reklama

Sierpień 2010

Cześć!
Pogoda dzisiaj już dopisuje, ale wcale mnie to nie cieszy-ja chcę chłód:blink: Sprzątałam wczoraj łazienkę do przed 23:szok: i spadł mi na nogę kafelek pod którym są wodomierze:no: Ale boli, noga jest stłuczona, nie spuchła, więc chyba wszystko w porządku:sorry2:
Jedziemy dzisiaj do Ikei kupić lustro, bo nie mam się w czym przeglądnąć (szafa z lustrem została wywieziona wczoraj);-)
Monika-ja brałam antybiotyk i później gin zrobił mi jeszcze jeden posiew-niestety gronkowiec pozostał tyle, że nieaktywny (i tak może zostać):sorry2: Nie wiem, co by zrobili jakbym urodziła sn, ale pewnie podaliby antybiotyk dzidziusiowi, ja miałam cc (co prawda nieplanowane), więc nie było takiej konieczności:tak:
Ehtele-widzę, że i Ty dzisiaj odwiedzisz Ikeę:tak: Trzymam kciuki za dobry wynik posiewu:happy2:
Bombusia-będzie miał co robić Twój syn w tej klasie;-):-D A tak na poważnie, to podoba mi się podejście dyrektora do spraw wychowawczych-jasno określa na samym początku reguły panujące w szkole i później je egzekwuje:tak: Współczuję nieprzespanej nocki:sorry2:
Ciamajdka-mi też nic nie pomagał ten Aspargin i przerzuciłam się na zwykły magnez-działa na mnie zdecydowanie lepiej:tak:
GSC-mnie w poprzedniej ciąży też tak bolał jeden bok, ale w zaawansowanej ciąży to podobno normalne:sorry2: Jednak jak Cię to niepokoi to skonsultuj z lekarzem:tak:
Aga_Natalia-fajnie, że dajesz nam znać, co u Was-widzę, że dziewczynki coraz lepiej już sobie radzą:tak:
Natka-jak Ci zazdroszczę tego wybudowanego domku:tak: My na razie jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę;-)
Anecia-wykorzystaj wolne męża, bo później ktoś inny będzie zaprzątał Twoją uwagę;-)
Lea-ja też jestem kibicka-wszystkie mecze oglądam:tak: Uważaj z kręgosłupem, a 25kg do noszenia to chyba rzeczywiście lekkie przegięcie:blink:
Bogusia-to odpoczniesz trochę od siostry-oby tylko ojciec nie odesłał jej znowu wcześniej:blink:
Ewelinka-gratuluję wizyty:tak:
Milusia-jak tam zastrzyk-bolało bardzo?:confused::sorry2:
Urszulka-ten facet to jakiś cham-a niestety takich wszędzie na pęczki:no:
SARKA-to moja Małgosia jest jeszcze mniejsza od Twojego szkraba, a lekarka powiedziała, że wszystko w normie i waga dobra:tak: W 33 tygodniu ważyła 1947g:blink:

reklama
riba Natka - o zdjeciu obraczki nie pomyslalabym, musze sie dowiedziec czy trzeba zdjac.

no ja przezd ostatnia cc zapomniałam, ściągnąć , a potem była nerwówka bo nie chciała mi zejść pierona , a lekarze czekali ,chcieli mi już ją ciąć , ale jakaś pielęgniarka przyleciała z wazeliną i poszło , kolczyki i pierścionki również do pudełeczka , lepiej zostawić wszystko w domku , do porodu najlepiej iść golutkim tak jak nas natura stworzyła , może czasami przesadzają w tych szpitalach , ale po co nam te nerwy potem

ewelinka 2106 czop hmmm wiesz niby poród może zacząć się za chwile , ale równie dobrze i za dwa tyg

kasia2506, ciamajdka, dziewczyny , a może ASMAG mnie ostatnio lekarz powiedział, że wg niego to jest najlepsze 3x dziennie po 2 tabletki

kasia2506 życze powodzenia z budową , ja już jestem nią BARDZO ZMĘCZONA, ale narzuciliśmy sobie zdecydowanie za szybkie tempo , tylko że nie ma innej opcji , musimy się wyprowadzać już z naszego dotychczasowego miejsca ,za ciasno no i to nie jest dobre miejsce do mieszkania z dzieciakami

Ostatnia edycja:
Witam sie z rana. Dopiero wstałam;-) Pozwoliłam sobie na troche leniuchowania:-)
I musze wam cos powiedziec..
Wstaje i lece do toalety jak zawsze. Wysiusiałam sie poźniej patrze a mi czop odchodzi:szok::szok: Od kilku dni tak mialam ale takie delikatne wiec uznałam za normalne. A dzisiaj to juz konkretnie- duzo, i była jedna niteczka krwi. Niewiem co mam teraz myslec. Troche to za wszczesnie nie? Niby lekarz powiedział ze wszytko ok tam, i tak mysle ze moze to badanie troche wszystko przyspieszyło:szok::szok: Co myslicie?

Kochana to, ze czop Ci odejdzie nie świadczy , ze zaraz zcazniesz rodzic mozesz i rodzic za 2 tygodnie;-)także spokojnie - u mnie od paru dni widze, ze jest mega mokro i zastanawiam sie czy mi tez własnie nie odchodzi, ale skontaktuj sie moze z lekarzem ja juz poczekam do wizyty bo to za 4 dni to nie bede cudowała :)

Starlet to prawda z tymi wynikami im dłuzej to oznacza, ze cos wyhodowali ja miałam wyniki po 4 dniach juz z wynikiem paciorka.

