starlet
Starlets' Mum
Witajcie
ale pogoda.....
Ja za wizyte co miesiac place 150zl (90zl wizyta, 60zl usg). Podliczam sobie ile mnie kosztuje ciaza na biezaco - wydalam juz 2200zl, bo do wizyt dochodza badania prywatne, zakup glukometra i paskow do niego, wyjazdy do diabetologa (ktore moze bede musiala miec czesciej, bo z tego co wiem po 30 tygodniu innym kobietom kazali jezdzic co 2 tygodnie - a ja mam 100km w jedna strone), takze ciaza bedzie mnie kosztowac z 3 tys. minimum.
Musze wiec pomyslec co jeszcze musze kupic i rozdzielic to jakos kasowo, ewentualnie z czesci zrezygnowac, bo zbankrutuje, a tu najdrozsza rzecz - wozek - dopiero do kupienia. Nie mam jeszcze przewijaka, posciel by sie przydala, laktator, po porodzie mata, lezaczek...ech. Ciaza to kosztowna sprawa naprawde, chyba, ze ma sie hojna rodzinke i znajomych ;-)
ale pogoda.....
Ja za wizyte co miesiac place 150zl (90zl wizyta, 60zl usg). Podliczam sobie ile mnie kosztuje ciaza na biezaco - wydalam juz 2200zl, bo do wizyt dochodza badania prywatne, zakup glukometra i paskow do niego, wyjazdy do diabetologa (ktore moze bede musiala miec czesciej, bo z tego co wiem po 30 tygodniu innym kobietom kazali jezdzic co 2 tygodnie - a ja mam 100km w jedna strone), takze ciaza bedzie mnie kosztowac z 3 tys. minimum.

Musze wiec pomyslec co jeszcze musze kupic i rozdzielic to jakos kasowo, ewentualnie z czesci zrezygnowac, bo zbankrutuje, a tu najdrozsza rzecz - wozek - dopiero do kupienia. Nie mam jeszcze przewijaka, posciel by sie przydala, laktator, po porodzie mata, lezaczek...ech. Ciaza to kosztowna sprawa naprawde, chyba, ze ma sie hojna rodzinke i znajomych ;-)
. Ostatnio mam trochę więcej roboty i dlatego mało się udzielam, a jak wracam do domu- to czeka córcia i obowiązki. I tak sobie leci dzień za dniem. Wieczorami to padam na pyszczek, a moja córcia ma tyle energii,że szok. Teraz ledwo daję sobie z nią radę, a co będzie za 2 miesiące jak brzucholek będzie bardzoooooooo duży??? Wolę nie myśleć
, że to żona wystawiała aukcje a ona się nie zna. i że cena minimalna miała być 100zł.I co ja mam zrobić?
, wizyty co 3 tyg. ale że ja mam 2 ginek. (tak się ustawiłam hi hi), bo jedna dr z mojej przychodni, do wypisywania zwolnień między innymi, a 2 doktor z przychodni szpitalnej do darmowych wszystkich badań łacznie z USG, więc dzis byłam u lekarza nr 2 i dostałam skierowanie na kontrole krwi, moczu, USG:-). Aha cukier w normie, więc luzik, nie zamartwiam się,DOSYĆ:-)

???