reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

Bombusia- a ja teraz zakupie mleko :) Małe opakowanie,ale niech będzie w domciu. Po powrocie ze szpitala córcia darła się z głodu, mleka mało, cycuchy podrażnione (aż krew leciała)-horror. Siedziałam z nią przy cycusiu i płakałam z bólu. Mąż pozasuwał do sklepu po mleko , a,że to była niedziela wieczór większość już pozamykana. Czekałam na to mleko jak na zbawienie. Teraz taka głupia nie będę. Wolę być przygotowana :) My kupujemy BEBILON :)
Milusia- ZWOLNIJ!!!!!! MIAŁAŚ ODPOCZYWAĆ!!!!!!!!!
Fiuufiuu- gratulacje :)

reklama
Dobra laseczki ja muszę już spadać...
opieka nad dzieckiem
potem wędrówkach po mamach
i pojawię się pewnie wieczorkiem albo z rańca
trzymajcie się:p

Marulka- ja właśnie ze względu na swoje sumienie do tej pory kupuję BEBILON. Duże kosztuje 37 zł(najtaniej). Jakoś nie mogę się przełamać i kupić tańszego:sorry:

pisze od mamci wiec tylko na chwilke wpadam :p

ja po dzisisjeszym egzaminie wpadła mi druga 5 w tej sesji. Czekam na jutro- idę się uczyć. Ehtele- gratuluję męża :)

ciamajdko- spokojnie to jeszcze 5 dni

gratuluje:)

fiuu kujonku nasz :D gratuluję. już bliżej niż dalej :)

ehtele a mogę prosić o linkę? pewnie już pokazywałaś ale mi-leniuszkowi nie chce się szukać.... ;P

madziujka, pajka ja mam do zestawu getry+tunika+ dziwne obiekcje że mi dupsko wystaje :D głupkowate - wiem no ale nie mogę z dyskomfortu... jakoś wolę w dżinsach... mieszczę się w jedne nie-ciążowe i w nich głównie śmigam zamiennie z drugimi szerokimi ciążowymi... póki jest zima to w miarę daję radę - latem będę się martwić :D poza tym dziewczyny - nie wiem jak Wy ale ja się czuję jak brontozaur.... wydaje mi się że wyglądam jak kula-szpiegula cokolwiek bym nie założyła na siebie.. już chyba czas się zaprzyjaźnić z wielkim brzucholem...

Z okazji dnia matki czytam sobie relacje z porodówek i powiem Wam, że wszystkie strachy mi odeszły - chcę znów rodzić bo to fajna przygoda ;D mam w planach podyskutować tym razem z położną o ochronie mego krocza w miarę możliwości - tak wymyśliłam :p

ja tez sie tak czuje jakbym miała pupe na wierzchu ale co mi tam :p mam zgrabną :p

Fiuu gratulacje:) 5 - no no mądra z ciebie babeczka:)
Ehtele no widzisz warto było czekać na kuriera:) tez myślałam o tym rogalu, ale ostatecznie wymyśliłam, że obędę się bez niego
Natka też myślałam już o praniu, kupiłam nawet płatki mydlane i proszek, ale nie wiem czy to nie za wcześnie?????
Marulka wow to mi się podoba, pozytywne nastawienie do porodu:) Jestem jak najbardziej ZA

Kobietki czy ja już jestem w 7 miesiącu:)))) ????

Tak 7 miesiac wg tych suwaczków zaczyna sie w 26 tyg i 6 dniu :)

Witam!Niedawno wróciłam od gin.Wszystko ok,ostatni raz na fotelu.Mam zrobić jeszcze bad. moczu za m-c nie wiem po co.Przytyłam według ich wago 3,5 kg-podobno trochę mało.USG podobno już nie potrzebne,szkoda.
A powiedzcie w którym tyg robiłyście glukozę na czczo bo teraz nic nie mówiła.

Gratuluje ja robilam w 25 tc

Bombusia- a ja teraz zakupie mleko :) Małe opakowanie,ale niech będzie w domciu. Po powrocie ze szpitala córcia darła się z głodu, mleka mało, cycuchy podrażnione (aż krew leciała)-horror. Siedziałam z nią przy cycusiu i płakałam z bólu. Mąż pozasuwał do sklepu po mleko , a,że to była niedziela wieczór większość już pozamykana. Czekałam na to mleko jak na zbawienie. Teraz taka głupia nie będę. Wolę być przygotowana :) My kupujemy BEBILON :)
Milusia- ZWOLNIJ!!!!!! MIAŁAŚ ODPOCZYWAĆ!!!!!!!!!
Fiuufiuu- gratulacje :)

No właśnie ja raz miałam taką sytuację, że mały bardzo płakał w nocy, straszliwie, a byliśmy sami M poszedł na noc, ja płakałam razem z nim, strasznie się denerwowałam, bo nie weidziałam co robić, trwało to długo, przy cycu strasznie krzyczał, no nie mogłam sobie poradzić i wtedy podałam mu raz to mleko gotowe, zjadł od razu i spał pięknie. Co prawda później karmiłam piersią, ale miałam jakiś dół poprodowy wyłam z małym i nijak szło go nakarmić, więc ja na pewno zakupię 1 mleczko, bo przeważnie takie sytuacje zdarzają sie w nocy, poprostu ja tak z doświadczenia zrobię, ta jedna puszeczka moze sobie leżec, moze dla mojego swiętego spokoju???
Dziękuję dziewczynki za opinie:)

Bombusiu HA to hipoalergiczne, dla dzieci z grupy ryzyka alergii (po rodzicach...)-jeszcze nie lecznicze, ale już nie normalne.

Moja koleżanka podaje od urodzenia NUTRAMIGEN,mleko dostępne w aptekach ono chyba jest własnie dla alergików tak??? Pytam z ciekawości:)

Edit:) Chciałam się pochwalić, ze mój Adrian przyszedł ze szkoły z wielką czerwoną różą i z dużą paczką Rafaello i złożył mi życzenia z okazji dzisiejszego swięta:)
Kurcze on wie, ze Rafaello to dla mnie zguba, moze stać póki nie otworzę paczki, jak otworzę to już po mnie i po cukiereczkach ahhhh:)mmmniam

Ostatnia edycja:
Jesli chodzi o mleko to nie kupuje. Przy corci mialam problem z pokarmem - dlugo go nie mialam i juz w szpitalu musiala byc dokarmiana. Przy wypisie zapytalam wiec pediatre jakie mleko poleca zeby kupic na wypadek gdyby ten pokarm jednak sie nie pojawil i trzeba by bylo podawac modyfikowane. Polecil wowczas Enfamil, dostepne tylko w aptekach. Potem jak skonczylam karmic piersia przeszlismy na Bebilon, potem NAN Active i skonczylismy na Nestle Junior. Teraz corcia od niecalego roku pije juz krowie mleczko - jakos od jesieni.

Witam się laseczki :-)

Właśnie wróciłam z mamą dałam jej następujące prezenty:
*wizyta u kosmetyczki (maseczka odmładzająca, kwasy, regulacja brwi i wąsika)
*wizyta u fryzjera (farbowanie+ścięcie+modelowanie)
* zestaw kosmetyków wyszczuplających :-)

troszkę kaski wydałam ale było warto zwłaszcza, że sama też skorzystałam i zrobiłam sobie brewki, koloryzacje włosków i lekko zmieniłam image :-)

Mam nadzieję, że będzie tak jak napisała Ehtele i Nasi chłopcy przyjdą z kwiatkami bo nie każda z Nas ma duże dziecko tak jak Bombusia które samo przyniesie kwiatka :-)

witam! ja dopiero teraz ponieważ dość długo spałam 9.30:) i od razu jak się wyszykowałam to biegiem do mamuśki.
u nas pogoda piękna wszystkie pranie mamy na dworze, schnie w mig:)

fiuu gratuluję i trzymam kciuki za jutro:)
martuśka powodzenia na kolokwium:)
pajka
super śpiochy dla małego, a te mebelki to też rewelka jak będziemy mieli oddzielny pokój dla malucha to na pewno też o takich pomyślę!
milusia ty się na żadne wyjazxdy nie wybieraj tylko do lekarza, odpocznij wreszcie dziewczyno!
shiraa, monika cieszę się że na wizytach wszystko ok, i żę dzieciaczki rosną, Monika ja miałam krzywą cukrzycową robiona w 26 tyg.
a co do przewijaka to moja szwagierka powiedxziała że mi pożyczy to juz nie musze kupować a przyda się na pewno:)
kiniusia super że juz jesteś z nami:)
ciamajdko mam nadzieję że maj skończy się dla was dobrze i że rozwiążecie swoje problemy, trzymam kciuki!
ehtele
ale masz słodkiego tego męża:) mój nawet by na takie coś nie wpadł,a wogóle to tak go nie ma w domu. wczoraj to już mu przypominałam żeby zadzwonił do mamusiek z życzeniami!

Wam wszystkim życzę wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki żębysmy miałay jak najmniej problemów z naszymi pociechami, i żebyśmy zawsze były szczęsliwe:)

nie wiem czy napisałam do wszystkich do których mialam napisać , ale tak naprodukowałyście od rana że ciężko było przeczytać to wszystko.

reklama
Czy wiecie, ze już się pojawiła pierwsza LUTÓWKA 2011r.:szok::szok:ło matuniu:-D:-D

U nas ładna słoneczna pogoda:)

No nic dziewczynki szykuję sie do teściowej na dzień matki, M ma tam przyjść prosto z pracy.... więc miłego wieczorku Wam życzę:happy2::cool:!!!! tylko w co by się ubrać hmmmm:eek::confused::wściekła/y:!!!!

Do góry