Ewelinko jak napisałaś o tym czopie to mnie zmobilizowało do zrobienia zakupów ostatnich na all i Doz...
hmm, spokojnie, no co tu duzo mówić.. i tak niedługo zaczniemy rodzić...

Riba_1 ale dlaczego skóra Cie swędzi? w ciązy to nie jest chyba normalne.. chyba przegapiłam jak o tym pisałas wczesniej...

ewelinko - tak jak dziewczyny mówią, mozesz urodzić rownie dobrze za 2 tygodnie :) Swoja drogą jak odróżnic czop od zwykłego śluzu szyjkowego???

Ja dzis wyjątkowo sennie. Nie dość,że nie mogłam sie dobudzić to jeszcze najchętniej spalabym dalej. Nigdy nie bylam śpiochem a teraz?? 5 minut i mnie nie ma.Zasypiam codziennie rozmyslajac o porodzie.

ewelinko - tak jak dziewczyny mówią, mozesz urodzić rownie dobrze za 2 tygodnie :) Swoja drogą jak odróżnic czop od zwykłego śluzu szyjkowego???

Ja dzis wyjątkowo sennie. Nie dość,że nie mogłam sie dobudzić to jeszcze najchętniej spalabym dalej. Nigdy nie bylam śpiochem a teraz?? 5 minut i mnie nie ma.Zasypiam codziennie rozmyslajac o porodzie.

ja znalazłam cos takiego

Odejście czopa śluzowego przed porodem
Ten „korek” przez całą ciążę chroni szyjkę macicy przed infekcją. Kiedy szyjka zaczyna się rozwierać – kilka dni lub godzin przed porodem – czop wypada. Często jest to lekko zakrwawiona masa śluzu, ale możesz też zauważyć zwiększoną ilość wydzieliny (od bezbarwnej, przez różową, do brązowej).

hej hej!!!!!

Monika 8112 - takie bole i ciagniecie w dol to mam juz codziennie glownie wieczorem to oznacza ze nie dlugo zobaczymy nasze malenstwa:-):-):-)

Ewelinka2106- S U P E R ,ze wizyta udana ;-)

Cayra1984- z tego co mi wiadomo to niemozna miec pazurkow wymalowanych

Bombusia- to Twoj Adi bedzie mial wesolo bardzo sie ciesze:-)

a u mnie jak zwykle ciezka noc jak sie przebudze na siku to juz godzine niespie , teraz jestem nawet jakas spiaca niewiem od jakiegos czasu czuje sie tak spiaca jak w pierwszym trymestrze... wczoraj sie z lekka wkurzylam bo nadole sasiadka wynajmuje mieszkanie studencikom ,ktorzy sa naprawde zlosliwi wczoraj w ciagu dnia zamkneli brame na zamek a u nas zawsze sie zamyka po 21 bo w ciagu dnia moze kazdy przyjsc listonosz czy jakis gosc a my niemamy domofonu. Wyobrazcie sobie zamkneli bo rower zostawili jak poszlam i im zwrocilam uwage to powedzieli ze juz niebeda a tu za godz moj pawel wraca i mowi ze brama zamknieta jak sie wkurzylam to myslalam ze ich rozniose pozniej znow sprawdzialm ta sama sytuacja a jak sie prosi aby zamknac brame na noc to wyobrazcie sobie brama oczywiscie otwarta szeroko.. cos okropnego ale jak my mielismy w bramie skuter to ciagle brame otwierali szeroko i jak z takimi sie dogadac .... jak bym byla zlosliwa to bym to zglosila do administracji gdyz sasiadka tak naprawde wynajmuje i nie placi podatku gdyz te mieszkaie jest komunalne ...ale jak by wyszlo na jaw to by miala przesrane a ja niechce byc az tak zlosliwa tylko tlumacze a jak np wezwe karetke a ktos brame zamknie tego sie boje a ciagle schodzic niemam sily i zamykac tak jak dzis w nocy zeszlam o 2 w nocy i zamykalam .... dzis napisze kartke i przybije z informacja i jak niepomorze to bedzie awantura.

dziewczyny a ja odebrałam wynik po 2 dniach i wyszedł ten cholerny gronkowiec więc nie wiem jak to jest:(

Monika bo to zależy ile tzreba hodowac bakterie :( przykro mi, ja z jednej strony sie cieszyłam, z enie gronkowiec tylko paciorkowiec - nie wiem dlaczego:baffled:

i jeszcze takie cosik znalazłam

Odejście czopu śluzowego

Przez całą ciążę ujście szyjki macicy zamyka warstwa gęstego, zbitego śluzu, która tworzy coś w rodzaju korka. Czop ten szczelnie chroni wnętrze macicy przed zanieczyszczeniami, bakteriami, wirusami. Kiedy szyjka macicy zaczyna się rozwierać, czop śluzowy odchodzi i zostaje wydalony na zewnątrz. Być może zauważysz kłaczek zbitego śluzu na bieliźnie albo poczujesz większą niż zwykle wilgotność w pochwie.
Odejście czopu, choć nastąpi na pewno, nie znaczy jednak, że poród jest blisko, bo może się to zdarzyć zarówno na kilka godzin przed rozwiązaniem, jak i kilka dni – nawet do 2 tygodni.
Uwaga: śluz zamykający szyjkę zwykle jest bezbarwny, ale może być też brunatny, podbarwiony krwią. Nie jest to powód do obaw.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a ja dopiero bede miala robiony wymaz 21 bo moj ginekolog jest na urlopie mam nadzieje ze zdaze przed porodem a niepowiem troszke sie boje aby wszytko bylo oki tymbardziej ze ciagle mialam jakies infekcje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry