu
wzorowałam się, że od poczęcia dodaje się 2 tyg bez względu na miesiączkę:D
4 tydzień ciąży: kalendarz ciąży, 4 tydzień ciąży - www.mamazone.pl

nie bez względu własnie. datę ciązy liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, a od poczecia to wiek dziecka. zwykle jest to 2 tygodnie roznicy, ale jak widac Ty masz albo dluzszy cykl, albo zaszlas pod koniec owulacji, albo jedno i drugie ;)

a date urodzin dzidzi oblicza sie tak: od daty ostatniej miesiaczki odejmujemy 3 miesiace i dodajemy tydzień. tak dzialaja kalki i tak nas uczyli na rozwojowej a uczyla nas znana pani dr psychologii rozwojowej, wiec ja Jej wierze ;)

Ostatnia edycja:
Do góry